Costa Rica Palmera

Het verhaal achter: Costa Rica Palmera

Dit verhaal heeft betrekking op product Costa Rica Palmera.

Het is de maand van de specials, want tegelijkertijd met de Ethiopië Mansur al Hiykam, lanceren wij wel een hele speciale koffie uit Costa Rica.

Een waar unicum, want dit is de allereerste 'honey processed' koffie van Zwarte Roes en de allereerste koffie uit Costa Rica.

Herkomst

In 2006 zijn 9 koffieproducenten in San Isidro de León Cortez gaan samenwerken en zijn hun eigen Micro-mill begonnen: Unio de Cafetaleros (Undecaf).

Zowel de Micro-mill als de aangesloten koffieboerderijen zijn gesitueerd in het bekende Tarrazú gebergte(spreek uit als Tar-rah-zoo).

Dit gebied staat ook bekend als "Los Santos" doordat de lokale dorpjes vernoemd zijn naar verschillende saints.

Dit gebied heeft een uitermate geschikt klimaat voor hoge kwaliteit koffie!

Koffie droogbed Truck

Duurzame koffie

De organisatie Undecaf streeft ernaar om de best mogelijke koffie te produceren in de regio, maar daarnaast hebben ze ook geweldige secundaire doelen op het gebied van duurzaamheid.

Zo optimaliseren ze de beschikbare hernieuwbare resources in het gebied en minimaliseren ze de milieu-impact van hun koffie productie.

Zo is de Micro-Mill heel recent een schone energie transitie ondergaan waarbij ze 60 zonnepanelen hebben geïnstalleerd én een kleine wind turbine.  

Nieuwsgierig? Pre-order de Costa Rica Palmera alvast!

Gerelateerd: Nieuwe special uit Ethiopië

Dit verhaal heeft betrekking op product Costa Rica Palmera.