Zwarte Roes

Waar komt de naam 'Zwarte Roes' vandaan?

Hè hè... Eindelijk! Wij krijgen zeer regelmatig de vraag waar de naam 'Zwarte Roes' vandaan komt, wat het betekent en hoe ons bedrijf eigenlijk tot stand is gekomen.

In deze blog eindelijk een paar stapjes terug. Wij vertellen jullie heel graag wat meer over de totstandkoming van ons bedrijf en de bijbehorende naam :-)

Zwarte Roes

Zwarte Roes - de naam

In bovenstaand plaatje hebben we het al een beetje toegelicht. Het is eigenlijk gewoon een leuk, creatief bedenksel.

Met een knipoog naar de wereld. Het gaat kortweg om het roesje wat je zou krijgen, als je dat zo ervaart, van een lekkere bak sterke en vooral zwarte koffie.

Het roesje wordt omschreven als 'lichte bedwelming' en het zwarte staat dus echt voor de koffie zelf. Het zwarte goud. Zonder melk dus ;-), maar met mag uiteraard ook! 

Als jij zelf 's ochtends ook echt koffie nodig hebt om de dag door te komen begrijp je me wel ;-).

Totstandkoming

Waarschijnlijk herken je wel dat je met bepaalde belangrijke momenten in je leven denkt in voor- en na- "major-happening".

Zeg maar net zoiets als voor Chr. en na Chr. Onlangs is dit moment voor ons verandert naar "voor de geboorte van onze zoon Ian" (lees: voor, in de zin van normale nachten en normaal functioneren), maar daarvoor was dit moment standaard onze prachtig wereldreis. 

Marvin en Eline wereldreis

Van 2015 tot 2017 hebben Marvin en ik samen een prachtige wereldreis gemaakt waarin we 15 verschillende landen hebben bezocht.

Vóór deze wereldreis was onze interesse in betere koffie al wat gewekt en kochten we bijvoorbeeld vaak koffiebonen van Simon Levelt (stap in de juiste richting...).

Maar op reis ontwikkelde deze interesse zichzelf nog meer. Doordat zowel Australië als Nieuw Zeeland vroeger te ver waren om gebrande koffie nog vers te kunnen laten aankomen (transport per boot), is daar uit noodzaak een cultuur ontstaan van lokale vers gebrande koffie.

En dit is daar nog steeds zo, en dat verschil proef je! Zo werd "ergens koffie drinken" een hele beleving op zichzelf, en was dit vaak een vast onderdeel van onze dagindeling in deze landen :-). Dit verveelde gelukkig nooit!

Later zijn wij in Zuid- en Midden-Amerika ook op wat koffie plantages en boerderijen geweest en hebben we mensen ontmoet die in de koffie industrie werken. Prachtig om te zien hoeveel liefde en hard werk hiermee geboeid is!

Dit wakkerde onze liefde voor koffie alleen maar nog meer aan, en zo besloten wij onderdeel te willen worden van de ontwikkeling van specialty koffie in Nederland!

Of in ieder geval, hier een steentje aan te willen bijdragen... En dat is wat wij doen! Op onze manier, met volle enthousiasme en passie. 

#fortheloveofcoffee

Lees meer over ons.