Brasil Fazenda do Lobo

Het verhaal achter: Brasil Fazenda do Lobo

Dit verhaal heeft betrekking op het product Brasil Fazenda do Lobo.

Herkomst


Fazenda do Lobo, letterlijk boerderij van de wolf. Dit is de naam van de boerderij waar deze beestachtige koffie vandaan komt. Op deze boerderij is de met uitsterven bedreigde Lobo-Guara (manenwolf) gespot en daar dankt de boerderij zijn naam aan. Erg bijzonder dus!

Deze fazenda wordt gerund door Andrea (4e generatie koffieboer) en Marcos en hun twee zoons. Hun moderne aanpak zorgt voor een duurzame manier van boeren waarmee al meerdere certificaten in de wacht zijn gesleept (UTZ, Rainforest Alliance). Kortom, een partner die naadloos aansluit bij onze visie. En het brengt ons wéér een stapje dichter bij onze missie; 100% duurzame koffie voor iedereen. 

Leuk detail, vrouwen spelen een grote rol in het precieze boerderij werk op deze fazenda!

  

Omgeving en milieu


Klimaatverandering is van grote invloed op koffieboeren. Doordat de temperaturen overdag stijgen i.c.m. nachtvorst verandert de kwaliteit van koffie. De Foresti familie heeft duurzaamheid en het ecosysteem hoog in het vaandel staan. Ze hebben al een grote stap gezet door te investeren in een solar systeem voor energie levering aan de hele boerderij, die allemaal worden voorzien van LED verlichting. 

30% van de boerderij is beschermd gebied en hier zorgen ze goed voor door jagen en vissen te verbieden. Er zijn 6 beschermde bronnen, waarvan er 5 gesitueerd zijn in het koffiegebied. Dit water wordt jaarlijks geanalyseerd. Er worden minimale pesticiden gebruikt en alle koffieverwerking wordt volgens Rainforest Alliance standaarden gedaan. Naast het feit dat al het afval wordt gescheiden en zoveel mogelijk wordt hergebruikt, wordt ook het water van de koffieverwerking hergebruikt. Lees hier meer over koffie-verwerkingsprocessen

Prijs


Jammer genoeg is het inkomen van de boerderij niet genoeg om rond van te komen voor het hele gezin en moet Marcos een baan aanhouden buiten de boerderij. Hoge productiekosten en prijsschommelingen zijn een grote uitdaging! 

De familie is druk bezig met het verbeteren van de kwaliteit om het financiële resultaat te vergroten. Onze importeur betaalt graag bonussen bovenop de marktprijzen voor de goede kwaliteit en heeft goede verwachtingen voor de toekomstige oogsten. Ook ondersteunen ze de boerderij in het verbeteren van kwaliteitsprocessen voor de lange termijn.

Dit verhaal heeft betrekking op het product Brasil Fazenda do Lobo.