Travel x Coffee
= Happiness

Onze koffiereis

2015

Waar het allemaal begon.

In 2015 zijn Eline en Ik (Marvin) voor onbepaalde tijd de wereld overgegaan. Als echte koffieliefhebbers werden wij in Australië opslag verliefd op de ‘specialty coffee’ en de hele cultuur die daar omheen hangt. Uiteindelijk is in Wellington Nieuw Zeeland de liefde tot zijn hoogtepunt gekomen. "Havana Coffee Works" was de branderij, verscholen achter een piepklein koffie barretje. Daar werden wij smoorverliefd op koffiebranden en alles wat daarbij komt kijken. Op dat moment zeiden wij tegen elkaar, wij gaan hoe dan ook een koffiebranderij beginnen. Het eerste zaadje van Zwarte Roes was geplant.

Koffie, koffie en nog eens koffie

Het overige jaar van onze wereldreis heeft dan ook in het teken gestaan van koffie, koffie en nog eens koffie. In Zuid- en Midden Amerika hebben wij diverse koffie plantages bezocht en gezien hoe zwaar het eigenlijk is om handmatig de rijpe koffie bessen te plukken. Hoe kan het toch dat wij in Europa voor een paar euro een kilo koffie kunnen kopen, maar dat dit gepaard gaat met zulke intensieve arbeid en dan nog het transport etc. daargelaten.

Op een missie

Daar ontstond onze missie: wij willen niet zomaar een koffiebranderij, wij willen onderdeel zijn van de generatie die hier het verschil in gaat maken. Daarom is specialty coffee de niche waarin wij opereren. Kwalitatieve, hoogstaande koffie’s, die voor een betere prijs, buiten de reguliere markt om, bij de boeren ingekocht worden.

Meer over onze missie

2017

De geboorte van Zwarte Roes. 

Een moderne koffiebranderij met de focus op specialty coffee waarin wij onze passie voor het reizen en koffie samen laten komen. Wij brengen de reis die onze koffiebonen afleggen in kaart. Branden deze in eigen branderij, verpakken deze met liefde en zorgen dat jij al de volgende dag kunt genieten van het beste kopje koffie. Wij snappen dat je nu wel erg nieuwsgierig bent geworden.