GRATIS VERZENDING VANAF €35

Ontdek >>

sdfsdf

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Espresso Martini - Knal je weekend in met deze fancy cocktail!

espresso martini, coffee cocktail

Espresso Martini, voor als je echt het weekend in wilt knallen. Deze cocktail ziet er niet alleen spannend en chique uit, maar geeft je ook de perfect buzz om je week mee af te sluiten. Deze cocktail is in de jaren 80 in Soho, Londen ontstaan als: “a drink to wake you up and then f*ck you up”. Het klinkt heftiger dan het is, maar ja, wat wil je nog meer op de vrijdagmiddag?! 

Koffie cocktail 

Bij ons is het in ieder geval een gewoonte geworden om lekker te experimenteren met koffie in andere producten, en dit experiment is geslaagd! Het is een mix van vodka, koffie likeur en een flinke shot espresso. Het recept is romig, rijk van smaak en de combinatie van vodka en espresso geeft je een super lekkere actieve buzz.  
 
Je denkt misschien meteen aan een chique rooftop cocktailbar bij het zien van dit plaatje, maar eigenlijk is deze cocktail super toegankelijk. Ja ja, ook om zelf te maken! Daarom laten we jullie graag zien hoe je dit drankje heel eenvoudig zelf kunt maken.
 

Tip: Zoals wij in al onze recepten aanraden, gebruik verse, hoge kwaliteit koffiebonen. 

 Ingrediënten 
 50 ml vodka
 35 ml koffie likeur
 1 shot espresso (ongeveer 18-20 gram koffie voor 2 shots)
 Ijsblokjes
 Cocktailshaker
 Cocktailglas (bijv. een Martini glas)
 Hele gebrande koffiebonen ter decoratie 

En dan…

Vul je Martini glas met ijs zodat deze goed koud wordt
Pak je cocktailshaker en schenk hier de vodka, likeur en espresso in en vul deze aan met ijs.
 
….
Shaken
 
Shaken
 
Shaken
 
Jaa heel goed shaken! Het is belangrijk dat het ijs breekt en goed mengt met de andere ingrediënten voor de romige toplaag die je op dit drankje wilt.
 
Nog een keer shaken en dan…
 
Leeg het Martini glas en dubbelcheck of deze ijskoud is. Vervolgens schenk je de inhoud van je shaker door een zeef in je Martini Glas. Plant wat koffie boontjes in de schuimlaag en Voilà. Hier is je cocktail “that wakes you up and f*cks you up”!!
 
Cheers to the weekend!
Lees hier hoe je de perfecte espresso zet!
 

Zoeken