Sage The Barista Express review. Alles wat je moet weten.

Sage barista express

Eerder schreef ik al een blog over waarom je een Sage koffiemachine zou moeten kiezen. Of juist niet, dat kan natuurlijk ook ;-)

Dit keer duik ik wat dieper in één van de populairste Sage modellen, namelijk de Sage Barista Express. I

k ga wat dieper in op de details en geef 7 redenen waarom je een Sage The Barista Express zou moeten kopen. Hopelijk helpt de blog jou een weloverwogen keuze te maken.

De Sage Barista Express is een betaalbaar maar kwalitatief instapmodel. Sage staat er voor om barista-kwaliteit koffie bij je thuis te brengen.

Dus als jij ook die heerlijke koffie van je favoriete koffietentje mist zit je in ieder geval in de juiste richting. 

Inhoudsopgave

Uiterlijk

sage the barista express

De Sage Barista Express is heel mooi vorm gegeven. Het uiterlijk is stoer, herkenbaar en vooral compact. Dit bespaart ruimte in je keuken en dit is natuurlijk altijd welkom!

De machine is in twee kleuren beschikbaar. Zwart (Black Sesame) en Zilver (Stainless Steel).

De zwarte variant is momenteel erg hip, maar de zilveren variant daarentegen is wat meer tijdloos en klassiek. Al met al zijn beide varianten een echte eyecatcher. De analoge drukmeter maakt het industriële geheel af! 

Compleet pakket

Wat ik echt super tof vind aan de aanschaf van de Sage Barista Express is dat deze zo lekker compleet is. Er zit natuurlijk een ingebouwde koffiemolen in (dat scheelt je weer een paar honderd euro) en er komen een heleboel onderdelen bij.

Zo ook een super high tech melkkannetje met temperatuur controle, verschillende filterbakjes, een tamper en nog vele andere handige dingen. Zie hier het overzicht van alle details die worden meegeleverd bij de Sage Barista Express. 

De koffiemolen

De Sage Barista Express heeft een koffiemolen met geïntegreerde kegelvormige (conische) maalelementen.

Je kan deze molen op 18 verschillende maalstanden zetten en zelf de hoeveelheid bepalen. De maalgraad bepaal je met een draaiknop. Ik vind dit zelf erg intuïtief werken.

De gemalen koffie komt rechtstreeks in het portafilter, zodat je meteen koffie kan zetten voor het optimale resultaat! 

De hopper (bonen reservoir) van de Sage Barista Express is trouwens ook lekker compact.

Hier past ongeveer 250 gram bonen in, waardoor je verse bonen niet te snel oud worden. Ben je benieuwd naar hoe je de rest van je bonen het beste kan bewaren?

Onze verpakkingen waarin Zwarte Roes koffiebonen worden geleverd zijn uitermate geschikt. Door het eenrichtingsventiel kan er wel lucht uit (CO2 van de koffiebonen), maar er komt geen lucht bij. 

sage barista express koffiemolen

Instelbare temperatuur (PID)

Ben je een echte diehard koffie fan? Dan is dit zeker een welkom snufje!

Door middel van de digitale temperatuurregeling (PID) zorg je ervoor dat het water uit de Sage Barista Express precies de juiste temperatuur heeft voor de optimale extractie van een bepaalde koffie.

De ene koffie is natuurlijk de andere niet!

Pre-infusie

Als je bij een Sage Barista Express de espresso laat lopen zijn de eerste paar seconden pre-infusion.

Dat betekent dat de gemalen koffie wordt nat gemaakt zonder te veel druk. De druk bouwt langzaam op.

Dit zorgt ervoor dat uiteindelijk de espresso makkelijker en beter extraheert, en de mooie zoete smaken meer naar voren kunnen komen. 

Automatisch of manueel 

Wat een echte plus is van de Sage Barista Express is dat je zowel koffie automatisch kan zetten met een voorgeprogrammeerde knop (uiteraard aan te passen naar voorkeur, maar ons advies is 40 ml voor een dubbele espresso als basis voor alles!).

Dit maakt het super simpel en helpt je om met de Sage Barista Express binnen een minuut koffie te zetten.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je juist wilt experimenteren met de hoeveelheid water, ook dan zit je met Sage Barista Express goed want je kan per keer zelf bepalen hoeveel water eruit komt. 

Daarnaast is de Sage Barista Express ook voorzien van een heetwaterkraan / theekraan, zodat je makkelijke een americano (gewone koffie) kan maken door je espresso aan te lengen met heet water. 

Melk opschuimen/textureren voor latte art

De Sage Barista Express is voorzien van een krachtige stoompijp. Na wat oefening kan je hier zeker geschikte melkschuim voor latte art mee maken!

Het meegeleverde melkkannetje met temperatuurcontrole zal hier ook bij helpen om de juiste structuur te verkrijgen voor de perfecte cappuccino of flat white.

Sage Barista Express vs. de Sage Barista Pro

Veel mensen twijfelen tussen de Sage Barista Express en de Sage Barista Pro. De machines verschillen niet enorm, maar er zijn toch drie belangrijke verschillen:

  • De Sage Barista Pro is voorzien van een LCD scherm wat het koffie zetten net even wat intuïtiever maakt. De Sage Barista Express is iets meer manueel wat dat betreft.

  • De Sage Barista Pro heeft een snellere opwarmtijd. Dankzij het innovatieve ThermoJet-verwarmingssysteem bereikt de machine binnen 3 seconden de optimale extractie temperatuur. 

  • De Sage Barista Pro heeft 30 maalstanden. Hier kan je net even wat preciezer je machine mee afstellen dan de 18 maalstanden bij een Sage Barista Express. 

Heb je vragen naar aanleiding hiervan? Neem gerust contact op met ons via [email protected]

Ben je enthousiast en wil je het product bekijken? Klik dan hier

Voor- en nadelen

  • Malen met de perfecte dosering met de ingebouwde molen maal je precies de juiste hoeveelheid koffie voor de perfecte smaak.
  • Draaiknop voor maalgraad voor het eenvoudig toepassen van de perfecte maalgraad voor iedere koffieboon
  • Molen met geïntegreerde conische maalschijven die je met één tik voorziet van de juiste dosering koffie.
  • Handsfree bediening dankzij de innovatieve molenhouder zodat je de koffie rechtstreeks in de portafilter maalt.
  • Nauwkeurige espresso-extractie met de digitale temperatuurregeling (PID) heeft het water altijd de juiste temperatuur voor de perfecte espresso.
  • Melktexturering met microschuim met het krachtige stoompijpje waardoor jouw eerste latte art binnen handbereik ligt
  • Enkele boiler waardoor koffie zetten en melkopschuimen niet tegelijk kan.

Lees ook: Hulp bij het instellen van je Sage Barista Express of Sage Barista Pro.

Sage Barista Express - molen verder afstellen door 'top burr' aanpassing (kalibreren).

 

Technische specificaties

Afmetingen:

33 (B) x 31 (D) x 40 (H)

Garantie:

Garantie van 2 jaar

Constructiemateriaal:

Geborsteld roestvrij staal

Capaciteit:

Waterreservoir van 2 l Bonencontainer van 450 g

 Instellingen:

Enkele of dubbele shot, Aanpasbare maling en handmatig overschrijven

 

VIDEO: Hoe maak je een latte in minder dan een minuut met de Sage Barista Express

Andere Sage modellenSage the barista pro

Sage The Barista Pro Compacte machine om thuis koffie van professionele kwaliteit te zetten. Waar precisie en snelheid elkaar ontmoeten.

 Sage the barista touch

Sage The Barista Touch Zet nu ook thuis koffie als een pro. Met intuïtief touchscreen, voorgeprogrammeerde drankjes en automatische melktexturering doet de machine letterlijk alles wat de barista van jouw favoriete cafe doet als hij je drankje bereidt. sage the dual boiler

Sage The Dual Boiler Compacte machine om thuis koffie van professionele kwaliteit te zetten. Waar precisie en snelheid elkaar ontmoeten.

Sage the dynamic duo

Sage The Dynamic Duo Voor echte koffiefanaten die het hele proces in de hand willen hebben. Van boon tot kop. Met dubbele RVS-boiler.

sage the oracle

Sage The Oracle Met de Oracle maak je third wave-kwaliteitskoffie die net zo lekker is als in je favoriete koffiezaak. Met een beetje oefenen misschien nog wel lekkerder. 

Sage the oracle touch

Sage The Oracle Touch De Sage The Oracle Touch™ is de meest geavanceerde volledig automatische espressomachine die momenteel op de markt verkrijgbaar is.