affogato, coffee affogato, espresso, coffee special, coffee dessert

Het Affogato recept in drie simpele stappen!

Inspiratie nodig voor een apart toetje? Denk koffie! Koffie is zoveel meer dan dat drankje dat je nodig hebt in de ochtend om niet chagrijnig op je werk aan te komen... Natuurlijk bestaan er koffie likeurtjes, koekjes en broodjes, en vele andere dingen. Maar wat je zelf allemaal verder met koffie kunt maken, WAUW!!! Deze week in de blog de nummer 1 van de koffie-recepten: Affogato!

Affo-wato?!?

Als je nu denkt "waar heeft ie het over”, dan heb je waarschijnlijk nog nooit een Affogato gehad. Maar geloof mij, dit moet je proberen. Kijk alleen het plaatje al. Het allerleukste gedeelte is dat het super makkelijk en snel te bereiden is. Grote kans zelfs dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Een toetje kan trouwens ook gewoon overdag hoor ;-) … De Affogato is een authentiek Italiaans toetje waarbij je een bol vanille ijs overgiet met een hete espresso. Simpel toch? 

Wat heb je nodig

*zelfs als je geen espresso machine of percolator (espresso pot) hebt, kun je met een kleine kop zeer geconcentreerde koffie (bijna) hetzelfde effect creëren. Maak ‘m echt lekker sterk voor een top effect. 

Het Affogato recept

Neem het glas of kommetje waar je de Affogato in gaat serveren en doe hier een lekkere grote bol vanille ijs in.
Zet je espresso en giet deze vervolgens over je bol ijs.
 
Of: dien de espresso apart op en laat iedereen zelf de espresso over het ijs gieten - aan te raden als er wat tijd zit tussen het zetten van de koffie en het serveren aan je gasten.
 
Pro tip: strooi wat chocolade snippers uit over het ijs en serveer samen met bitterkoekjes.
 
Check onderstaand filmpje nog even, dan weet je zeker dat het goed komt! Genietennnn… <3

Lees hier hoe je de perfecte espresso zet met een half automaat!