Wij verzenden vandaag 03-12 pakketten tot 14.00 uur / GRATIS VERZENDING V.A. € 35

Ontdek >>

sdfsdf

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Reviews

Based on 537 reviews
86%
(463)
10%
(55)
3%
(18)
0%
(1)
0%
(0)
Costa Rica Finca Sebastian

Superfijn als espresso, cappuccino of cortado. Koffie blijft lang hangen!

Zoals altijd snelle en complete levering!

Voor alle benodigdheden voor onze Sage Barista espresso apparaat kom ik bij Zwarte Roes. En altijd tevreden!

S
SAGE The Barista Pro™
Stoffel de Korte
Fijne machine om mee te starten

Sinds juli 2021 heb ik de Sage Barista Pro in huis. In eerste instantie wilde ik een Sage Barista Express aanschaffen, maar vooral vanwege het feit dat de Pro sneller kan schakelen tussen Espresso maken en melk opschuimen heb ik toch voor de Pro gekozen. Ook het gemak van het instellen van de maalgraad en de maaltijd via het LCD scherm zag ik als een groot voordeel. Soms denk ik wel eens dat ik de drukmeter graag op mijn machine had willen hebben (die wel op de Express aanwezig is), maar met doorlooptijd kun je ook zien of je goed zit.

Bij mijn zoektocht naar de voordeligste webwinkel kwam ik bij Zwarte Roes uit. Hier was de Sage Barista Pro beduidend goedkoper dan bij andere webshops. Het bestellen was simpel en duidelijk en de verzending gingen zoals beloofd. Tevens mocht ik bij aanschaf van de Sage Barista Pro ook nog een kilo verse bonen kiezen, gratis! De bonen en de machine worden wel apart verzonden dus ze kunnen best op verschillende dagen geleverd worden.

Omdat dit mijn eerste piston machine is, was ik nog niet op de hoogte dat een aantal zaken het leven veel makkelijker kunnen maken, zoals:
- Dosing cup (voorkomt een hoop gerommel bij het malen van de bonen)
- Distribution tool (om de koffie te verdelen en aan recht te drukken met een consistent resultaat)
- Weegschaal (om de bonen te wegen en de output/koffie te meten)

Na een paar shots espresso vallen me een paar dingen op die ik als 'nadelig' beschouw. Ten eerste moet je zonder dosing cup continue het malen van de koffie pauseren om de koffie te verdelen/schudden in de basket. En zelfs dan kan er nog koffie naast je basket vallen. De dosing cup lost dit allemaal op. Daarnaast wordt de machine niet warm (genoeg) als je 'm 15 minuten voordat je espresso wilt voorverwarmt. De beste manier om alles op te warmen is door eerst een shot te doen zonder het portafilter in de machine en daarna 2 shots met een leeg portafilter in de machine. Het warme water warmt dan de metalen delen van de machine en het portafilter op.
Als laatste nadeel zou ik de twee gaten noemen die in het rooster zitten. De machine rammelt een heel klein beetje bij het opbouwen van de druk. Als je een klein espresso glasje gebruikt (in mijn geval een dubbelwandig Bodum espresso glaasje) dan staat zo'n glas niet stabiel op die gaten. Ik heb dit opgelost door een rubberen matje te gebruiken bij het zetten van de espresso.

Na een paar maanden kan ik zeggen dat ik eindelijk espresso maak die niet zuur of bitter is, en ook niet te straf/sterk. Maar ik moet wel zeggen dat ik bij het drinken van de espresso moeite heb om de smaken te ontdekken die op de verpakking van de bonen wordt genoemd (zoals chocolade, fruit, noten etc.)

Ik ben pas recent gestart om te kijken of het opschuimen van melk me gaat lukken. Omdat ik niet tegen koemelk kan kan ik geen volle melk gebruiken. Dat maakt het opschuimen van melk niet makkelijker. Ik ben bezig om met amandelmelk te schuimen, maar het valt niet mee. Ik denk niet dat dit komt door het stoompijpje. Deze lijkt goed te werken en geeft goede druk. Maar ook hier geldt: Oefening baart kunst :-)

T
SAGE The Barista Pro™
Tom Smulders
Heerlijk apparaat en goede service

Echt super blij met het apparaat. Maakt heerlijke koffie, makkelijk en snel. Fijn service ook van zwarte roes, absolute aanrader

W
Myanmar Ho Hwayt
Wilhelmina
Ho Hwayt

Ook weer een topper! Ik hou gewoon van een heerlijke zachte koffie, zonder die verbrande smaak van een doorgebakken koffieboon van de supermarkt

Zacht, romig en vol, maar toch fruitig

Gewoon echt lekker :)

SAGE the Knock Box™ Mini uitklopbak

I
Brasil Mogiana Gold
Inge Andringa

Brasil Mogiana Gold

Fijne smaakvolle espresso. Goede kickstart voor je dag

M
Ethiopia Sidamo
Molly Huijbrecht
Geweldig goeie koffie

Elke dag weten we niet hoe snel we koffie moeten zetten en we weer heerlijk genieten van de vers gemalen Ethiopia Sidamo. Dit vinden wij de lekkerste koffie ☺️

R
Filter Brew Box
Rie-Janne Klok
Wat een heerlijkheid

Slechts 1 van de twee uitgeprobeerd maar, zowel met de chemex als de cafetiere is de Mansur al hiykam een culinair kadootje.!

E
Filter Brew Box
Eric Zeegers

Filter Brew Box

T
Espresso Tasting Box
Thomas van den Bliek
Super

Heerlijke koffie!

Ha die Eline.....
Het gaat bij mij niet hard...Ben nog met het eerste zakje bezig.... die is heerlijk!
Als ik ze allemaal geprobeerd heb, kom ik met een top 2......
Lieve groet Mia

W
Blend N˚1
Willem Van den Hoorn
Erg lekker!

Na wat gepuzzel met mijn bonenmachine, omdat ik eerst azijn aan bet drinken was, staat deze uiteindelik op een behoorlijk fijne maling. Nu komen de smaaktinten erg mooi naar voren en blijkt het een erg lekkere blend te zijn.

G
Blend N˚1
Gerrald
Voor mij was dit de lekkerste

Nadat ik een proefpakket van 4 verschillende koffiebonen geprobeerd te hebben kwam Blend nr1 voor mij als beste uit de test!
Wat een heerlijke koffie kun je hier mee zetten! Deze bonen in combinatie met mijn Jura bonen machine maakt dat ik elke dag echt weer geniet van een bakje zwart goud!

De lekkerste

Dit is mijn favoriet. Smaak is zeer intens en blijft lang in je mond. Je weet meteen dat je een topkoffie hebt.

A
Blend N˚1
Alwin Eijsbouts
lekkere verrassing

was een lekkere koffie

Proef pakket

Mooi proefpakket gestart. Maling zoals gewenst. Mooie verpakking. Veel belovend en eerste koffiesmaak is al top.

Onderhoudsproducten

Levering was snel en vriendelijk!

Giraldo is heerlijk

Giraldo bonen als eerste geproefd en smaak heel lekker. Verheug me op de andere bonen.

J
Blend N˚2
Joël Meeuwissen
Voor iedereen geschikt

Een heerlijke blend, niet te sterk in smaak, niet te mild waardoor iedereen van deze koffie kan genieten. Of je een koffie fanaat bent of koffie voor de gezelligheid drinkt

J
Blend N˚1
J. de Jong
Super lekkere koffie

(H)eerlijke koffie en hele goede service van Marvin en Eline. Top!

Goede service, eerlijke en lekkere koffie

Top!

I
Brasil Mogiana Gold
Inge Olijve

Brasil Mogiana Gold

Zoeken