Beste prosumer espressomachines 2023 voor thuis: onze top 5!

beste prosumer espressemachine

Als fervent koffieliefhebber is er niets zo fijn als de perfecte espresso zetten in de comfort van je eigen huis. En daarvoor heb je natuurlijk de beste prosumer espressomachine nodig. Daarom hebben we de top 5 beste prosumer espressomachines van 2023 voor thuisgebruik op een rijtje gezet.

Onze selectie omvat enkele van de meest gewilde machines op de markt. De La Marzocco Linea Mini en de La Marzocco GS3 zijn twee iconische modellen die bekend staan om hun professionele kwaliteit en indrukwekkende prestaties. De Sanremo You is een andere opvallende machine met een strak design en de nieuwste technologieën.

Maar ook de Kees van der Westen Speedster en de Slayer Espresso Single Group zijn uitstekende keuzes voor thuisbarista's die het allerbeste willen. Met deze machines haal je het maximale uit je koffiebonen en creëer je de meest verfijnde smaken en aroma's.

Als je op zoek bent naar de beste prosumer espressomachine van 2023, dan zit je met onze top 5 zeker goed. En het beste van alles? Je hoeft niet meer naar een café te gaan om van een heerlijke espresso te genieten. Zoek niet verder en investeer in een van deze geweldige machines voor thuisgebruik.

Wat is een prosumer espresso machine?

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve espressomachine voor thuisgebruik, kom je al snel de term 'prosumer espressomachine' tegen. Maar wat is precies een prosumer espressomachine en wat maakt het anders dan gewone espressomachines?

Prosumer espressomachines zijn ontworpen voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een professionele kwaliteit espresso. Het woord 'prosumer' is een samentrekking van de woorden 'professional' en 'consumer'. Dit type machine biedt meer geavanceerde functies en betere prestaties dan de meeste reguliere huishoudelijke espressomachines, terwijl het nog steeds geschikt is voor gebruik thuis.

De beste prosumer espressomachines van 2023 zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden meer geavanceerde functies zoals temperatuurregeling, pre-infusie en drukregeling. Dit maakt het mogelijk om de optimale smaak en aroma uit je koffiebonen te halen en een professionele kwaliteit espresso te zetten.

Prosumer espressomachines zijn dan ook de favoriet van thuisbarista's en koffieprofessionals. Deze machines zijn niet alleen geschikt voor het maken van espresso's, maar ook voor het bereiden van andere koffievarianten zoals cappuccino's en lattes.

Als je serieus bent over het zetten van de perfecte espresso thuis, dan is een prosumer espressomachine een goede investering. Het zal niet alleen zorgen voor de beste smaak, maar ook voor een heerlijk aroma en een professionele uitstraling.

Lees ook: Hoe maak je een espresso in 6 eenvoudige stappen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een prosumer espressomachine?

Als je op zoek bent naar de beste prosumer espressomachine van 2023 voor thuisgebruik, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Hieronder hebben we enkele belangrijke aspecten voor je op een rij gezet.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de functionaliteit van de espressomachine. Wil en kan je de machine gebruiken op vaste wateraansluiting? Let dan goed op de mogelijkheden. Of heb je geen mogelijkheid daarvoor, kijk dan voor een prosumer espressomachine met waterreservoir. Omdat dergelijke machine vaak ook in kleine horeca settings worden gebruikt zijn ze soms meer geschikt voor een vaste wateraansluiting. Kijk ook naar de mogelijkheden voor temperatuurregeling, drukregeling en pre-infusie. Deze functies zijn belangrijk voor het zetten van de perfecte espresso.

Een ander aspect waar je op moet letten is de grootte van de machine. Prosumer espressomachines kunnen behoorlijk groot zijn, dus het is belangrijk om de afmetingen van de machine af te stemmen op de beschikbare ruimte in je keuken. Ook het gewicht van de machine is belangrijk als je deze wilt verplaatsen.

Daarnaast is het goed om te kijken naar het materiaal waarvan de machine gemaakt is, aan de binnenkant en buitenkant. Verschillende materialen voor de boiler hebben allemaal hun eigen voordelen. Een machine gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal gaat langer mee en zorgt voor een professionele uitstraling.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het type pomp in de espressomachine. 

Er zijn twee hoofdtypen pompen die worden gebruikt in espressomachines: rotatiepompen en vibratiepompen. Rotatiepompen zijn over het algemeen betrouwbaarder en stiller dan vibratiepompen, en kunnen in de meeste gevallen direct op een waterleiding worden aangesloten. Sommige gebruikers geven echter de voorkeur aan vibratiepompen omdat ze de druk langzamer opbouwen, wat resulteert in een soort pre-infusie die een betere espresso oplevert. 

Door rekening te houden met deze aspecten kun je de beste prosumer espressomachine van 2023 vinden die past bij jouw wensen en behoeften.

Top 5 prosumer espressomachines

La Marzocco Linea Mini

La Marzocco Linea Mini

De La Marzocco Linea Mini is een uitstekende espressomachine voor thuisgebruik, ontworpen om de ervaring van een lokale koffiebar naar je eigen huis te brengen. Met twee grote boilers, een discrete PID-temperatuurregeling en slimme functies is het gebruiksgemak van deze machine van topklasse.

De Linea Mini is ontworpen op basis van de populaire Linea Classic, die vaak wordt gebruikt in koffiebars. Voor koffieliefhebbers die hun koffie-ervaring naar een hoger niveau willen tillen, is de Linea Mini een uitstekende investering, hoewel het prijzig kan zijn. Kortom, deze machine biedt de mogelijkheid om thuis professionele koffie te zetten met een sfeer die lijkt op die van een lokale koffiebar.

La Marzocco GS3 MP

La Marzocco GS3 MP

De La Marzocco GS3 MP is de ultieme espressomachine voor thuisbarista's. Met een prachtige mix van traditioneel en modern design, kun je deze machine volledig naar jouw smaak aanpassen. De krachtige machine is ook geschikt voor het runnen van een kleine koffiebar en kan werken met zowel vaste wateraansluiting als een interne reservoir.

Het echte hoogtepunt is de handmatige paddle waarmee je de waterstroom naar de groepskop volledig kunt regelen. Dit is een droom die uitkomt voor echte espressoliefhebbers!

Sanremo You

San Remo You

De Sanremo You heeft het koffiewereldje op zijn kop gezet met zijn software die tijdens het brouwen data over de extractie toont. De machine is perfect voor de experimentele thuisbarista en zit vol met functies die volledige controle geven over de parameters. Met de front paddle kan je de druk regelen en specific profiles maken.

Het LCD-scherm toont de curves van jouw flow control. Het apparaat heeft zes standaard presets met variabelen die je kunt aanpassen. Daarnaast heb je twaalf volledig aanpasbare profielen om jouw favoriete recepten op te slaan. De Sanremo You is een mooie, praktische en energiezuinige machine die geschikt is voor thuis en kleine koffiezaken

Slayer

Slayer Single Group

De Slayer Espresso Single Group is een krachtige espressomachine die zich richt op de fijnproevers. Of je nu een koffiebar runt of er thuis een wilt hebben, de Slayer is ontworpen om de perfecte kop koffie te zetten, elke keer weer.

Met een compact formaat en veelzijdige functies, zoals de pre-brew functie en de mogelijkheid om de temperatuur en de druk te regelen, biedt de Slayer volledige controle over het brouwproces.

Het strakke, moderne ontwerp past goed in elke omgeving en zorgt voor een echte eyecatcher. Kortom, de Slayer Espresso Single Group is een topmachine voor degenen die serieus bezig zijn met hun koffie en een machine willen die perfectie nastreeft.

Kees van der Westen Speedster

Kees van der Westen Speedster

De Kees van der Westen Speedster is een espressomachine met een uniek ontwerp en perfectie. Het dubbele boiler systeem maakt de machine uitermate stabiel en de stoomboiler heeft een inhoud van 3,5 liter.

De koffieboiler heeft een verticaal geplaatste groep en wordt nauwkeurig geregeld met een PID-controller. De zetgroep heeft een speciale pre-infusie functie voor een optimale temperatuur. De machine werkt met een rotatiepomp en kan direct op vast water worden aangesloten.

De fraaie behuizing is gemaakt van metaal en heeft een vormgeving die verwijst naar de luchtvaartindustrie. Tuimelschakelaars en hendels maken het plaatje compleet.

   Conclusie

   Als fervent koffieliefhebber is niets zo fijn als de perfecte espresso zetten in de comfort van je eigen huis. Daarvoor heb je natuurlijk de beste prosumer espressomachine nodig. In deze blog hebben we de top 5 beste prosumer espressomachines van 2023 voor thuisgebruik op een rijtje gezet. Onze selectie omvat enkele van de meest gewilde machines op de markt, inclusief de LaMarzocco Linea Mini en de LaMarzocco GS3, de Sanremo You, de Kees van der Westen Speedster en de Slayer Espresso Single Group.

   Prosumer espressomachines zijn ontworpen voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een professionele kwaliteit espresso. Dit type machine biedt meer geavanceerde functies en betere prestaties dan de meeste reguliere huishoudelijke espressomachines, terwijl het nog steeds geschikt is voor gebruik thuis. De beste prosumer espressomachines van 2023 zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden meer geavanceerde functies zoals temperatuurregeling, pre-infusie en drukregeling. Prosumer espressomachines zijn dan ook de favoriet van thuisbarista's en koffieprofessionals.

   Als je serieus bent over het zetten van de perfecte espresso thuis, dan is een prosumer espressomachine een goede investering. Bij de aanschaf is het belangrijk om te letten op de functionaliteit van de machine, de grootte en het gewicht, het materiaal waarvan de machine is gemaakt en het type pomp. Met onze top 5 zit je zeker goed en kun je genieten van een heerlijke espresso in de comfort van je eigen huis.