Sage The Barista Pro review. Compleet overzicht.

Sage Barista pro

Eerst schreef ik een blog over waarom je een Sage koffiemachine zou moeten kiezen. Daarna ben ik wat dieper in de Sage Barista Express gedoken, één van de populairste machines. 

Dit keer ga ik in op het luxere broertje van de Sage Barista Express, namelijk de Sage Barista Pro. Ook geef ik je weer 7 redenen waarom je een Sage The Barista Pro zou moeten kopen. 

Hopelijk helpt deze blog, en de andere blogs, jou een weloverwogen keuze te maken.

De Sage Barista Pro is nog steeds erg betaalbaar, maar net even luxer en net even wat uitgebreider. Sage staat er voor om barista-kwaliteit koffie bij je thuis te brengen.

Dat geldt voor alle Sage koffiemachines, dus je zit in ieder geval in de juiste richting

Inhoudsopgave

Uiterlijk

Compleet pakket

De koffiemolen

Instelbare temperatuur (PID) 

LCD Scherm

Snelle opwarmtijd

Melk opschuimen

Sage The Barista Express vs Sage The Barista Pro

Voor- en nadelen

Technische specificaties

VIDEO: Koffiezetten met de Sage Barista Pro

Andere Sage modellen

Uiterlijk

De Sage Barista Pro is wederom erg mooi vormgegeven. Hij lijkt enorm op de Sage Barista Express, dus het uiterlijk is ook weer stoer, herkenbaar en vooral compact.

Het grootste verschil in uiterlijk is het moderne en strakke LCD scherm op de Sage Barista Pro.

De machine is in drie kleuren beschikbaar. Zwart (Black Sesame), Zwart Metaal (Black Stainless) en Zilver (Stainless Steel). 

De zwarte modellen zijn beide momenteel erg populair, maar ook de Stainless Steel variant die natuurlijk tijdloos in design is, is een graag gekozen kleur.

De Black Stainless is de allernieuwste kleur, deze is op het moment van schrijven nog maar een maandje beschikbaar ongeveer.

Compleet pakket

Ook de Sage Barista Pro is lekker compleet. Er zit natuurlijk een ingebouwde koffiemolen in (dat scheelt je echt een paar honderd euro) en er komen een aantal onderdelen bij.

En bij ons krijg je er ook nog een uitgebreid proefpakket koffie bij zodat je meteen aan de slag kan! Hier zie je wat er allemaal bij zit:

✔︎ Filterbakjes, enkel- en dubbelwandig (1 en 2 Cup)

✔︎ Razor™-doseringstool

✔︎ Melkkan van roestvrij staal van 480 ml

✔︎ Reinigingsset

✔︎ Waterfilter

De koffiemolen

De Sage Barista Pro heeft een koffiemolen met geïntegreerde kegelvormige (conische) maalelementen. Je kan deze molen op wel 30 verschillende maalstanden zetten en zelf de hoeveelheid bepalen. 

Met een draaiknop aan de zijkant bepaal je de maalgraad, wat erg fijn werkt! De gemalen koffie komt rechtstreeks in het portafilter, zodat je koffie super vers blijft en meteen de machine in kan.

Het bonen reservoir (de hopper) van de Sage Barista Pro is even groot als die van de Sage Barista Express en de meeste andere modellen. Hier past ongeveer 250 gram bonen in, waardoor je verse bonen niet te snel oud worden.

Ben je benieuwd naar hoe je de rest van je bonen het beste kan bewaren? Onze verpakkingen waarin Zwarte Roes koffiebonen worden geleverd zijn uitermate geschikt.

Door het eenrichtingsventiel kan er wel lucht uit (CO2 van de koffiebonen), maar er komt geen lucht bij. 

Instelbare temperatuur (PID) en pre-infusie

Ben je een echte diehard koffie fan? Dan is dit zeker een welkom snufje! Door middel van de digitale temperatuurregeling (PID) zorg je ervoor dat het water uit de Sage Barista Pro precies de juiste temperatuur (+/- 2°C) heeft voor de optimale extractie van een bepaalde koffie.

Als je bij een Sage Barista Pro de espresso aanzet zijn de eerste paar seconden pre-infusion. De druk bouwt langzaam op.

Dit zorgt ervoor dat uiteindelijk de espresso makkelijker en beter extraheert, en de mooie zoete smaken meer naar voren kunnen komen. 

LCD scherm

Zoals eerder genoemd is het grootste zichtbare verschil met de Sage Barista Express het LCD scherm van de Sage Barista Pro.

Dit werkt enorm intuïtief en geeft alle benodigde informatie correct weer. Wat ik zelf het handigste vind?

De doorlooptijd! Normaal gesproken hou ik altijd de stopwatch van mijn smartphone naast het koffiezetten, dat is nu echt verleden tijd! 

Snelle opwarmtijd 

Heb je vaak haast of gewoon geen zin om lang te wachten wanneer je daadwerkelijk koffie wilt gaan zetten? De Sage Barista Pro beschikt over het innovatieve ThermoJet-verwarmingssysteem.

Dit systeem bereikt binnen 3 seconden de optimale extractietemperatuur. Je kan daarnaast ook makkelijk switchen tussen espresso en stoom voor melk opschuimen. 

Melk opschuimen/textureren voor latte art

De Sage Barista Pro is ook voorzien van een krachtige stoompijp. Na wat oefening kan je hier zeker geschikte melkschuim voor latte art mee maken! 

Er zit een mooi RVS kannetje bij voor het opschuimen van je melk.

Sage Barista Express vs. de Sage Barista Pro

Veel mensen twijfelen tussen de Sage Barista Express en de Sage Barista Pro. De machines verschillen niet enorm, maar er zijn toch drie belangrijke verschillen:

  • De Sage Barista Pro is voorzien van een LCD scherm wat het koffie zetten net even wat intuïtiever maakt. De Sage Barista Express is iets meer manueel wat dat betreft.

  • De Sage Barista Pro heeft een snellere opwarmtijd. Dankzij het innovatieve ThermoJet-verwarmingssysteem bereikt de machine binnen 3 seconden de optimale extractie temperatuur. 

  • De Sage Barista Pro heeft 30 maalstanden. Hier kan je net even wat preciezer je machine mee afstellen dan de 18 maalstanden bij een Sage Barista Express. 

Heb je vragen naar aanleiding hiervan? Neem gerust contact op met ons via [email protected]

Ben je enthousiast en wil je het product bekijken? Bekijk dan de Sage The Barista Pro.

Voor- en nadelen

  • Intuïtieve interface die je de juiste informatie geeft voor de perfecte kop koffie, iedere keer.

  • Snellere opwarmtijd met het innovatieve ThermoJet® verwarmingssysteem bereikt de machine binnen 3 seconden de juiste temperatuur en hoef je nooit meer te wachten op dat perfecte kopje koffie.

  • Molen met geïntegreerde conische maalschijven die je met één tik voorziet van de juiste dosering koffie.

  • Dosering van 19-22 gram voor een volle smaak wat essentieel is voor het zetten van een espresso van professionele kwaliteit.

  • Nauwkeurige espresso-extractie door de pre-infusie wordt de druk geleidelijk opgevoerd wat zorgt voor een harmonieus kopje koffie.

  • Melktexturering met microschuim met het krachtige stoompijpje waardoor jouw eerste latte art binnen handbereik ligt.

Lees ook: Hulp bij het instellen van je Sage Barista Express of Sage Barista Pro. 

Sage Barista Express - molen verder afstellen door 'top burr' aanpassing (kalibreren)

4 redenen waarom je Sage Barista Pro koffie slecht smaakt.

Technische specificaties

Afmetingen:

35,4 x 41 x 40,6 cm

9,08 kg

Garantie:

Beperkte garantie van 2 jaar

Constructiemateriaal:

Geborsteld roestvrij staal

Capaciteit:

Waterreservoir van 2 l

Bonencontainer van 250 g

 Instellingen:

Aanpasbare maling

Intuïtieve lcd-interface

Volumetrische controle, 1 en 2 Cup

 

VIDEO: Koffiezetten met de Sage Barista Pro

Andere Sage modellen

 Sage the barista touch

Sage The Barista Touch Zet nu ook thuis koffie als een pro. Met intuïtief touchscreen, voorgeprogrammeerde drankjes en automatische melktexturering doet de machine letterlijk alles wat de barista van jouw favoriete cafe doet als hij je drankje bereidt. sage the dual boiler

Sage The Dual Boiler Compacte machine om thuis koffie van professionele kwaliteit te zetten. Waar precisie en snelheid elkaar ontmoeten.

Sage the dynamic duo

Sage The Dynamic Duo Voor echte koffiefanaten die het hele proces in de hand willen hebben. Van boon tot kop. Met dubbele RVS-boiler.

sage the oracle

Sage The Oracle Met de Oracle maak je third wave-kwaliteitskoffie die net zo lekker is als in je favoriete koffiezaak. Met een beetje oefenen misschien nog wel lekkerder. 

Sage the oracle touch

Sage The Oracle Touch De Sage The Oracle Touch™ is de meest geavanceerde volledig automatische espressomachine die momenteel op de markt verkrijgbaar is.