GRATIS VERZENDING VANAF €35

Ontdek >>

sdfsdf

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Vakantiekoffie - hoe zorg je voor verhoogd koffiegenot als je niet thuis bent!

Vakantiekoffie - hoe zorg je voor verhoogd koffiegenot als je niet thuis bent!

Interessante vraag, niet? :-) Nu zijn we niet per se het type om hagelslag en Hollandse kaas mee te nemen op vakantie, maar van goede koffie willen we wel verzekerd zijn! Helaas valt het vaak nog heel erg tegen wat je op vakantie tegen komt, dus is het het in onze ogen dubbel en dwars waard om eens in te verdiepen. 

Waar begin je?

Het hangt er natuurlijk heel erg van af wat je gaat doen en hoe je er heen gaat, met de auto kan je nou eenmaal meer meeslepen dan met het vliegtuig. Maar een waterkoker (of fluitketel) is vaak wel aanwezig tussen je camping gear of in je hotelkamer, daar kom je al een heel eind mee! 

Opties voor koffie op vakantie

Een veel gekozen manier is een Cafetiére / French Press, veel mensen hebben die nog wel in een keukenkastje staan. Lees wat tips over hoe je de lekkerste koffie met een French Press zet hier in deze blog. Let erop dat je een grove maling kiest voor de French Press en kies het liefst voor een koffieboon die geschikt is voor filterkoffie. 

Een andere leuke manier, met name op de camping of in een huisje, is de Percolator. Bijvoorbeeld een Bialetti of een andere soort voor op het vuur geeft een stevig kopje koffie! Kies hiervoor juist weer een wat fijnere maling en een koffieboon die geschikt is voor espresso koffie's.

Zowel de French Press als de Percolator zijn allebei redelijk compact en makkelijk mee te nemen. 

Zelf zijn wij enorm fan van de Aeropress, deze is geheel van kunststof en lekker licht in gewicht. Dus ook super makkelijk meenemen. In de Aeropress gebruiken wij fruitige en lichtgebrande koffie's, zoals die uit de Filter Brew Box, maar misschien vind je wel een andere leuke lokale branderij op de plaats van bestemming. Ook leuk om eens te proberen! Hoe je het beste koffie zet met de Aeropress, lees je hier.

Maal je koffie vers!

Maar wil je echt lekkere koffie op vakantie zetten, dan maak je het verschil door ook zelf vers te malen vlak voor het koffie zetten. Gemalen koffie heeft namelijk na 5 minuten (!) al meer dan de helft van zijn aroma's verloren. Als je thuis een volautomaat of een professionele grote molen hebt staan gaat dit misschien lastig, maar misschien heb je nog wel zo'n ouderwets molentje die je kan meenemen. Of de Hario Mini Slim Plus is ook zo'n lekkere compacte aanrader als je een koffiemolen voor on-the-go nodig hebt! Geheel kunststof, compact en nog best sexy :-)

Vertel... Hoe zet jij je koffie op vakantie? Hoe hou je het leuk?  

Zoeken