4 beste koffiebonen voor French Press

Beste koffiebonen voor French Press

Ben je klaar om je liefde voor koffie naar een hoger niveau te tillen met de French Press? Geweldig! In deze blogpost duiken we in onze eigen collectie specialty koffiebonen die jouw ochtendritueel zullen transformeren. Je gaat kennismaken met French Press en we laten je zien hoe je er de allerbeste koffie mee kunt zetten. 

Hoe werkt de French Press?

De French Press, ook wel bekend als cafetière, is een ongecompliceerd maar elegante zetmethode dat koffieliefhebbers al decennialang betovert. Het is een eenvoudige manier om rijke en aromatische koffie te zetten. Begin met het toevoegen van grof gemalen koffie aan de French Press, giet er vervolgens heet water overheen en laat het even trekken. Nadat de koffie en het water zich hebben vermengd, duw je langzaam de plunger naar beneden. Dit proces zorgt voor een heerlijke kop koffie met een volle smaak en aroma. Et voilà, pure koffiemagie!

Beginnersfouten met de French Press

We maken allemaal foutjes, toch? Een te fijne maling, over-extractie, of verkeerde watertemperatuur kunnen je perfecte kopje koffie flink bederven. Het is alsof je een dans uitvoert met de koffiebonen, waar elke beweging invloed heeft op de uiteindelijke smaak. Dus, experimenteer, lach om de missers en word elke dag een beetje beter in het zetten van jouw ideale kopje koffie. Nu, op naar de bonen!

1 : Colombia Giraldo

Deze single-origin medium+ branding uit Giraldo, Colombia is een eerbetoon aan het begin van Zwarte Roes. Het markeert het prille begin eind 2017 en onze opvatting over hoe een espresso moet zijn. De gewassen Colombiaanse koffie levert een zuivere smaak met een robuust karakter dat op zichzelf of met melk zijn plek verdient. Rijk aan tonen van chocolade en rood fruit in de nasmaak die je uren later nog proeft, waardoor je weet waarom je die ochtend je bed uit bent gekomen.

2: Blend No. 1

De absolute topper uit de Zwarte Roes collectie, de Blend No1. Gewaardeerd om zijn toegankelijkheid, veelzijdigheid en verrassende smaakbeleving. Een blend ontstaan uit de wens om een koffie te creëren die voor elke koffiesoort en koffieliefhebber een traktatie is. De chocolade ondertoon van de Capricornio samen met de rijke en licht fruitige Giraldo zorgen voor een harmonie van de mooiste smaken. Geniet ervan als pure espresso, latte of cappuccino. Een waar genoegen om te drinken.

3: Brasil Capricornio

Ontdek onze klassieker: Brasil Capricornio koffiebonen - het toonbeeld van klasse en verfijning. Exclusief ingekocht en gebrand voor de veeleisende espresso-liefhebber zoals jij. Maak je klaar voor een smaakvol avontuur waarbij de bittere nasmaak slechts een vage herinnering is.

De Capricornio is dé perfecte espresso koffie. Geniet van zijn heerlijke pure espresso en ervaar zijn uitmuntendheid als cappuccino of latte. Met tonen van chocolade, een vleugje zoetheid en een nootachtige afdronk biedt deze koffie plezier gedurende de hele dag.

4: La Obstiniada - Blend

Ervaar de onweerstaanbare smaak van La Obstinada, een eigenzinnige koffie die je smaakpapillen zal verrassen. Deze eigenwijze blend combineert de rijke, volle body van een klassieke espresso met een subtiele, zoete nasmaak van tamarinde, waardoor het de perfecte koffie is voor elke gelegenheid.

Of je nu de dag begint met een cappuccino, geniet van een zachte americano of een romige espresso, La Obstinada zorgt voor een unieke smaakbeleving die je niet snel zult vergeten.

Conclusie

Hopelijk ben je net zo enthousiast geworden over deze bonen als wij. Gebruik je French Press met één van deze toppers en upgrade jouw koffiegame. Welke koffiebonen zijn jouw favoriet?