Afval verminderen - part I: DIY facial scrub met koffie!

koffieprutBron: Unsplash.com

Binnen 5 minuten jouw koffie-scrub!

Wat je allemaal wel niet met koffieprut kan doen... Er zijn zo veel verschillende doeleinden voor dit restproduct dat ik hier een serie van blogs aan wil gaan wijden. 

Als bewuste ondernemer vinden wij het erg belangrijk om continu te blijven kijken naar onze 'ecologische voetafdruk' en is afval daadwerkelijk verminderen natuurlijk een hele concrete stap...

In deze eerdere blog vertelde ik je al meer over hoe je bewuste keuzes kan maken met koffie. 

Koffie zetten we toch... No coffee no workie, right? ;-) Dan kunnen we net zo goed wat meer doen met het afval: koffieprut in dit geval.

In part I van deze serie ga ik je vertellen wat je hier heel simpel mee kan maken, namelijk: een gezicht scrub / facial scrub van koffieprut!

Wat heb je nodig?

  1. verse koffieprut (koffieprut schimmelt snel)
  2. een olie naar keuze zoals olijfolie of kokosolie
  3. aloë vera gel (zelfgemaakt of uit de winkel)

Aloë vera gel zelf maken

Aloë vera gel kan je super makkelijk zelf maken. Uiteraard kan je ook een potje uit de winkel halen, maar hier vind je een recept als je zelf een plantje in huis hebt (gehaald).

DIY Face Scrub bereiden

Meng een deel koffieprut (bijvoorbeeld een eetlepel) met een deel aloë vera gel, en voeg daar zoveel olie aan toe als jij fijn vindt.

Begin met een heel klein scheutje en bekijk of jij de substantie steviger wilt of vloeibaarder. Meng alles goed daar elkaar heen en gebruik het meteen. 

Koffie scrub aanbrengen

Als je mengsel klaar is kan je het gaan aanbrengen op je gezicht. Breng met je schone handen een royale laag aan op je gereinigde gezicht.

Laat dit lekker even intrekken voor een minuut of 5-10. Daarna kun je het goed gaan inwrijven op een scrubbende manier om alle dode huidcellen te verwijderen.

De huidvoordelen van koffie geven je gezicht een echte opkikker en je huid gaat er echt van stralen!

Spoel even af en je huid is zijdezacht! 

Vertel... Heb je het al geprobeerd? 

Gerelateerd: 7 manieren om je ecologische voetafdruk te verminderen met koffie