Primeur: De eerste Oegandese koffie in ons assortiment ever!

Uganda koffie

Bedankt The Coffee Quest, voor deze mooie foto en de bijbehorende informatie!

Dit is weer zo'n super mooi en inspirerend verhaal achter een koffie, die ik je absoluut niet wil onthouden. Daarom deel ik deze graag met jou via deze weg. 

FMI

Dankzij onze partner The Coffee Quest (TCQ) ontvangen wij deze super leuke details achter een koffie en kan ik ze delen. Zij kwamen in contact met Frank Massa, eigenaar van FMI - Friends of Mothers Initiative.

Op dat moment zat Frank grotendeels in de Commodity Business, wat inhoudt dat koffie als bulkproduct via de beurs wordt verhandeld voor relatief weinig geld. Daarom was er minimale ruimte voor investeringen en verbeteringen. 

TCQ realiseerde zich dat zij kunnen bijdragen aan het begin van een grote verandering voor dit soort organisaties. En dat was het geval.

Door middel van SCA trainingen en andere onderzoeken ontwikkelde Frank Massa zichzelf en zijn organisatie en kon hij opeens Specialty Coffee kwaliteit leveren. Hij streeft nu naar hoge en consistente kwaliteit die alleen maar beter kan worden!

FMI

FMI, de organisatie achter Frank Massa, handelt alleen maar met vrouwelijke boeren omdat zij hebben gezien dat er betere besluiten worden genomen als vrouwen eigenaarschap krijgen over koffieoogsten. 

Daarnaast doet FMI nog meer. FMI is een bedrijf dat vrouwelijke koffieboeren ondersteunt door hun koffiebessen te kopen, ze training te geven in duurzame methoden, naar hun behoeften te luisteren en hen te ondersteunen met medische, boerderij- en schoolapparatuur.

Ook ondersteunt FMI hun boeren met gasfornuizen met een efficiënte energieoverdracht, zodat ze niet meer in huis op het vuur hoeven te koken. Flinke lange termijn investeringen dus, daar houden we wel van :-).

Vertrouwen in de toekomst

Door middel van de financiële ondersteuning die Frank Massa heeft gekregen heeft hij nu nieuwe tanks en droogbedden gerealiseerd, waardoor de oogst van volgend jaar alleen nog maar beter kan worden.

Wij zijn erg benieuwd en hebben er super veel vertrouwen in. Daarom volgen we ze graag verder in hun ontwikkeling!

Hoe zit het met de koffie?

De koffie is erg lekker. Een basis espresso koffie, niet te gek maar wel erg goed! Met smaaktonen van chocolade en een hintje fruit is deze koffie erg geschikt voor liefhebbers van bijvoorbeeld Braziliaanse koffies. 

Leuk weetje: de koffies zijn organic (bio), maar niet gecertificeerd. Dus dan weet je wat je drinkt :-)