De 6 beste koffiemolens voor Cold Brew van 2023

cold brew

Voor de perfecte Cold Brew is het van groot belang om te investeren in de beste koffiemolens voor Cold Brew. Het proces van het maken van deze heerlijke koude koffiedrank, die zijn oorsprong heeft in het oude Japan, zoals uitgebreid beschreven in onze geschiedenis van Cold Brew koffie, is een combinatie van kunst en wetenschap.  

Het begint allemaal met de juiste maling. Door te zorgen voor de optimale extractie van smaken, bereik je de essentie van een onweerstaanbare Cold Brew. In deze uitgebreide gids presenteren we de 6 allerbeste koffiemolens voor Cold Brew van het jaar 2023, zodat je altijd de ideale maling kunt bereiken voor jouw perfecte Cold Brew koffie-ervaring. Of je nu houdt van een rijke en volle smaak of juist een subtiele en verfijnde nuance, met deze koffiemolens ben je verzekerd van een heerlijke Cold Brew die precies bij jouw smaakvoorkeuren past. Haal het maximale uit je Cold Brew avontuur met de beste koffiemolens die er zijn!

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een koffiemolen voor Cold Brew?

Bij de zoektocht naar de beste koffiemolens voor Cold Brew kom je ongetwijfeld twee termen tegen: Burr Grinder en Blade Grinder. Deze twee typen molens verschillen aanzienlijk in hoe ze de koffiebonen malen, wat direct invloed heeft op de uiteindelijke smaak van je Cold Brew.

In onze eerdere blog over de verschillende typen molens heb je al kunnen lezen wat het verschil is tussen een burr grinder en een blade grinder. Elk type molen heeft zijn eigen unieke karakteristieken en voordelen. Maar welke is nu eigenlijk de beste keuze voor het bereiden van een heerlijke Cold Brew? Het antwoord hangt af van je persoonlijke voorkeur en de mate van precisie die je wilt bereiken in de extractie van de koffie.

Een Burr Grinder maalt de koffiebonen gelijkmatig en met precisie. Het maalproces verloopt langzamer, waardoor de bonen niet oververhit raken en de smaak en aroma's beter behouden blijven. Dit resulteert in een smaakvolle en gebalanceerde Cold Brew ervaring.

Aan de andere kant hebben we de Blade Grinder, die de bonen sneller maalt door middel van roterende messen. Dit kan leiden tot een iets bitterdere smaak, omdat de bonen tijdens het malen meer warmte genereren en de koffiebonen niet gelijkmatig worden gemaald.

Kortom, het kiezen van de juiste koffiemolen voor je Cold Brew is van groot belang om de gewenste smaak en aroma's te verkrijgen. Ben je op zoek naar gelijkmatig gemalen koffiebonen, dan is een Burr Grinder de beste keuze! Alle onderstaande opties zijn dan ook burr grinders, omdat dat in onze ogen de beste grinder is voor het zetten van een kwalitatieve kop (cold brew) koffie.

Fellow Ode Gen 2 Grinder

fellow ode

Als je op zoek bent naar de beste koffiemolens voor Cold Brew, dan is de Fellow Ode Gen 2 Grinder een uitstekende keuze. Dit model is specifiek ontworpen voor precisie en consistentie, twee cruciale elementen bij het kiezen van de beste koffiemolens voor Cold Brew. Deze grinder beschikt over een krachtige motor en roestvrijstalen maalschijven die garant staan voor een gelijkmatig maalresultaat. Daarnaast heeft de Ode Gen 2 Grinder een ruime bonenreservoir en een gemakkelijk te bedienen instelwiel, zodat je de maalgraad perfect kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Of je nu houdt van een krachtige en intense Cold Brew, of een lichtere en fruitigere variant, met de Fellow Ode Gen 2 Grinder haal je het beste uit je koffiebonen. Dit betreft een elektrische koffimolen die gespecialiseerd in het zetten van pour over of filter koffie. Kortom, de Fellow Ode Gen 2 grinder is daarmee perfect geschikt voor het bereiden van de lekkerste cold brew thuis!

Bekijk hier de Fellow Ode Gen 2 Grinder

1Zpresso J-Ultra Manual Grinder

1zpresso J-ultra

Voor degenen die de voorkeur geven aan handmatige molens, is de 1Zpresso J-Ultra Manual Grinder een van de beste koffiemolens voor Cold Brew die je kunt vinden. De J-Ultra onderscheidt zich door zijn roestvrijstalen maalschijven en sterke bouwkwaliteit, wat zorgt voor een consistente maling, ideaal voor Cold Brew.

Dit model maakt fijnkorrelige aanpassingen mogelijk, wat van pas komt als je experimenteert met verschillende recepten voor je Cold Brew. De 1Zpresso J-Ultra Manual Grinder heeft ook een ruime capaciteit, zodat je een grotere hoeveelheid koffiebonen kunt malen zonder dat je constant bonen moet bijvullen. Bovendien is deze molen eenvoudig te reinigen, waardoor de integriteit van de smaak van je koffiebonen behouden blijft.

Of je nu een professional bent die op zoek is naar de beste koffiemolens voor Cold Brew, of gewoon een koffieliefhebber die een overheerlijke Cold Brew wil bereiden in het comfort van je eigen huis, de 1Zpresso J-Ultra Manual Grinder is ongetwijfeld een solide keuze. Dit model is een bewijs dat de beste koffiemolens voor Cold Brew niet altijd de duurste hoeven te zijn. Een goede molen zoals de 1Zpresso J-Ultra Manual Grinder kan jouw Cold Brew koffie ervaring naar een hoger niveau tillen.

Persoonlijk is deze molen voor mij, Eline, echt een hele handzame en fijne keuze. De 1Zpresso gaat overal mee naar toe, ik kan deze koffiemolen voor cold brew dan ook van harte aanbevelen. P.S. de koffiemolen is soms wat moeilijk leverbaar door de populariteit. Mochten wij deze koffiemolen niet op voorraad hebben, dan kan je even hier kijken: .

Bekijk hier de 1Zpresso J-Ultra Manual Grinder

1Zpresso K-Ultra Manual Grinder

K-ultra

De 1Zpresso K-Ultra Manual Grinder is een andere topkeuze in de categorie van beste koffiemolens voor Cold Brew. Dit model staat bekend om zijn ongeëvenaarde kwaliteit en precisie, waardoor het je Cold Brew koffie naar een heel nieuw niveau tilt.

Net als de JX-Pro S, heeft de K-Ultra roestvrijstalen maalschijven en een duurzame bouwkwaliteit die een consistente maling mogelijk maken. De mogelijkheid om fijnkorrelige aanpassingen te maken is een essentieel kenmerk voor degenen die graag experimenteren met verschillende Cold Brew recepten.

Naast zijn prestaties, wordt de K-Ultra ook gewaardeerd om zijn grote capaciteit en gebruiksgemak. Het kan een aanzienlijke hoeveelheid koffiebonen malen zonder dat je constant hoeft bij te vullen, wat tijd en moeite bespaart. Bovendien is het net zo eenvoudig te reinigen als de JX-Pro S, om de integriteit van je koffiebonen smaak te behouden.

Voor professionals en koffieliefhebbers, is de 1Zpresso K-Ultra Manual Grinder zeker een uitstekende keuze tussen de beste koffiemolens voor Cold Brew. Het biedt een topkwaliteit ervaring zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. Net als de JX-Pro S, toont de K-Ultra dat de beste koffiemolens voor Cold Brew niet altijd de duurste zijn. Het bewijst dat een goede molen zoals de 1Zpresso K-Ultra jouw Cold Brew koffie ervaring naar een hoger niveau kan tillen.

Bekijk de 1Zpresso K-Ultra Manual Grinder op Amazon.nl 

TimeMore C2 Max Manual Grinder

Timemore c

De TimeMore C2 Max Manual Grinder is een uitstekend alternatief voor degenen die op zoek zijn naar de beste koffiemolens voor Cold Brew tegen een betaalbare prijs. Het slaagt erin om de kwaliteit te leveren die je zou verwachten van duurdere modellen, zonder in te boeten aan functionaliteit en gebruiksgemak.

Deze handmatige koffiemolen is gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikt over een efficiënt maalsysteem dat een consistente maling mogelijk maakt, wat essentieel is voor het perfecte Cold Brew recept. De TimeMore C2 Max is ook eenvoudig in te stellen en te gebruiken, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginners als ervaren koffiebrouwers.

Hoewel het misschien niet dezelfde capaciteit heeft als de 1Zpresso K-Ultra, is dit model nog steeds in staat om een voldoende hoeveelheid koffiebonen te malen voor je Cold Brew. Ook de reiniging is een fluitje van een cent. De TimeMore C2 Max Manual Grinder is zonder twijfel een van de beste koffiemolens voor Cold Brew die waar voor je geld biedt. Het biedt een hoge kwaliteit ervaring voor een lager budget, het bewijst dat je niet altijd de duurste koffiemolen nodig hebt om te genieten van een perfecte Cold Brew.

Deze koffiemolen maalt iets minder gemakkelijk, soepel en snel dan de 1Zpresso molens, maar daar is de prijs ook naar.

Bekijk de TimeMore C2 Max Manual Grinder

Commandante C40 Manual Grinder

commandante c40

De Commandante C40 Manual Grinder blinkt uit op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, waardoor het een van de beste koffiemolens voor Cold Brew is. Deze handmatige molen is gemaakt in Duitsland en is ontworpen voor de echte koffieliefhebber. Zijn robuuste roestvrijstalen constructie en precisie-maalsysteem garanderen een uitzonderlijk consistente maling, wat een cruciaal element is voor het maken van de perfecte Cold Brew.

Het unieke aan de Commandante C40 is de geavanceerde traploze maalgraadinstelling, die een ongekende controle geeft over de maalgrootte. Dit maakt het mogelijk om met gemak de perfecte maling te krijgen voor je Cold Brew. Ondanks zijn hoogwaardige functies en bouwkwaliteit, blijft de Commandante C40 verrassend gebruiksvriendelijk. De molen heeft een ergonomisch ontwerp en is eenvoudig te bedienen, waardoor het malen van bonen een fluitje van een cent is.

Of je nu een beginner bent of een ervaren koffiebrouwer, de Commandante C40 Manual Grinder is ongetwijfeld een van de beste koffiemolens voor Cold Brew. Het combineert een hoge kwaliteit bouw en prestatie met gebruiksgemak, waardoor het een uitstekende keuze is voor elke Cold Brew liefhebber.

Bekijk de Commandante C40 op Amazon.nl

Eureka Mignon Brew Pro Grinder

Eureka Mignon

De Eureka Mignon Brew Pro Grinder is een van de beste koffiemolens voor Cold Brew, die ook binnen een hoger budget past. Deze elektrische molen is ontworpen en gebouwd in Italië, wat duidelijk te zien is aan de aandacht voor detail en de hoge standaard van vakmanschap. De Eureka Mignon Brew Pro heeft een stille motor en een reeks maalgraadinstellingen, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte maling voor je Cold Brew te verkrijgen.

De robuuste constructie en het stijlvolle ontwerp maken het een aanwinst voor elke keuken. Wat de Eureka Mignon Brew Pro echt onderscheidt, is de touch screen bediening, waarmee je de maalgraad en de tijd tot op de seconde nauwkeurig kunt instellen. Met deze functie kun je experimenteren en de perfecte instellingen voor je Cold Brew vinden.

Het is duidelijk dat de Eureka Mignon Brew Pro Grinder met zijn professionele standaard en gebruiksvriendelijke functies een van de beste koffiemolens voor Cold Brew is. Of je nu nieuw bent in de wereld van Cold Brew, of een ervaren brouwer bent op zoek naar een nieuwe molen, de Eureka Mignon Brew Pro is een uitstekende keuze.

Bekijk de Eureka Mignon om Amazon.nl

Conclusie

In conclusie, of je nu een nieuwkomer bent in de wereld van Cold Brew of een ervaren barista of brewista, het vinden van de juiste koffiemolen is cruciaal. Alle bovenstaande grinders zijn enkele van de beste koffiemolens voor het zetten van Cold Brew op de markt. Alle koffiemolens bieden een hoogwaardige constructie, gebruiksgemak en een ruime keuze aan maalgraden, wat essentieel is voor het bereiden van de perfecte Cold Brew. De Eureka Mignon Brew Pro valt extra op door zijn stille werking, touchscreen-bediening en nauwkeurige instellingen! Met deze molens kan je experimenteren en de perfecte instellingen voor je Cold Brew vinden. Het is duidelijk dat deze molens, ondanks hun verschillen, allen uitstekende keuzes zijn voor elke Cold Brew liefhebber.