Hoe maak je popcorn latte?

popcorn latte


Ben jij ook iemand die altijd de nieuwste en gekste dingen probeert? Heb jij alle koffiesoorten van het menu van je favoriete koffiebar al gehad? Dan heb ik iets voor je. De Popcorn Latte... Ja, je hoort het goed, popcorn! Denk out the box, stap uit je comfortzone en probeer deze latte variant. Nog nooit een latte gemaakt of wil je latte art leren? Lees dan ons artikel over latte art voor dummies. Ben je ready?
 

Ingrediënten

Oké, voor deze smaaksensatie gaan we niet alleen een beetje popcorn in de lucht gooien. Dit vergt een paar speciale ingrediënten die je latte tot een echte ster maken.

  • Verse espresso of sterke koffie (60 ml)
  • Popcorn (een handjevol... of twee, wie houdt je tegen?)
  • Melk (240 ml)
  • Suiker of een andere zoetstof (1 eetlepel)
  • Een snufje zout

Instructies

Stel je eens voor: je ruikt die verse koffie en dan vermengt het zich met de zoete popcorngeur. Klinkt als een droom? Voor mij niet echt, maar ja, let's go for it. Je leeft maar 1 keer toch!

  1. Start met het zetten van je espresso.
  2. Pop nu je popcorn. Doe het in de magnetron, een pan of met zo'n coole ouderwetse popper.
  3. Schuim ondertussen je melk op.
  4. Voeg je popcorn toe aan de melk en laat het een minuutje of twee trekken. Ja, dit is het geheim...
  5. Neem een zeef en giet de melk over in een andere container.
  6. Voeg het suiker toe aan een mooi latte glas.
  7. Schenk nu de espresso over de suiker en schenk vervolgens de popcornmelk erbij.
  8. Top het af met een paar popcornstukjes. Ja het is tenslotte een popcorn latte!

Tips

  • Ben je avontuurlijk? Karamelliseer wat popcorn voor die extra "wow"-factor.
  • Niet dol op suiker? Honing of agavesiroop zijn prachtige matchmakers voor deze latte.
  • Experimenteer met melkalternatieven zoals amandel- of kokosmelk voor een nieuwe dimensie van genot.
  • Maak de iced popcorn latte variant zoals je in dit filmpje ziet:

 

Conclusie

There you go, de popcorn latte. Makkelijk toch? Als ik heel eerlijk ben vind ik het helemaal niks, maar hey, als het het niet probeert... Ik ben sowieso niet echt van de melk koffies als ik heel eerlijk ben. Ik ga liever voor een mooi V60 koffie of een romige espresso. Maar als jij wel echt van zoete, melk koffies houdt, kun je deze echt een keer proberen.

Laat je me weten hoe het was?