Brasil Mogiana Gold

Het verhaal achter: Brasil Mogiana Gold

Dit verhaal heeft betrekking op product Brasil Mogiana Gold

De Fazenda


De Fazenda is gelegen in Ibiraci, Mogiana (gebied Minas Gerais) en is al jaren eigendom van de familie Vilhena Faleiros. Momenteel is de boerderij eigendom van de heer Laerce França Faleiros en zonen. 

Hier produceren ze al meer dan 70 jaar o.a. koffiegewassen. Er wordt gedacht dat de regio bevoorrecht zou zijn in vergelijking met andere, gezien de geografische omstandigheden van de boerderij.

Vooral het gebied van Alta Mogiana heeft een ideaal microklimaat door de geschikte hoogte en de aanwezigheid van nabijgelegen wateren. Hierdoor ontstaat er meer smaak!

 

De boerderij is 256 hectare groot, waarvan 180 hectare met koffieplanten is bedekt. De oudste gewassen zijn al in 1940 geplant en zijn nog steeds actief.

Er worden grote hoeveelheden organische meststoffen geproduceerd, die weer worden gebruikt om de planten te voeden. 

Het doel is om het microbiële leven van de bodem en de vruchtbaarheid goed in balans te houden. De boerderij heeft een aantal werknemers en de familie investeert continu in opleiding en ontwikkeling van hun team.

Milieuvriendelijk


De koffiebonen van deze fazenda worden op een milieuvriendelijke manier geteeld en geoogst. Grotendeels vindt het proces handmatig plaats en het hele proces vindt plaats op de boerderij zelf.

De verwerkingsmethode Pulped Natural is ook erg milieuvriendelijk, lees hier meer over in deze blog.

Dit verhaal heeft betrekking op product Brasil Mogiana Gold