Ontdek de Magie van Marangu: Een Espresso Avontuur uit Tanzania

Ontdek de Magie van Marangu: Een Espresso Avontuur uit Tanzania

Vandaag nemen we je graag mee op een reis naar de prachtige regio Kilimanjaro in Tanzania, waar onze nieuwste en unieke espresso special, genaamd Marangu, tot leven komt. Dit is niet zomaar een kop koffie; het vertelt het verhaal van passie, doorzettingsvermogen en de onoverwinnelijke geest van de lokale koffieboeren.

In 2011 keerde Rebecca terug naar het land van haar moeder en begon ze gesprekken te voeren met de koffieboeren in de Kilimanjaro-regio. Haar doel was om hun ware behoeften, uitdagingen en worstelingen te begrijpen. De regio waar haar familie al generaties lang koffie verbouwde, werd hard getroffen door de wereldwijde daling van de koffieprijzen in de jaren '90.

Rebecca en haar team bij Wanza hebben zich ingezet om duurzame voordelen te creëren voor de koffieboeren. Ze hebben gewerkt aan het opzetten van kleine, democratische en onafhankelijke coöperaties en organisaties om de kwaliteit van de koffie te verbeteren én eerlijke prijzen te verkrijgen. We voelen ons vereerd om betrokken te zijn bij dit initiatief en we zijn trots om samen te werken met het Wanza-team en de koffieboeren van Marangu om sterke, democratische organisaties in de regio te creëren.

 

De Koffiegeschiedenis van Kilimanjaro

Koffie werd voor het eerst verbouwd in Kilimanjaro in de late 19e eeuw als een belangrijk gewas. In de vroege 20e eeuw droeg het bij aan de ontwikkeling van de regio. Kleine boerencoöperaties hebben geïnvesteerd in scholen, klinieken, wegen en andere infrastructuur, en hebben boeren leningen verstrekt.

Helaas heeft de wereldwijde koffieprijs in de jaren '90 een enorme daling doorgemaakt, wat een grote impact had op de boeren in Kilimanjaro. Hoewel de prijzen enigszins zijn gestegen, blijft het een voortdurende uitdaging. In de afgelopen twee jaar is het aantal boeren in Tanzania dat in extreme armoede leeft met 30% toegenomen.

Wanza en de Kilimanjaro-boeren

Dit initiatief traint boeren in de beste landbouw- en oogstpraktijken, biedt input zoals nieuwe koffiezaailingen, verbindt boerengroepen voor mentoring en helpt boeren bij marketing en export. Een bijzondere focus ligt op vrouwelijke boeren, waarbij actieve werving en het bekleden van leiderschapsposities centraal staan.

Marangu: De Smaak van Hoop

En nu, met trots, presenteren we Marangu. Deze tijdelijke espresso special, met de 'washed' verwerkingsmethode, biedt een uniek smaakprofiel van rode bessen, pruim en zwarte thee. Elk kopje Marangu vertelt het verhaal van veerkracht, samenwerking en de vastberadenheid van de Kilimanjaro-boeren.

Geniet van de magie in elke slok en wees een deel van dit inspirerende verhaal. Marangu - meer dan alleen koffie, het is een ervaring. ☕✨