4 beste Pour Over Coffee Makers voor beginners

Hario kraft coffeemaker

Het zoeken naar de 'beste Pour Over Coffee Makers' kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral voor beginners. Met zoveel opties op de markt, hoe weet je welke het beste is voor jou? Gelukkig hebben we het zware werk voor je gedaan. In deze blogpost gaan we diep in op de vier beste Pour Over Coffee Makers die perfect zijn voor nieuwkomers in de wereld van koffie zetten.  

Heb je haast? Onze topkeuze is de Hario Craft Coffee Maker Set

Van de Hario Craft Coffee Maker Set, onze topkeuze, tot andere opmerkelijke modellen die we nog gaan onthullen. We begrijpen dat iedereen uniek is en daarom hebben we een selectie gemaakt die rekening houdt met verschillende smaken, budgetten en vaardigheidsniveaus. Of je nu houdt van een rijke, volle smaak of juist een verfijnde, delicate koffie wilt, we hebben de perfecte Pour Over Coffee Maker voor jou.

Onze favoriet, de Hario Craft Coffee Maker Set, is een meesterwerk van vakmanschap en functionaliteit. Met zijn duurzame materialen en precieze ontwerp zorgt deze koffiemaker voor een gelijkmatige extractie van de smaken, waardoor je telkens weer kunt genieten van een perfecte kop koffie. Maar ook andere modellen, zoals de Chemex en de Aeropress, bieden een uitstekende koffiezetervaring.

Dus lees verder, duik erin en ontdek jouw perfecte match in de wereld van Pour Over Coffee Makers.

Voordat je koopt: 8 dingen die je moet weten voordat je een Pour Over Coffee Maker koopt

Voordat we de beste pour over coffee makers verder onderzoeken, is het belangrijk om de essentiële aspecten te belichten die je in overweging moet nemen voor je tot aankoop overgaat.

 1. Materiaalkwaliteit: De kwaliteit van het materiaal van je pour over coffee maker is cruciaal voor zowel de duurzaamheid als de functionaliteit van het apparaat. Materialen als glas en BPA-vrij plastic worden daarom vaak aangeraden. In ons overzicht hebben we alleen koffiemakers geselecteerd die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen.
 2. Ontwerp: Een goed ontworpen pour over coffee maker maakt het eenvoudiger om een consistente en heerlijke kop koffie te zetten. Let op aspecten zoals de vorm, het handvat en de algemene ergonomie van het apparaat.
 3. Prijs: Zoals bij elk product, is het belangrijk om een balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Je hoeft niet altijd voor het duurste te gaan, maar zorg ervoor dat jouw gekozen coffee maker zijn prijs waard is.
 4. Gebruiksgemak: Je pour over coffee maker moet eenvoudig in gebruik zijn. Zaken zoals het gewicht van het apparaat en of het comfortabel in de hand ligt, kunnen hierbij een grote rol spelen.
 5. Grootte: De grootte van de pour over coffee maker is van belang, afhankelijk van het aantal personen voor wie je regelmatig koffie zet. Sommige modellen zijn perfect voor een enkele kop, terwijl andere meer geschikt zijn voor grotere hoeveelheden.
 6. Klantbeoordelingen: Klantbeoordelingen kunnen een waardevolle bron van informatie zijn over de prestaties van een product. Lees de beoordelingen om te zien wat andere gebruikers over de koffiemakers zeggen die je overweegt.

Het kiezen van de juiste pour over coffee maker kan een aanzienlijk verschil maken in je koffie-ervaring. Door rekening te houden met deze factoren, kun je een koffiemaker vinden die perfect bij jouw behoeften past. We hebben de beste pour over coffee makers geselecteerd die allemaal online beschikbaar zijn, bij ons of bij een groter platform zoals Amazon. In de volgende secties gaan we dieper in op elk van deze modellen.

Product 1: Hario Craft Coffee Maker Set

hario kraft coffeemaker set

Unieke & opvallende kenmerken:

 • Het is een volledige set inclusief enkele papieren filters, een maatschap, een kan en een dripper.
 • De volledige set is opvallend goedkoop geprijsd.
 • Het is dezelfde Hario transparant dripper die vaak ook in je favoriete koffiebar wordt gebruikt voor een pour over.

Overzicht:

De Hario Craft Coffee Maker Set is een uitzonderlijk betaalbare optie voor koffieliefhebbers die een volledige set zoeken, inclusief papieren filters en een kannetje. Wat meteen opvalt, is de ongelooflijk lage prijs voor een complete set, wat het een zeer aantrekkelijke keuze maakt voor mensen die hun reis in de wereld van handgemaakte koffie beginnen.

Het kannetje dat bij de set wordt geleverd, is echter vrij groot; dit kan een voordeel zijn voor degenen die regelmatig grotere hoeveelheden koffie zetten, maar voor mijn persoonlijke zettingen vind ik het aan de grote kant. Ik geef de voorkeur aan een iets kleinere kan omdat ik vaak maar 2 kopjes per keer zet van in totaal ongeveer 200 tot 250 ml. Dat staat dan toch een beetje gek in zo'n grote kan, maar het kan geen kwaad.

Ondanks dit kleine minpunt, komt de Hario set als een compleet pakket, wat zeker gemak biedt. Het kan echter passender zijn voor mensen die op zoek zijn naar volume en gemak, in plaats van degenen die een meer verfijnde controle over hun brouwproces zoeken. De set is ook ideaal voor gezellige koffiemomenten met vrienden en familie, waarbij je met gemak grotere hoeveelheden kunt zetten.

Kortom, de Hario Craft Coffee Maker Set is een voordelige keuze voor beginners in de wereld van handgemaakte koffie, met een grote kan voor grotere hoeveelheden. Het biedt gemak en is ideaal voor gezellige koffiemomenten.

Voordelen:

 • Het is een complete set, je kan dus vrijwel meteen aan de slag.
 • Hario is een enorm bekend en gerenommeerd merk als het om pour overs aan komt.
 • De prijs is heel toegankelijk.

Nadelen:

 • De dripper is van BPA vrij plastic. Niet iedereen houdt van plastic tools in z'n huis, dus dit is wel het overwegen waard om toch te gaan voor een volledig glazen of aardewerk coffee maker.
 • De bijgeleverde kan vind ik persoonlijk aan de te ruime kant, maar hier ondervind je verder geen last van.

Verschil met andere Coffee Makers uit dit overzicht:

 • De dripper is net als de Hario Decanter én de Aeropress van plastic. De Chemex is volledig van glas zonder plastic verwerking.
 • Deze Coffee Maker is compleet als set, inclusief papieren filters, net als de Aeropress (maar die heeft dan weer geen opvang kan. De Chemex en de Hario Decanter zijn meteen een opvangkan en dripper in 1, maar komen dan weer zonder papieren filters om mee te kunnen beginnen.

Kort gezegd:

De Hario Craft Coffee Maker Set is een voordelige en complete keuze voor beginners, hoewel de plastic dripper en de te ruime kan potentiële nadelen kunnen zijn. In vergelijking met andere Coffee Makers is het een complete set, maar het bevat wel meer plastic dan sommige alternatieven. Het is dus een fatsoenlijke keuze voor gemak en volume, maar misschien niet ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een meer verfijnde controle of een volledig glazen of aardewerk koffiemaker.

Pro-tip:

Mocht je niet zo'n fan zijn van plastic drippers, upgrade deze set met een glazen/metalen/aardewerk dripper en hou de plastic dripper apart voor de camping of on-the-go! Alle andere maat 02 Hario drippers passen op de bijgeleverde kan.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

9

Product 2: Aeropress

aeropress coffee maker

Unieke & opvallende kenmerken:

 • Aeropress Coffee Maker wordt gebruikt voor verschillende internationale kampioenschappen.
 • Deze Coffee Maker is heel geschikt om mee te nemen op reis door het compacte kunststof ontwerp.
 • Deze Coffee Maker betreft een complete set inclusief papieren filters, maar heeft geen eigen opvang kan. Echter kan de coffee maker op de meeste mokken rechtstreeks gebruikt worden.
 • De prijs ligt aan de hoge kant voor deze Aeropress Coffee Maker.

Overzicht:

De Aeropress is zonder twijfel mijn favoriete reisgenoot. Dankzij het compacte en robuuste ontwerp is het de ideale metgezel voor elke koffieliefhebber op de weg. Het is een waar genot om een vers gezette kop koffie te kunnen maken, ongeacht waar ik me bevind.

Daarnaast is de veelzijdigheid van de Aeropress een enorm pluspunt. Het internet staat vol met recepten van verschillende Aeropress-kampioenschappen, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met het zetten van de perfecte kop koffie.

Qua prijs is de Aeropress inderdaad wat duurder dan andere alternatieven, maar de kwaliteit en veelzijdigheid van het product rechtvaardigen naar mijn mening de hogere prijs. Onlangs heb ik geïnvesteerd in de nieuwe 'Clear' versie, die, hoewel nog iets duurder, esthetisch aantrekkelijker is en een beetje extra flair toevoegt aan mijn koffie-ervaring.

Al met al, ondanks de hogere prijs, biedt de Aeropress een ongeëvenaarde koffie-ervaring, zowel thuis als onderweg. Het is een investering die ik ten zeerste aanbeveel.

Voordelen:

 • Het is een complete set, je kan dus vrijwel meteen aan de slag.
 • Er zijn enorm veel recepten beschikbaar die verschillende stijlen koffies bereiden, je kan alle kanten op.

Nadelen:

 • De Coffee Maker is geheel van hoogwaardig kunststof gemaakt. Wel (een soort van) onbreekbaar dus, perfect voor op reis, maar zoals gezegd houdt niet iedereen van plastic in zijn/haar keuken.
 • De Coffee Maker van Aeropress wordt zonder opvang kan / beker geleverd (maar je kan het wel rechtstreeks op je mok zetten).

Verschil met andere Coffee Makers uit dit overzicht:

 • De dripper is net als de Hario Decanter én de Hario Craft Coffee Maker van plastic. De Chemex is volledig van glas zonder plastic verwerking.
 • Deze Coffee Maker is compleet als set, inclusief papieren filters, net als de Hario Craft Coffee Maker (maar die heeft dan weer wel een opvang kan. De Chemex en de Hario Decanter zijn meteen een opvangkan en dripper in 1, maar komen dan weer zonder papieren filters om mee te kunnen beginnen.

Kort gezegd:

Het oordeel over de Aeropress Coffee Maker is overwegend positief, met erkenning voor de veelzijdigheid, kwaliteit en complete set die het biedt. Echter, het gebruik van kunststof en het ontbreken van een opvang kan worden als nadelen gezien. Ondanks de hogere prijs, lijkt de investering in dit product gerechtvaardigd door de unieke koffie-ervaring die het biedt.

Pro-tip:

Ga echt op zoek naar al die verschillende Aeropress Coffee Maker recepten en probeer ze uit! Je zult versteld staan.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

8.5

Product 3: Chemex Coffee Maker 6 kops

chemex coffee maker

Unieke & opvallende kenmerken:

 • Dit product staat in het MOMA, New York (Museum of Modern Art).
 • Deze coffee maker stamt uit 1941, ontworpen door een Duitse Chemicus
 • De Chemex bestaat volledig uit glas, en heeft een houten handvat om je handen niet te branden.
 • De Chemex maakt gebruik van speciale Chemex-bonded filters die zorgen voor een rijkere smaakervaring door minder oliën en sediment uit de koffie te filteren.
 • Het tijdloze ontwerp van de Chemex Coffee Maker maakt het niet alleen een functioneel koffiezetapparaat, maar ook een esthetisch aantrekkelijk stuk in de keuken.

Overzicht:

Ik moet zeggen, de Chemex Coffee Maker is echt een lust voor het oog in mijn keuken. Met zijn glanzende glazen body en stijlvolle houten handvat, straalt het een soort tijdloze elegantie uit. Maar laten we reëel zijn, het glas is prachtig maar ook ontzettend kwetsbaar. Het is net als het hanteren van een delicate vaas uit je oma's collectie.

In theorie is dit geweldig, maar in de praktijk ben ik net zo gecoördineerd als een babygiraf op ijs. Dus voor iemand als ik die bijna de koning van de keukenongelukken is, houdt de schoonheid van de Chemex ook een zekere angst in. Ik heb een beetje het gevoel dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ik dat mooie stuk glaswerk op de vloer laat vallen of het tegen de keukenkast stoot.

Vergeet levenslange garantie, ik zou een levenslange voorraad Chemex coffee makers moeten overwegen. Maar ondanks dit alles, is het een feit dat de Chemex Coffee Maker een fantastische koffie-ervaring biedt.

Maar, ik weet ook dat de meeste mensen wat minder chaotisch zijn dan ik en prima overweg kunnen met een glazen tool. Ook is het glas niet zo kwetsbaar, het kan wel tegen een klein stootje...

Voordelen:

 • Het is een alles-in-1, dus geen losse dripper.
 • Er komt geen plastic aan te pas bij deze coffee maker.
 • De Chemex Coffee Maker is oprecht heel mooi!

Nadelen:

 • De Chemex Coffee Maker wordt zonder papieren filters geleverd, die moet je dus los bij kopen.
 • De Chemex Coffee Maker is enigszins kwetsbaar door z'n compleet glazen vormgeving. Als je wat minder lomp bent dan ik zal dit geen probleem zijn :-)

Verschil met andere Coffee Makers uit dit overzicht:

 • De Chemex is als enige volledig van glas gemaakt, zonder plastic verwerking.

Kort gezegd:

In conclusie, de Chemex Coffee Maker is een prachtige, maar potentieel kwetsbare aanvulling op je koffiezetapparatuur. Zijn esthetiek kan niet worden betwist, maar bij het overwegen van een aankoop, is het belangrijk om ook rekening te houden met de praktische aspecten van het dagelijks gebruik.

Pro-tip:

Doe deze Coffee Maker niet in de vaatwasser met het houten handvat erop. Deze kan je er wel makkelijk vanaf halen om de kan alsnog in de vaatwasser te kunnen wassen.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

7,5

Bekijk 'm op Amazon.nl

Product 4: Hario Decanter

hario drip decanter

Unieke & opvallende kenmerken:

 • De Hario Decanter is een mooi alles-in-1 ontwerp waarbij je niet met een los kannetje hoeft te werken.
 • De Hario Decanter doet enigszins denken aan het Chemex-ontwerp, maar dan met de bekende Hario V60 dripper erin verwerkt.
 • Het beschikt ook over een hittebestendige glazen karaf, waardoor het koffiezetten niet alleen veiliger maar ook esthetisch aantrekkelijker wordt.

Overzicht:

Als fervent koffieliefhebber biedt de Hario Decanter mij een interessante dynamiek, waarbij het de techniek van de bekende en populaire Hario V60 combineert met een esthetisch aantrekkelijke karaf. De harmonie van functionaliteit en schoonheid is onmiskenbaar.

Het dient als een goedkoper alternatief voor de Chemex, maar het is belangrijk om te benadrukken dat het geen 1-op-1 vergelijking betreft. De Chemex gebruikt een geheel ander filterpapier dan de Hario, wat resulteert in een andere koffie-ervaring. De Hario Decanter levert een koffie met zijn eigen unieke nuances en tonen, die duidelijk verschillen van de koffie die uit een Chemex komt.

Bij het overwegen van de Hario Decanter, zou ik aanraden hier rekening mee te houden en te genieten van de unieke koffie-ervaring die het biedt. Uiteraard is het wel een Coffee Maker die je wat minder makkelijk mee op reis neemt, niet zoals een los Hario V60 drippertje van kunststof die je even in je koffer of backpack erbij gooit. Het is wat meer bedoelt voor een mooie plek in je keuken!

Voordelen:

 • Het is een alles-in-1, dus geen losse kan.
 • De Hario Decanter kan in de vaatwasser!
 • De Hario Decanter staat best leuk, bijna net zo mooi als een Chemex.
 • De prijs van deze coffee maker is wat gunstiger.

Nadelen:

 • De Hario Decanter is ook wat kwetsbaarder door het glas.
 • Je neemt de Decanter niet even mee in je koffer.

Verschil met andere Coffee Makers uit dit overzicht:

 • Deze Coffee Maker in karaf vorm is ongeveer de helft goedkoper vergeleken met de andere uit dit overzicht, de Chemex.

Kort gezegd:

Kortom, de Hario Decanter biedt een unieke koffie-ervaring met een aantrekkelijk ontwerp en een voordelige prijs. Echter, de kwetsbaarheid van het glas en het minder draagbare karakter kunnen potentiële nadelen zijn voor sommige gebruikers.

Pro-tip:

Probeer ook eens de Cafec filters in deze Coffee Maker, experimenteer en proef het verschil in smaak.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

7,5

Hoe we deze producten hebben gekozen

Het is begrijpelijk dat je benieuwd bent hoe we de beste pour over coffee makers hebben geselecteerd voor onze overzicht. Waarom staat het ene merk wel in onze lijst en het andere niet? Het antwoord is simpel. We hebben onze selectie zorgvuldig gemaakt op basis van het huidige marktaanbod, onze eigen ervaringen en feedback van gebruikers.

Het bepalen van de beste pour over coffee makers is niet alleen gebaseerd op onze expertise, maar ook op waardevolle gebruikerservaringen die we hebben verzameld. Veel van onze klanten maken gebruik van deze koffiezetmethoden, dus de gebruikservaring gecombineerd met verschillende soorten koffie speelt absoluut een rol. We hebben ook aandacht besteed aan modellen die in de koffiewereld zeer gewaardeerd worden door hun uitzonderlijke prestaties.

Een belangrijk aspect dat we hebben overwogen in onze evaluatie is het gebruik van de gooseneck kettle. Deze ketel, met zijn kenmerkende lange en slanke uitloop, biedt een superieure controle tijdens het schenken, een cruciaal aspect in het pour over koffiezetproces. In onze ogen is het wel een vereiste dat je een dergelijke waterkoker gebruikt tijdens het zetten van een pour over in een van de genoemde pour over coffee makers.

Bovendien hebben we gelet op factoren zoals duurzaamheid, design, prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak. Het doel is om je een uitgebreid overzicht te geven van de beste pour over coffee makers die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Onze selectie is niet lichtvaardig gemaakt. We hebben talloze uren besteed aan het onderzoeken, testen en vergelijken van verschillende merken en modellen om ervoor te zorgen dat we je de beste opties voorleggen.

Veelgestelde vragen

 1. Vraag: Wat zijn de beste pour over coffee makers?

Antwoord: Het identificeren van de beste pour over coffee makers hangt af van verschillende factoren, waaronder duurzaamheid, design, prijs-kwaliteitverhouding, en gebruiksgemak. Voorbeelden van hoog gewaardeerde pour over coffee makers omvatten modellen van merken zoals Hario, Chemex, en Aeropress. Elk van deze merken biedt een unieke zetervaring en de keuze voor de beste is vaak afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

 1. Vraag: Waarom zou ik een pour over coffee maker gebruiken?

Antwoord: Pour over coffee makers bieden controle over het zetproces, waardoor je heerlijke koffie krijgt met een volle en complexe smaak. Het gebruik van een pour over coffee maker, samen met een gooseneck kettle, kan je helpen om de perfecte koffie te creëren.

 1. Vraag: Welke soorten pour over coffee makers zijn er?

Antwoord: Er zijn verschillende soorten pour over coffee makers beschikbaar, variërend in materiaal (glas, metaal, keramiek), ontwerp en prijs. Sommige modellen hebben een kegelvormig ontwerp dat een langzame, gestage stroom van water door de koffie mogelijk maakt, terwijl andere modellen een vlakke bodem hebben die een meer uniforme extractie bevordert.

 1. Vraag: Wat is de gemiddelde prijs van een pour over coffee maker?

Antwoord: De prijs van een pour over coffee maker kan variëren op basis van het merk, het ontwerp, en de functies. Over het algemeen liggen de kosten van een kwalitatief hoogwaardige pour over coffee maker tussen de 18,50 en 100 euro.

 1. Vraag: Waar kan ik de beste pour over coffee makers kopen?

Antwoord: Je kunt de beste pour over coffee makers zowel bij gespecialiseerde koffiewinkels als online kopen, op websites die koffiegerelateerde producten aanbieden zoals op onze eigen website, of op algemene online marktplaatsen zoals Amazon.

Voor tips voor de beste pour over koffie, houd rekening met de bonensoort, de maling en de watertemperatuur. Een juiste maling, vers gebrande bonen en water op een temperatuur van 90-96 graden Celsius zullen over het algemeen goede resultaten opleveren.

Conclusie

Het selecteren van de beste pour over coffee makers is geen simpele opgave, gezien de veelheid aan merken en functies die er op de markt zijn. De keuze voor de beste pour over coffee maker hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, hoeveelheid koffie die je per dag zet, en het soort extractie dat je het lekkerst vindt. Hoewel velen de voorkeur geven aan kwaliteitsvolle merken, is het essentieel om een pour over coffee maker te kiezen die exact aansluit bij jouw behoeften. Kortom, om de beste pour over coffee maker voor jou te vinden, is het belangrijk om goed na te denken over jouw koffiegewoonten en voorkeuren. Raadpleeg dit document voor een uitgebreide vergelijking die je keuze voor de beste pour over coffee maker gemakkelijker zal maken.

Disclaimer: Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld op basis van verschillende bronnen en eigen ervaringen, maar er kunnen menselijke fouten en tussentijdse technische aanpassingen aan de producten voorkomen. Het is raadzaam om vóór de aankoop contact op te nemen met de verkoper om te controleren of de gewenste functionaliteit daadwerkelijk beschikbaar is voor het specifieke model pour over coffee maker.