Based on 909 reviews
85%
(771)
11%
(96)
4%
(32)
0%
(4)
1%
(6)
E
Ethiopia Suke Quto
Eelco Corveleijn
Geweldig

Dit is echt heel bijzondere koffie!

V
Blend N˚1
Viki Serva
Best coffee I ever could ever make at home

Soft and reach taste, not sour, well balanced

L
Ethiopia Sidamo
Leroy Truong
Heerlijke koffie

Lekker fris en fruitig!

Altijd lekkere koffie

Een varierend aanbod, maar altijd lekkere koffie van goede kwaliteit. Zoals de Juicy Lucy met de volle karamelsmaak, en de Suke Quto die meer naar kruidige thee smaakt. Leuk te ontdekken hoe verschillende koffiebonen van smaak kunnen verschillen.

Website

Goede bonen

Bedankt voor je feedback en vervelend dat je dit zo hebt ervaren. Ik heb je een mail gestuurd met wat meer vragen zodat er hopelijk wat aan kunnen doen voor de toekomst :-)

L
Blend N˚1
Lindy
Fantastische bonen

Hoewel de zoektocht naar de perfecte koffieboon natuurlijk levenslang is, komt deze toch bijzonder goed in de buurt. Wat een heerlijke ronde warme chocolade / caramel smaak. Precies wat ik zoek voor mijn espresso en cappuccino. Voorlopig zoek ik niet meer verder!

Lindy, we beginnen er van te blozen! Dank voor de moeite om dit te delen met ons en anderen!

Heel fijn!

Vrij stevig, maar vriendelijk. Nergens wrang of zurig, maar ook geen standaard bakkie. Ideale smaak, wat mij betreft, zowel als espresso als in een cappuccino. Nog leuker dat het ook goede projecten ondersteunt, maar dat is echt een bonus. Ik zou deze het liefst per karrenvracht inslaan.

Zou super zijn als vast product in het assortiment!

Ahh, wat een mooie review! Dankjewel, Manon. Wat fijn dat je er zo van geniet.

Verse koffie

Wereld van verschil om voor het eerst echte verse koffie te proeven, aanrader!

Wat super fijn dat dit zo proefbaar is!

Lekkere koffie met een zuurtje

Ik vind dit de lekkerste koffie nadat ik het proefpakket geprobeerd heb. De koffie heeft een goede smaak, het bloemige en de citroen vind ik er heerlijk in.

Dat is ook zeker een enorme lekkere keuze! :-) Geniet ervan!

Proefpakket verse koffiebonen (4x 250g)

Dank voor je review!

A
Colombia Giraldo
Alfred Vos
Giraldo; de herontdekking van koffie

Al een tijdje gebruik ik een mokkapot voor mijn eerste koffie van de dag. Na het uitlaten van de honden en als iedereen in huis nog op één oor ligt, zet ik koffie. Giraldo koffie. Het genot begint al met het openen van het zakje met bonen. Vervolgens wordt mijn reukorgaan andermaal getrakteerd op aroma’s bij openen van de koffiemolen na het malen van de perfect gebrande boontjes. Dan laat de percolator met een pruttel weten dat de koffie klaar is. Na een korte afkoelingsperiode en het doorroeren van het zwarte vocht volgt de climax van dit dagelijkse ritueel. Koffie die daadwerkelijk anders smaakt dan welke koffie dan ook. Fruitig en zoetig maar wel met spierballen. Is dat wat ze bedoelen met ‘funkie’? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat Giraldo een vaste plek heeft gekregen in de koffievoorraad!

Wat een super mooie review, het lijkt wel poëzie!
Mooi geschreven, Alfred!

R
DECAF Brasil
Roberto uding
Heerlijke koffie!

De Decaf Brasil is dermate goed dat ik geen andere koffie meer drink thuis.

Wauw, daar doen we het voor! :-)

C
Blend N˚1
Customer
Zuur

Na 10 verschillende koffies te hebben geprobeerd op m'n Lelit Bianca v3 om te vergelijken met deze koffie, kan ik niets anders concluderen dan dat deze blend echt kneiter, kneiterzuur is.

Wellicht had ik een erg lichte branding te pakken, maar hoe ver ik extractie ook pushte, het bleef echt té zuur. Heb het 2 anderen laten proeven en alle recepten en malingen die denkbaar zijn geprobeerd. Pre-infusie, kleinere en grotere ratio's, het maakte niks uit.

Met aeropress en een cupping smaakte het precies hetzelfde.

Als je op zoek bent naar een lekkere traditionele espresso met chocolade en noottinten, raad ik deze erg sterk af. Bespaar jezelf de frustratie en centen.

Ben je echter als kind dol geweest op zure matten en houd je ervan om je kaakspieren te verrekken...

Wat jammer dat de Blend No.1 niet helemaal je koffie was, Herman!

Misschien dat een dark(er) roast koffie iets meer past?

Heerlijk

Een heerlijke espresso! Met een zoetje, klein zuurtje en mooie volle nasmaak! Een aanrader!
Ik heb altijd het idee dat als de bonen thuis op zijn naar een andere soort te gaan maar grote kans dat de volgende zak ook weer deze heerlijke Brasil Sao Jeronimo is.

Wat leuk! Het is zeker een hele mooie koffie :-)

C
Indonesia Toraja Parindingan
Cassandra Ann Fernandes
So pleasantly suprised!

Love this coffee as it tastes sweet and mellow, and definitely full bodied! I hope this one is a permanent lineup!

Thanks for your beautiful review, Cassandra! Unfortunately, it is a temporary special. However, it is the second year in a row that we've purchased this coffee :-)

T
DECAF Brasil
Toine Timmer
Niet van normaal te onderschijden

De beste decafé die ik ken. Beter dan de meeste "normale" koffies. Echt een aanrader voor de momentjes of mensen waar voor cafeïne geen plaats is.

Beste Toine, hartelijk dank voor je mooie review! Heel fijn om te horen :-)

H
DECAF Brasil
Hiske Izelaar-Booij
Decaf Brazil

(H)eerlijke koffie! Niet eerder zulke lekkere decaf gedronken

Dank voor je positieve review, Hiske! Fijn dat jullie er zo van genieten!

Prima levering

Bonen aan het uitproberen... nog even de tijd nodig

Bedankt voor je review! Mocht je ondersteuning kunnen gebruiken tijdens het zetten; we hebben heel veel blogs over het zetten van koffie :-) Geniet ervan!

N
Blend N˚1
N.t.W.
Heerlijke koffie

Ik geniet altijd mateloos van de koffie van Zwarte Roes. En dus ook van Blend N1.

Wat een mooie review, Noëlle! Dank!

Cappuccino lover

La obstinada is een zeer geschikte en heerlijke blend voor huishoudens met zowel espresso als cappuccino drinkers. De smaak is heerlijk krachtig en door de zoete afdronk perfect in combinatie met de melk in de cappuccino.

De La obstinada is zeker een goede keuze voor zowel espresso als cappuccino drinkers! Heerlijk zoet en vol. Dank voor je mooie review.

heerlijke koffie

Veel verschillende bonen geprobeerd, maar kom altijd bij deze terug. Drink hem meestal uit de v60. Lekkere volle smaak.

Ah, de Suke Quto in V60! Zeker ook een van onze favorieten... dank voor je mooie review!

H
Brasil São Jerônimo
Hieronymus Bakker
Heerlijk die Brasil Jeronimo !

Blijft op een positieve manier hangen. Heerlijke smaak.

Bedankt voor je mooie review, Hieronymus! Geniet ervan!

Een light roast coffee anders dan anders

Mijn eerste gedachte, een light roast coffee anders dan anders. Ik heb deze koffie bijbesteld voor de vakantie. Elke 4 weken ligt er bij mij een verrassingspakket in de brievenbus met heerlijke koffie. Dit pakket is elke keer weer een fijne smaaksensatie. Voor de vakantie wilde ik er een speciale koffie bij hebben en dat was de Suke Quto geworden.
De Suke Quto heb ik gezet met de French Press. Om twee redenen, de eerste omdat ik op vakantie ben in Frankrijk en de tweede, ik had geen plek meer voor de Hario V60. Ik zet mijn koffie altijd slow en volgens de methodes die James Hoffmann aanprijst. Tien minuten smaak ontwikkeling. De eerste zet was niet overtuigend. Een slappe koffie. Wat bleek, ik had de verkeerde verhouding toegepast. Mijn tweede kopje koffie was gezet met een verhouding 1:17. Het resultaat, een fruitige koffie die anders smaakte dan de andere koffies die ik gewend ben. De koffie met chocolade tonen vind ik fantastisch. Ik heb ook een zak Sao Jeronimo mee en dat is toch echt wel een andere koffie. Maar de Suke Quto met de witte thee, abrikozen en rozemarijn tonen is echt wel een fijne. De tonen abrikoos en rozemarijn komen voor mij het sterkst naar boven. De nasmaak is ook heerlijk. Een koffie om lekker rustig wakker te worden op het terras in Frankrijk in de zon. Deze zou ik zeker nog een keer kiezen. Het is weer eens wat anders. En wellicht kun je nu die thee leut wel overtuigen om een keer lekkere koffie te drinken.

Wauw, hartelijk dank voor je mooie review! Super leuk om te lezen.

Super degelijk en mooi

De Ode 2 voelt super degelijk en ziet er ook mooi uit. Het malen van bonen is snel en is relatief stil! Het instellen is ook makkelijk en erg duidelijk. Erg blij mee!

Wat fijn dat je er blij mee bent!

blue line
Zwarte Roes Tas
Zwarte Roes drinken
Zwarte Roes Mok
blue line