GRATIS VERZENDING OP ALLE ORDERS V.A. €35

Ontdek >>

sdfsdf

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Een paar stapjes terug - Wat is slow coffee?

slow coffee, chemex, hario, hario v60, drip coffee, filter coffee, filterkoffie, pourover coffee

Slow coffee is in de basis de tijd nemen voor je kop koffie om de beste smaken naar voren te laten komen. Wij hebben al diverse slow coffee zetmethodes behandeld zoals de AeropressChemex, de Hario V60 en de Cafetière, maar wat is het nou precies?

Een ding is zeker: Slow coffee is hip and happening! Het mag inmiddels ook geen geheim meer zijn dat wij er helemaal gek van zijn :-) Voor ons staat slow coffee voornamelijk voor aandacht en liefde voor je product, en heerlijke zachte en fruitige smaken. En dat proef je terug!

Wat is slow coffee

Ik vond dat het tijd was om even een paar stappen terug te nemen en uit te leggen waar ik het nou precies over heb als ik slow coffee zeg. Allereerst wil ik even benoemen dat slow coffee dichterbij de meesten van ons staat dan we denken. Het komt namelijk behoorlijk in de buurt van een ouderwetse snelfilter machine. Of zo’n camping filter die je op je mok kan zetten. Maar dan anders ;-)

Ondanks dat slow coffee super hip is, kunnen we als we naar de geschiedenis kijken wel concluderen dat slow coffee absoluut niet nieuw is. Eerder noemde ik bijvoorbeeld dat de Cafetière al uit de jaren ’20 stamt, en de Chemex was ontworpen in de jaren ’40!

Waarom slow coffee

Maar waarom kwamen deze revolutionairen tot deze fantastische ontdekking? Eigenlijk heel logisch: ze kwamen erachter dat niet alle koffiesoorten geschikt waren voor de traditioneel snelle espresso-methodiek. Vooral voor fruitigere en frissere koffiesoorten zorgde deze ultrasnelle extractie niet voor het allerbeste resultaat. Deze koffies komen namelijk veel beter tot hun recht als ze wat grover zijn gemalen en de gemalen koffie wat langer contact heeft met het hete water. Een gemiddelde slow coffee bereiding duurt namelijk zo 3 tot 5 minuten!

Houd in gedachten dat slow coffee onder verschillende namen in de koffiewereld bestaat, zoals: pour over coffee, filter coffee, drip coffee en cafetiere. Dit komt ongeveer op hetzelfde neer.

Slow coffee is niet duur

Een hele mooie bijkomstigheid voor koffieliefhebbers en hobbyisten is dat slow coffee een veel goedkopere hobby kan zijn dan espresso-stijl. Het belangrijkste is misschien nog wel een goede molen, lekker vers en licht-gebrande koffiebonen en bijvoorbeeld een Hario V60 dripper en bijbehorende filters.

Tip: Onze Filter Brew Box past gewoon door de brievenbus, de prijs is inclusief verzenden en bevat 2 x 250 gram van specials met 85+ punten geschikt voor slow coffee! Er komt een mooi kaartje bij met informatie over de koffies.

Zoeken