Raro Nansebo uit Ethiopië

Raro Nansebo uit Ethiopië

We kunnen niet wachten om je kennis te laten maken met onze nieuwste specialiteit: de Raro Nansebo, een verbluffende koffie uit het hart van Ethiopië. We noemen het ook wel de "Qabballe Natural", en het is meer dan alleen een koffie - het is een reis door de smaken van Teraga, Oromia.

Picture this: hoog in de bergen op een gemiddelde hoogte van 2225 meter boven zeeniveau, vind je de boerderijen van 15 bijdragende producenten. Ze cultiveren lokale variëteiten 74110 en 74112, gekozen vanwege hun productiviteit en resistentie tegen ziekten. De naam "Qabballe" betekent "koud" in de lokale taal, en dat komt overeen met de hoge ligging, de temperatuur en het klimaat van deze prachtige koffieregio.

De man achter deze magische bonen is Ture Waji, ook wel bekend als "The King of Guji", en hij runt het Raro Nansebo droogstation van Sookoo Coffee. Hier gebeurt iets speciaals. Om de fermentatie te minimaliseren, brengen boeren 's nachts hun kersen naar het wasstation. Daar ondergaan de kersen een grondig sorteerproces om over- en onderrijpe vruchten te verwijderen. Vervolgens worden ze gedroogd op Afrikaanse bedden onder de volle zon, met strikte protocollen voor maximale laagdichtheid en zes keer per dag draaien. Dit alles om overfermentatie en defecten te voorkomen en de optimale smaak te ontwikkelen in 21-28 dagen.

Ture Waji, de oprichter van Sookoo Coffee, is niet zomaar een koffieproducent. Hij heeft diepe wortels in de Guji-regio van Ethiopië, educatieve programma's voor boeren, pre-oogstleningen, en zelfs een 'vrouwen-eerst'-beleid in zijn wasstations. Hij heeft een visie, en wij zijn trots dat we met hem samenwerken.

Dus, pak je favoriete mok en laat de Raro Nansebo je meenemen op een reis van smaken, gedragen door de passie en toewijding van de mensen die deze koffie mogelijk maken. Geniet ervan, want er zit veel meer in deze kop dan je zou denken. ☕️🌍

Bekijk deze nieuwe koffie hier