Waarom jij een Sage zou moeten kiezen (of juist niet)!

Sage kiezen
Het is je vast niet ontgaan dat wij sinds een tijdje de super vette lijn Sage Koffiemachines aanbieden. Wij zijn er zelf laaiend enthousiast over en hebben er zelf dan ook eentje staan op de zaak.
Waarom we zo enthousiast zijn deel ik met je in deze blog, dan kan je zelf bepalen of dit iets voor jou is of niet. 
In de essentie komt het erop neer dat Sage espressomachines de koffie uit je favoriete tentje bij jou thuis brengt!
Enerzijds is dat omdat die heerlijke koffies vaak uit een halfautomaat komen, maar een halfautomaat is vaak niet zo simpel om te bedienen.
sage

Volautomaat vs halfautomaat koffiemachine 

Daarom is een volautomaat (zoals een Jura) vaak erg populair voor thuis. Het zijn ook hele fijne machines, maar je kan er niet zo veel variabelen mee beïnvloeden als met een halfautomaat.
Zo heb je vaak maar 3 maalstanden en kan je niet goed beïnvloeden hoeveel gram koffie of water eruit je machine komt.
Met een halfautomaat kan je, als je weet wat je doet, alle variabelen beïnvloeden. En omdat een halfautomaat niet zomaar 1,2,3 te bedienen is heeft Sage daar een bijpassende espressomachine lijn voor ontworpen.
Van simpel tot uitgebreid, afhankelijk van hoe jij het zou willen aanpakken is er ook een passende machine voor jou!
 
sage espressomachine

Welk Sage model moet je kiezen

Zo zijn er machines die puur een goede halfautomaat zijn (zoals de Sage Dual Boiler), die i.c.m. een koffiemolen heerlijk koffie kunnen zetten.
Maar de meeste machines, al vanaf de Sage Barista Express, hebben een geïntegreerde molen. Dit bespaart ruimte in je keuken en uiteindelijk in je portemonnee want een goede molen kan best prijzig zijn. 
Er zijn zelfs machines in de Sage lijn die perfect en automatisch melk kunnen opschuimen, of textureren zoals ze dat zelf zo mooi noemen :-).
O.a. de Sage Barista Touch en de Sage Oracle Touch kunnen dit, en de laatstgenoemde kan zelfs op perfecte druk automatisch tampen (aanstampen in het portafilter).
Want ja, zelfs dat is nog een vak apart! 
Zie hier een handig overzicht:
sage vergelijking

Conclusie 

Er is dus echt ontzettend veel mogelijk in het land van Sage Espressomachines, en het leuke is dat ze er echt helemaal op toegespitst zijn dat je in hun machines liever alleen maar vers gebrande specialty koffiebonen gebruikt.
Omdat dit uiteindelijk zoveel beter is voor je machine (en je maag trouwens) bieden ze hier ook veel online koffie bijeenkomsten bij ter kennisoverdracht omtrent het zetten van de perfecte koffie.
Wat ook niet geheel onbelangrijk is is dat wij super blij met de samenwerking zijn en ze ook heel coulant zijn rondom service en garantie. Sage is blijkbaar op een missie, net als wij dus.
En toevallig passen onze missies goed in elkaar en kunnen ze elkaar versterken :-). De prijskwaliteit verhouding is bij Sage echt heel goed in orde. 
Mocht je vragen hebben, stuur dan even een mailtje naar [email protected]