pasen tiramisu koffie

Paas-tiramisu met Zwarte Roes Espresso

Ahh... Ik kwam een super lief, snel en heerlijk recept tegen voor Pasen! Ben je nog op zoek naar een leuke manier om Pasen net even wat meer feestelijkheid te geven? Dan is dit echt iets voor jou. Ik vind het zelf leuk om dit toetje in glaasjes te serveren. Dit recept is voor ongeveer 4 porties.

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 kopjes lekker stroperige Zwarte Roes espresso. Hoe zet je die?
  • 15-20 lange vingers
  • Een stukje chocolade naar keuze voor de decoratie
  • 100 ml advocaat

Stappenplan:

1. Gebruik een mixer of een garde en klop de slagroom, de mascarpone en ongeveer 2/3 van de advocaat op samen met 8 gram vanillesuiker (een zakje). Verdeel een 1/3 van dit mengsel over de glaasjes.

2. Zet de perfecte Zwarte Roes espresso. En dan wel meteen twee! :-) Lees hier hoe je die zet. Laat de espresso's afkoelen en schenk deze in een kommetje. 

3. Laat de helft van de lange vingers een paar seconden weken in de afgekoelde espresso (breek eventueel in tweeën, afhankelijk van je kom en je glaasjes) en leg ze daarna op het room-mengel in de glaasjes. Laat met een theelepel hier overheen wat advocaat lopen.

4. Herhaal dit nogmaals. Dus voeg een 1/3 van het roommengsel toe, voeg de andere helft van de lange vingers (uiteraard weer gedoopt in de espresso natuurlijk) en wat druppels advocaat toe. Eindig met een derde laagje roommengsel en wat advocaat. 

5. Snij/hak/rasp wat chocolade naar keuze over het geheel heen voor de finishing touch! 

Ta-da! Eet smakelijk :-)