GRATIS VERZENDING VANAF €35

Ontdek >>

sdfsdf

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Ons verhaal

Zwarte Roes About

Hi, wij zijn Marvin en Eline.

Founders van Zwarte Roes, koffieleuten, reisjunkies, wereldverbeteraars en gepassioneerd over smaak.

Ons verhaal begon in 2015, toen wij onze banen hadden opgezegd. We verkochten al onze bezittingen en boekten een enkeltje naar Sydney, Australië met ieder enkel een grote rugtas. Back to basics in een reis om de wereld die twee jaar heeft geduurd. 

In Sydney hebben wij de specialty coffee cultuur geproefd en in Zuid-Amerika hebben wij ervaren hoe zwaar en intensief het proces van koffie verbouwen, oogsten en verwerken is. Dat was pas een eye opener!

Hoe kan het nou dat wij in Nederland voor een paar euro een kilo koffie kunnen kopen? Terwijl deze met de hand word geplukt, verwerkt, verscheept, gebrand, verpakt en verzonden moet worden? Hier gaat iets niet helemaal lekker...

2017

Weer thuis. Met ons laatste spaargeld en alle ervaringen op zak hebben wij besloten het radicaal anders te doen. Op zoek naar een combinatie van ultieme smaakbeleving, een eerlijkere verdeling van het resultaat én onze passie voor de mooiste reisverhalen. Toen was Zwarte Roes Specialty Coffee geboren.

Specialty coffee van de hoogste kwaliteit, ingekocht tegen eerlijke premiums, wekelijks vers gebrand en verpakt in eigen branderij. Wij delen het verhaal achter onze koffie en zetten de hardwerkende producenten en onze partners in de spotlights. Wij doen dit samen, dit is hoe het hoort. Samen met hen komen wij tot dit ultieme product. 

Onze droom: Be the change

Hoe dieper wij in de wereld van koffie doken, hoe meer wij erachter kwamen hoe oneerlijk de zaken verdeeld zijn. 

Al gauw zagen wij dat koffie een commodity (net als graan en olie) is en de prijs wordt door de beurs bepaalt. Huh? Dit kan toch niet waar zijn. Een kwalitatief mooi product wordt door handel over en weer voor een habbekrats verkocht en aangekocht. En soms verdienen wel 20 verschillende partijen aan deze transacties. Maar keer op keer delven de boeren het onderspit. 

Zo kwam onze droom tot stand. Een eerlijkere verdeling in de keten, de onnodige handelaren ertussenuit én veel betere koffie! 

Betalen naar gelang de kwaliteit en niet de kwantiteit. Weet je wat er dan gebeurd? De producenten stoppen nog meer liefde in het product, gaan nog duurzamer en bewuster met het milieu om waardoor wij het allerbeste eindproduct krijgen. 

Senhora Aparecida   coffee farmer brasil

Hoe wij dat doen

Samen met onze importeurs zoeken wij de mooiste, ongebrande koffies ter wereld. Het gaat ons niet alleen om de koffie, maar wij zijn ook nieuwsgierig naar de verhalen van de producenten die achter deze koffies schuil gaan. 

Eenmaal een match, dan kopen wij via onze importeur rechtstreeks bij deze producenten in. Wij weten vaak exact wat de importeur verdient, wat de boer verdient en zo kunnen wij berekenen welke verkoopprijs er nodig is om dit product tegen een gezonde marge aan te kunnen bieden. 

Deze koffie branden wij vervolgens wekelijks in onze micro-branderij in Hoorn en verpakken en verzenden deze dagelijks met liefde. 

#THISISHOWWEROAST

Support ethically sourced coffee and experience all the flavors the world has to offer from your home!

marvin en eline

Zoeken