Sage koffiemachines

Sage_koffiemachine

Een echte thuisbarista word je met espressomachines van Sage


Als je koffie van excellente smaak en kwaliteit belangrijker vindt dan een shot caffeïne in de ochtend, dan staat een espressomachine waarschijnlijk hoog op je wishlist. Ze zijn één van de gemakkelijkste manieren om koffie te zetten, die een basis kan zijn voor een groot scala aan koffiedrankjes.
Veel espressomachines zijn uitgerust met een melkopschuimer en -stomer, dus je hebt altijd de keuze om een espresso te nemen of een shot te gebruiken als basis voor een capuccino.
Wat voor jou de beste espressomachine is en waarom een Sage machine, hangt af van je budget, de ruimte die je in je keuken hebt en hoe je je espresso graag drinkt.
Maar je keuze hangt af ook van hoe graag je de tijd neemt om je koffie klaar te maken.


Sage

Sage bouwt al sinds 1932 koffiemachines en keukenapparatuur. Oorspronkelijk is Sage een Australisch bedrijf, beter bekend als Breville, maar inmiddels is het een wereldwijd fenomeen, een bedrijf in meer dan zeventig landen gevestigd is.
Voortdurende innovatie is het geheim, net als eenvoudig te bedienen machines die geen moeilijke onderhoudseisen hebben. Zo’n één keer per drie maanden de machine ontkalken is genoeg om de Sage koffiemachine perfect werkend te houden.
Bovendien zijn de materialen die gebruikt worden in de machines van excellente kwaliteit waardoor een lange levensduur gegarandeerd is.
En het is een prachtapparaat om in je keuken te hebben, volledig geborsteld roestvrij staal in grijs of zwart, in een luxe ogend design. De Sage espressomachines zorgen voor koffie van barista kwaliteit, thuis of in je eigen bedrijf.
De interface op de machine geeft alle informatie geeft die je nodig hebt om te zien wat je koffie doet.
De meeste Sage koffiemachines hebben een geïntegreerde molen die rechtstreeks in het reservoir maalt. Over het algemeen kun je zeggen dat koffie die vlak voor het zetten wordt gemalen een hogere smaakkwaliteit heeft.
Daarom zie je dat veel koffiebars een machine met geïntegreerde molen gebruiken in plaats van voorgemalen koffie.

Sage koffiemachines

Sage produceert een groot scala aan koffiemachines, van ideale beginnersmachines tot volautomatische koffie-apparaten. Een compacte pistonmachine uit de middenklasse is The Bambino Plus.
Geweldig om gemalen koffie om te toveren in een latte recht die recht uit een koffiebar had kunnen komen. De machine heeft geen ingebouwde bonenmaler, dus om ultraverse koffie te zetten heb je een aparte koffiemolen nodig.
Deze machine kan melk opschuimen om latte art aan je koffie toe te voegen. De Thermojet-technologie verwarmt het water in slechts drie seconden, en de digitale temperatuurregeling is nauwkeurig genoeg om er zeker van te zijn dat je koffie altijd op de juiste temperatuur wordt geserveerd.
Voor het verwarmen van de melk zijn drie temperaturen te kiezen, ook zijn er drie opties voor de dikte van het melkschuim. Er is een royaal waterreservoir en de hele behuizing is gemaakt van roestvrij staal, een koffiemachine van hoge kwaliteit dus.
Je kunt kiezen om één of twee kopjes tegelijk te zetten en de ontkalkings- en reinigingsprogramma's zorgen ervoor dat het apparaat zijn hele leven goed blijft werken.


Sage Dual Boiler

Een andere koffiemachine uit de middenklasse is de Sage Dual Boiler. Qua prijs en opties is dit een stap verder dan The Bambino.
Dit model is ontworpen om de ervaring van een koffiebar bij je thuis te brengen, met een breed aanbod aan professionele functies om de beste smaak uit je bonen naar boven te halen.
Dit is geen bean-to-cup machine, want een bonenmaler moet je apart aanschaffen. Het LCD-display laat op een handige manier verschillende instellingen zien, zoals de temperatuur en het shotvolume.
In tegenstelling tot goedkopere koffiemachines bevat de Dual Boiler ook een warmtewisselaar, die het water voorverwarmt tot de ideale temperatuur voordat het de boiler ingaat, en een overdrukventiel.
Deze laatste functie voorkomt bitterheid door een constante druk uit te oefenen tijdens het extractieproces.

Sage Oracle Touch

De Sage Oracle Touch is een koffiemachine van een ander kaliber. Volledig automatisch zet deze luxe machine je koffie, van het malen van de bonen tot het aanstampen van de gemalen koffie en het opschuimen van de melk.
Met één druk op het touchscreen display wordt je favoriete koffiedrankje geserveerd. Met een dubbele boiler is deze machine razendsnel warm en de PID-verwarming zorgt voor consistente temperatuur van je koffie.
In de machine is ruimte voor 2,5 liter water en 280 gram bonen en de bouwkwaliteit is ongekend hoog.
De prijs ligt stukken hoger dan de andere koffiemachines, maar daarvoor krijg je de luxe en kwaliteit van een koffiebarkoffie, en dat volautomatisch, binnen een minuut.

Sage Barista Express

Sage Barista Express

Het populairste model van Sage is toch de budgetvriendelijke Barista Express. Dit is een supersnelle halfautomatische koffiemachine die in korte tijd een fantastische espresso serveert, zodat je langer in bed kunt blijven liggen maar toch de mogelijkheid hebt om thuisbarista te worden.
Deze koffiemachine geeft de mogelijkheid om zelf je koffie te maken door de handmatige bediening in te stellen. Op deze manier kun je je skills verbeteren als je dat wil, en houd je de controle over de kwaliteit van je koffie.
Maar heb je een luie dag, dan zet je de machine gewoon op automatische bediening, waarna je razendsnel een verse kop koffie hebt.
De halfautomatische Sage espressomachine maakt het mogelijk om thuis net zo lekkere koffie te drinken als in een koffiebar.
Toch kost het maken van een fantastische espresso of capuccino niet veel tijd, dankzij de geautomatiseerde functies. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken om een koffie van geweldige kwaliteit te serveren.
Behoefte om te experimenteren? Dan zet je de handmatige functie aan et voilà, je hebt een koffie van de koffiebar aan huis.

Eigenschappen

Dan de binnenkant van de koffiemachine. De ingebouwde bonenmaler zorgt bij elk kopje voor verse koffie. Door het kegelvormige maalwerk wordt de gemalen koffie perfect afgemeten en bijna geluidloos gemalen.
Ook kun je zelf de maalgraad aanpassen, er zijn maar liefst 18 verschillende maastanden te kiezen. Ook de tijdsduur van het malen van de koffie kan worden aangepast.
In de koffiemachine is ruimte voor 250 gram bonen en het waterreservoir is goed voor 2 liter water. De koffiebonen worden voor elk kopje vers gemalen waardoor je espresso elke keer weer super vers uit de machine komt.
De temperatuur van het water wordt nauwkeurig afgemeten door een digitale temperatuurregeling, dit is een geïntegreerde waterpad van roestvrij staal.
Hierdoor krijgt het water voor de koffie precies de goede temperatuur, een cruciaal aspect van een perfecte koffie.
Bovendien kun je de kopjes voorverwarmen bovenop het apparaat, om de koffie warm genoeg te houden en op de juiste temperatuur te serveren.

Melkopschuimer

Sage koffiemachine 2
De Sage koffiemachine bevat ook een melkopschuimer die de melk tot een perfect consistentie opschuimt tot microschuim door het stoompijpje.
Een melkkannetje zit gratis bij de machine. Hier komen je barista-skills om de hoek kijken, ideaal om te oefenen met latte art!
De Barista Express is de gemakkelijkste, meest gebruiksvriendelijke espressomachine als het gaat om het leren opschuimen (of eigenlijk opstomen) van melk voor latte art.
Het stomen van melk met deze koffiemachine is nauwkeurig en controleerbaar, waardoor de melk de ideale textuur kan krijgen voor die perfecte flat white of latte.

Halfautomatisch

De Barista Express is een halfautomatische espressomachine met een geïntegreerde molen.
Dit model is geen bean-to-cup espressomachine. De overeenkomst tussen deze twee soorten koffiemachines (de bean-to-cup variant en traditionele halfautomatische espressomachine) is dat beide een geïntegreerde molen hebben.
Bean-to-cup espressomachines doen alles met één druk op de knop, zonder dat je enige barista-skills nodig hebt. Met andere woorden, de Barista Express is geen echte bean-to-cup machine, maar heeft wel veel van dezelfde voordelen.
De machine heeft ook een niet te missen stijlvol design, veel verschillende opties om de koffie aan te passen aan je wensen en verschillende accessoires.
Deze Sage koffiemachine is een traditionele espressomachine met een geïntegreerde molen.
Als de kwaliteit van je koffie je eerste prioriteit is, en als je geduld hebt om zelf barista-skills te ontwikkelen en het apparaat te leren kennen, dan is een traditionele halfautomatische espressomachine met geïntegreerde molen, zoals de Sage Barista Express, een perfecte keuze.


Hoe gebruik ik de Sage Barista Express?

Plaats het bakje met de portafilter in de daarvoor ontworpen houder en het apparaat maalt een precieze dosering koffie rechtstreeks in het reservoir.
Gebruik vervolgens de speciaal gemaakte tamper om de gemalen koffie aan te stampen - zorg ervoor dat de tamper vlak en gelijkmatig is om de beste extractie te krijgen.
Plaats vervolgens de houder in de zetkop en druk op de knop voor een enkel of dubbel shot voor een heerlijk kopje koffie. Dit is allemaal in minder dan een minuut gebeurd.
Met weinig ervaring maak je in een mum van tijd een flat white met dezelfde kwaliteit als de koffie van je favoriete koffiebar. 

Razendsnel klaar

Een groot voordeel van de Sage espressomachine is de snelheid waarmee hij klaar is voor gebruik.
Na het inschakelen is hij in slechts enkele seconden opgewarmd dankzij het thermocoil verwarmingssysteem. Zodra alles is opgewarmd, laat je een beetje heet water door de zetkop en het reservoir lopen om deze op te warmen en je bent klaar om de perfecte espresso te zetten!
Ook het schoon houden van de koffiemachine is snel gebeurd. Zo'n één keer in de drie maanden is het verstandig om de machine te ontkalken.
Gelukkig geeft de machine door middel van de 'Clean Me'-knop zelf aan wanneer het tijd is voor een reinigingsbeurt.
De machine heeft zelf een reinigingsprogramma en ontkalkingsprogramma waarmee je gemakkelijk een reiniging kunt uitvoeren wanneer dat nodig is. Overtuigd, maar opzoek naar nog iets meer details?
In de review van de Sage Barista Express gaan we hier nog veel dieper op in.


Barista Pro

Sage Barista Pro
Iets duurder dan de Barista Express is de Sage Barista Pro, die recent op de markt is gebracht. Dit model heeft en ingebouwd LCD-scherm en biedt wel dertig opties voor de maalgraad aan.
De fijnste en grofste maalgraad zijn overigens hetzelfde als bij de Barista Express. Het vernieuwde thermojet verwarmingssysteem brengt het water binnen drie seconden op de juiste temperatuur.
Een kleine upgrade ten opzichte van de Barista Express dus, maar ook iets duurder. In de uitgebreide review van de Sage The Barista Pro gaan we nog dieper in op de eigenschappen van deze machine. 

De keuze of je gaat voor een instapmodel van Sage in een compact formaat of bijvoorbeeld de ultraluxe Oracle Touch hangt af van je wensen en eisen.
De volautomatische machine met een hoog luxegehalte zal zeker indruk maken op je bezoek, maar met de Barista Express kun je met je eigen barista-skills en latte art zélfs je vrienden imponeren.