home office

UPGRADE je home office met betere(!) koffie!

De Corona situatie lijkt nog niet heel erg te verbeteren. We worden met z'n allen geadviseerd om voorlopig nog steeds zo veel mogelijk thuis te werken.

Voor de één zal dit makkelijker zijn dan voor de ander, voor sommigen echter onmogelijk. A

ls jij wel thuis kan werken ben je waarschijnlijk de afgelopen tijd bezig geweest je home office te pimpen.

Misschien heb je zelfs al verbeterde apparatuur of een kleine kantoorinrichting staan...

Maar toch... Je hebt geen/weinig fysiek contact met je collega's, hebt veel afleiding van kinderen of andere huisgenoten en hebt niet even een echte pauze met collega's om bij te kletsen...

Misschien mis je zelfs de fijne lunch of de goede koffiebonen van kantoor!

Des te meer reden om jezelf een klein beetje te verwennen en in ieder geval te zorgen voor een voedzame lunch en goede koffie :-)

Goede boontjes

Uiteraard hoeven we jou niet meer uit te leggen dat het begint met de juiste bonen. En je weet vast ook wel dat wij die kunnen leveren...

Om eens te kijken welke koffiebonen binnen jouw straatje passen adviseren wij altijd een proefpakket. Verschillende koffies kunnen namelijk in elke zetmethode weer anders tot uiting komen! 

Hoe zet ik de koffie dan zelf?

Er zijn gelukkig super veel manieren van goede koffie zetten. En als je zelf thuis nog geen passende machine of tools hebt om de allerbeste-home-office-koffie mee te zetten: let dan goed op! :-)

  • Een kleine bonenmachine

Dit is misschien ook wel de zetmethode die je gewend bent vanuit kantoor en ook meteen de makkelijkste manier van verse koffie zetten.

De molen is namelijk ingebouwd in deze machine, zodat je koffiebonen altijd vers worden gemalen voor het zetten.

Deze machines heb je voor thuis al vanaf €249, zoals een Melitta Caffeo Solo die meer dan prima verse koffie zet. Uiteraard kunnen wij je adviseren over een machine die past bij jouw behoeftes en budget. 

  • Zelf slow coffee zetten

Toegegeven, het is iets meer werk dan een druk op de knop zoals bij een bonenmachine.

Maar soms is eventjes rustig koffie zetten ook wel een welkome afleiding om je verstand op nul te zetten als pauze.

Zelf 'slow coffee' zetten met bijvoorbeeld een Hario V60, Chemex of Aeropress is makkelijker dan je zou denken, super lekker en een stuk goedkoper dan met een uitgebreide machine.

Maal je bonen lekker vers met bijv. een klein handmolentje en schenk handmatig op met onze instructies in de blogs

  • Bestel voorgemalen koffie

Zoals je weet raden wij het af om koffie voor te malen. Maar we snappen heel goed dat als je momenteel geen koffiemolen hebt (of plannen om er één aan te schaffen) en je toch een koffie upgrade wilt omdat je veel thuis bent het soms toch je beste optie is!

Gelukkig bieden wij sinds de start van de Corona crisis daarom ook gemalen koffie aan. Tijdens het bestellen kan je bij het product kiezen voor bonen of een specifieke maling... Een prima tussenoplossing wat ons betreft!

Hoe heb je je home office een upgrade gegeven op dit gebied? Mocht je advies kunnen gebruiken, laat het ons weten!