Log-in
Stel wachtwoord opnieuw in
We sturen je een e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Super hip and happening! De cold brew. Dit weekend probeerden wij een lekker recept. En wat blijkt? Super makkelijk! In deze blog leg ik uit wat je hiervoor nodig hebt!
Oké. Ik zei dat een cold brew makkelijk is... Let's see! Je gebruikt een ratio van 1 op 5. Dus 1 gram koffie op 5 gram water. Ik heb zelf 120 gram koffie op 600 gram water gebruikt. Dus ik hou dat voorbeeld even aan...
1. Je weegt 120 gram koffie af en maalt het redelijk grof, zoals in een French Press / duwpotje. Grover dan snelfilter-maling sowieso.
2. De gemalen koffie doe je in een potje of kan die groot genoeg is.
3. Hierover heen schenk je 600 gram gefilterd water of flessenwater (mineraalwater) en roer het even goed door elkaar zodat je zeker weet dat alles goed gemengd is.
4. Dek de pot/kan af en wacht 12 uur. Wacht liever niet langer want dan vindt er overextractie plaats en wordt de koffie bitter.
5. Maak een setup waarin je kan filteren (wij deden dit dus met een Chemex met filter erin) en giet rustig de substantie eroverheen, eventueel inclusief prut (maar soms blijft dit vanzelf zitten in de kan). Laat het rustig door het filter druppelen. Je kan eventueel wat roeren om het proces te bevorderen maar pas wel op dat je het filter niet scheurt door de druk.
6. Laat het nog even afkoelen in de koelkast of serveer meteen met wat ijsklontjes.