Vietnamese eierkoffie - Zo maak je het!

Vietnamese eierkoffie - Zo maak je het!

Ben je weleens in Vietnam geweest? Hoe diep ben jij in de Vietnamese koffie cultuur gedoken? Grote kans dat je de egg-cappuccino op het menu hebt zien staan. Mijn eerste reactie was: ei in mijn cappuccino, hoe dan?

cà phê trúng 

cà phê trúng, oftewel eierkoffie, is tijdens de eerste Indochinese oorlog in Hanoi ontstaan. In deze periode was er een nijpend tekort aan melkproducten, wat meneer Nguyen Giang op ideeën bracht.

Op onze reis door Vietnam hebben wij in het originele Café Giang de enige echte eierkoffie gedronken. Deze koffiebar bestaat nog steeds en schenkt als enige ter wereld het strikt geheime originele eierkoffie recept. 

Het is super lekker! Erg romig en een beetje zoet. Een soort van cappuccino plus wat extra zeg maar. 

Door de proteïne en vetten van het ei creëer je bovenop je melk natuurlijk nog wat extra romigheid wat dit kan verklaren. Anyways, het is super lekker en heel makkelijk te maken. Helaas is het originele recept strikt geheim en niet openbaar. Daarom delen wij het recept wat er qua smaak en textuur het meest bij in de buurt komt.

Vind je ei een beetje too much? Check dan onze andere koffie recepten.

Zo kan je nu zelf thuis je eigen cà phê trúng maken:

Het recept

Benodigdheden:
- Dubbele shot espresso
- 2 eierdooiers
- 3 eetlepels gecondenseerde melk
- (vanille) suiker (optioneel)

Zo maak je het:
2. Mix de eierdooier en de koude gecondenseerde melk goed en klop het op met een garde, zodat het een schuimig geheel word. Denk aan cappuccino melk. Voeg eventueel wat (vanille)suiker toe indien je van een zoete koffie houdt, dit hoeft niet per se. 
3. Voeg de mix toe aan de espresso

En voila, daar is je eerste cà phê trúng ☕!

Gerelateerd: Maak heel simpel je eigen Cold Brew