Hoe koffie je helpt met intermittent fasting.

Koffie intermittent fating

Ik heb zelf een jaar geleden ontdekt wat intermittent fasting is en wat de voordelen hiervan zijn. Intermittent fasting betekent eigenlijk dat je op gezette tijden eet of juist niet eet op een dag.

Zelf eet ik tussen 11.00 uur en 19.00 uur en de rest van de tijd eet ik niet. In het begin best pittig, maar nu zit het zo in mijn systeem dat ik niet beter weet.

Soms vergeet ik zelfs te eten om 11.00 uur. 

Als fervent koffieliefhebber dacht ik gelijk 'hoe combineer ik dit met mijn liefde voor koffie'.

Als eigenaar van Zwarte Roes ben ik uiteraard dagelijks bezig met koffie branden, maar nog veel belangrijker: kwaliteitsmanagement en ultieme koffierecepten creëren.

Kan dit nog wel als je bezig bent met intermittent fasting? Ik heb het voor je uitgezocht, want eerlijk is eerlijk, als het antwoord nee zou zijn dan zou ik gelijk stoppen. Met intermittent fasting natuurlijk 😉

"Resultaten intermittent fasting nog beter met koffie."

Wat is interemittent fasting

Intermittent fasting is een vorm van vasten waarin je iedere dag een periode hebt waarin je je voeding binnen krijgt en een periode waarin je niets eet, maar alleen wat drinkt. Het komt neer op periodiek vasten. [1]

Er zijn vele onderzoeken die hebben aangetoond dat intermitterend fasting gunstige effecten kan hebben op je gezondheid [2]. Ook stimuleer je vetverbranding en gewichtsverlies als je ervoor zorgt dat je in je eetperiodes ook minder calorieën binnenkrijgt.

Kun je koffie drinken tijdens intermitterend fasting?

De uren dat je vast kun je prima een kopje koffie drinken. Zolang je je koffie zwart drinkt dan... In een kopje koffie zitten geen calorieën die het vasten beïnvloeden of onderbreken. 

Dit gaat dus alleen op voor pure koffie zonder suiker en melk. Pfieuw, veeg het zweet maar van je voorhoofd ;-) No coffee no workie, I get you!

Video: Koffie drinken tijdens intermittent fasting

Is koffie tijdens intermitterend fasting gezond?

Maar er is meer! Koffie draagt op een positieve manier bij aan de voordelen van intermittent fasting zoals een verbeterde hersenfunctie, verlaagd risico op Alzheimer en vermindering van inflammatie. 

Nog meer redenen nodig om koffie op het menu te zetten tijdens het vasten? Je kunt er langer door leven, je valt ervan af, verjongt de cellen in je lichaam en vermindert de aanmaak van cortisol.

Kortom, minder stress en een langer leven 🌱. Koffie kan dus erg gezond voor je zijn en je ondersteunen in je algehele gezondheid.

Genoeg motivatie dus om koffie toe te voegen aan je dieet. Weten wat koffie nog meer kan doen voor je algehele gezondheid? Lees dan de 4 redenen waarom koffie gezond is.

Gerelateerd: Koffie de ideale pre workout

Conclusie

Ik hou van goed nieuws! En ja, dit kun je zeker goed nieuws noemen! Koffie kun je gewoon veilig drinken tijdens intermitterend fasting.

Door de vele gezondheidsvoordelen is het echt een goed idee om een aantal kopjes koffie aan je dieet toe te voegen.

Kies bij voorkeur mooie vers gebrande koffiebonen uit met een mooi smaakprofiel en geef je interemittent fasting een positieve boost.