FAQ

Verzending

Wij verzenden onze koffie en accessoires standaard met DHL.

Je kan altijd kiezen voor een PostNL zending binnen Nederland, voor €1 extra. Dit is omdat de verwerking van een PostNL pakket meer kost voor ons.

Servicepunt leveringen kunnen naar DPD punten of PostNL punten.

Als je op werkdagen voor 15.00 uur besteld verzenden wij de koffie altijd dezelfde dag. In de praktijk betekent dit meestal dat de koffie er de volgende dag al is, maar dit is wel afhankelijk van de drukte bij de bezorgdiensten. Het gebeurt wel eens dat het langer duurt.

De levering van machines is afhankelijk van de actuele voorraad. Deze staat normaal gesproken altijd vermeld in de productomschrijving, of wij nemen achteraf contact met je op.

Binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

Brievenbus pakket €4,50

Servicepuntlevering €4,50

Tot € 40 bestelwaarde € 5,50

Vanaf € 40 - gratis verzending.

PostNL verzending + €1.

Voor meer details, ook over zendingen naar het buitenland, bekijk ons verzend beleid.

Vers garantie

Wij leveren vers gebrande koffie en wij hebben dus een minimale voorraad. Als je bij ons koffie besteld is de koffie 9 van de 10 keer op de maandag of vrijdag ervoor gebrand.

I.v.m. de minimale voorraad die wij hanteren is de koffie uit de webshop bij levering nooit ouder dan 2 weken.

De branddatum op onze koffie geeft aan wanneer de koffie is gebrand. Onze koffie is het lekkerst wanneer deze een week na branding, maar uiterlijk 6-8 weken na branding geconsumeerd wordt. Na deze periode zal de smaak van de koffie snel minder worden. Wij raden dan ook altijd aan de hoeveelheid koffie te bestellen welke in deze periode gedronken wordt.

Gemalen koffie gaat veel sneller achteruit en verliest na een week al zijn smaak en wordt vlak. We adviseren daarom altijd om ongemalen bonen te kopen, en zelf per koffiemoment de bonen te malen met een eigen koffiemolentje.

Koffie zal echter niet zo snel bederven, de koffie is minimaal houdbaar tot een jaar na branddatum (maar waarschijnlijk nog langer).

Koffie blijft het lekkerst op een droge en donkere plaats. De grootste vijanden van koffie zijn namelijk licht, vocht en extreme temperaturen.

De zak waarin de koffiebonen worden geleverd is duurzaam, stevig en volledig luchtdicht met een ventiel. In deze zakken is de koffie prima te bewaren. 

Specialty coffee

Koffie die verbouwd is in specifieke micro-klimaten, het terroir van deze plek geeft deze koffie zijn unieke smaak. Koffie met een cupping score tussen de 80 en 100 punten, en ook de rol van de brander en barista zijn van grote invloed!

Lees hier meer informatie over 'specialty koffie'

Single Origin koffie betreft koffiebonen die afkomstig zijn uit een bepaalde regio, plantage of zelfs een deel van een plantage. Onze Single Origin koffie is altijd traceerbaar, waardoor je altijd weet waar deze vandaan komt, hoe de koffie is geproduceerd en eigenlijk alle andere relevante informatie om een kwalitatief hoogstaand product te kunnen garanderen. Single Origin koffiebonen hebben unieke eigenschappen omdat deze vaak van specialistische plantages komen en dan ook als op zichzelf staande koffie het beste tot zijn recht komt. 

Sommige koffiebonen zijn lichter gebrand dan andere koffiebonen. Deze komen bijvoorbeeld in een mildere branding beter tot hun recht, wat een betere smaakbeleving geeft. Wij raden lichter gebrande koffie's aan voor slow coffee zetmethodes zoals een filtermachine, Hario V60, de Aeropress of bijvoorbeeld een Chemex.

Espresso koffiebonen zijn vaak donkerder gebrand. Espresso liefhebbers hebben meestal een voorkeur voor een wat vollere smaak. Door de hoge druk van een espressoapparaat komt deze (iets) donkere branding beter tot zijn recht. Wij raden de donkerdere branding aan voor een espressoapparaat of een Percolator. 

Uiteraard is het slechts een zetadvies. Als jij een liefhebber bent van een fruitige, lichte, espresso kunnen bonen met een filteradvies daar prima voor gebruikt worden. Of ben je fan van een donker gebrande koffie in je Chemex, dan kan dit uiteraard ook. Let op: dit heeft niks met de maling te maken. In principe zijn alle leveringen gewoon in bonen vorm (ongemalen dus). 

Ja, al onze koffies zijn op dit moment 100% Arabica.

Maar er zijn ook leuke ontwikkelingen gaande omtrent Specialty Robusta coffee, dus wie weet dat we daar in de toekomst wel mee gaan experimenteren. Dan zal dit uiteraard altijd vermeld worden in de productomschrijving en nooit ten koste gaan van de kwaliteit.