5 beste kantoor espressomachines om je werksfeer te verbeteren

5 beste kantoor espressomachines om je werksfeer te verbeteren

Heb je haast? Onze topkeuze is: Jura Z10

Heb je dat ook wel eens, dat je op kantoor komt en denkt, "Wat zou ik nu graag een heerlijk kopje espresso willen"? Nou, ik in ieder geval wel! Er gaat niets boven een goede kop koffie om de werkdag te starten. Het zet de toon, geeft energie, en hey, laten we eerlijk zijn, het maakt ons een stuk aangenamer voor onze collega’s. Dus, hoe kies je de perfecte espressomachine voor jouw kantoor? Laten we samen duiken in de wereld van koffie op de werkplek!  

Let op: het gaat hier om werkplekken tot ongeveer 20 personen.

Voordat je koopt: 5 dingen die je moet weten voordat je een kantoor koffie machine koopt

 1. Capaciteit en snelheid: Kijk goed naar hoeveel koffie je team dagelijks drinkt. Je wilt een machine die niet alleen genoeg kopjes per dag kan zetten, maar die ook snel genoeg is om wachtrijen bij de koffiehoek te voorkomen.
 2. Onderhoud en reiniging: Sommige machines vereisen meer onderhoud dan anderen. Kies voor een apparaat met een eenvoudig reinigingsproces om te garanderen dat je koffie altijd vers en lekker is.
 3. Kosten over tijd: Naast de initiële aanschafkosten, denk ook aan de kosten voor koffiebonen, waterfilters, en eventueel onderhoud. Een duurdere machine kan op de lange termijn voordeliger zijn door lagere operationele kosten.
 4. Instelmogelijkheden: Niet iedereen in het kantoor heeft dezelfde smaak. Een machine met diverse instellingen voor koffiesterkte, temperatuur en maalgraad biedt voor ieder wat wils.
 5. Duurzaamheid: Kies voor een machine van een merk met een goede reputatie wat betreft duurzaamheid en betrouwbaarheid, zodat je niet binnen een paar jaar alweer op zoek moet naar een nieuwe.

Productanalyse: Jura Z10

Unieke kenmerken:

 • Cold Extraction Process - Creëert een nieuw niveau van smaak voor koude koffievarianten.
 • Product Recognition Grinder (P.R.G.) - Past de maalgraad automatisch aan de gekozen koffiespecialiteit aan.
 • 3D-brouwtechnologie - Voor een optimale extractie en een rijkere koffie-ervaring.

De beste koffiemachine voor:

 • Mensen die houden van zowel warme als koude koffievarianten. De Jura Z10 blinkt uit in zowel traditionele warme espresso's als innovatieve koude koffiedranken dankzij het unieke Cold Extraction Process.
 • Connaisseurs van koffie die waarde hechten aan gemak zonder concessies te doen aan de kwaliteit van hun koffie. De P.R.G. en 3D-brouwtechnologie samen zorgen voor een ongeëvenaarde koffiekwaliteit met eenvoudige bediening.

Opvallende kenmerken:

 • Cold Extraction Process
 • Product Recognition Grinder (P.R.G.)
 • 3D-brouwtechnologie

Overzicht:

De Jura Z10 is meer dan zomaar een koffiemachine; het is een revolutie in koffiezetten voor thuis of op kantoor. Dit apparaat onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid in koffiezetmethodes, met de capaciteit om zowel hoge kwaliteit warme als koude koffiedranken te produceren met behulp van het Cold Extraction Process. Niet alleen de technologie spreekt boekdelen, maar ook het design is modern en intuïtief, wat de Jura Z10 een ware blikvanger maakt in elke keuken of kantooromgeving. Kijkend naar het levensechte gebruik, draagt de 3D-brouwtechnologie bij aan een diepere en meer complexe koffiesmaak, perfect voor die momenten waarop je even wilt ontspannen of wanneer je een boot van energie nodig hebt om je werkdag door te komen. In vergelijking met andere modellen op onze lijst, biedt de Z10 unieke koude koffie-opties die je niet overal vindt, wat een significant pluspunt is voor liefhebbers van koude brouwsels.

Wat onderscheidt het van de rest:

Hoewel de Jura Z10 aan de prijzige kant is, biedt het eigenschappen en technologieën die je niet ziet in meer budgetvriendelijke machines, zoals het Cold Extraction Process en de 3D-brouwtechnologie. Daarmee overstijgt het andere producten op onze lijst die zich meer richten op basis hete koffieopties.

Waar het tekortschiet in vergelijking met anderen:

Voor degenen die vooral op zoek zijn naar een simpele, no-nonsense espressomachine, kan de Jura Z10 wat overweldigend en onnodig ingewikkeld lijken. In dergelijke gevallen kunnen eenvoudigere machines van Barista of Philips een betere match zijn.

Pro-tip:

Experimenteer met de verschillende instellingen en koffievarianten die de Jura Z10 te bieden heeft om jouw perfecte kopje koffie te ontdekken.

Pluspunten:

 • Biedt uitzonderlijke kwaliteit voor zowel hete als koude koffiedranken.
 • Geavanceerde technologie voor een perfecte extractie

Nadelen:

 • De hoge prijs kan afschrikken.
 • Kan intimiderend zijn voor beginnende gebruikers.

Kort gezegd:

De Jura Z10 is een top-of-the-line koffiemachine die geen compromissen sluit. Met zijn unieke capaciteit om zowel verfrissende koude als hartverwarmende hete koffiedranken te creëren, is het een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers die het allerbeste uit hun koffie-ervaring willen halen.

Onze score: 9/10 - voor zijn prestaties, innovatieve functies, en hoewel prijzig, de ongeëvenaarde kwaliteit die het biedt.

Bekijk deze machine op Bol.com 

Productanalyse: Philips 3200 Series EP3246/70

Unieke kenmerken:

 • LatteGo-melksysteem - Biedt een eenvoudige en snelle manier om heerlijke melkvarianten te maken zonder gedoe.
 • Aroma Extract System - Garandeert een gelijkmatige extractie van de koffie voor een rijke smaakervaring.
 • 12 maalinstellingen - Stelt gebruikers in staat om de maalgraad van de bonen aan te passen aan hun voorkeur.

De beste koffiemachine voor:

Individuen die op zoek zijn naar gemakkelijke melkdrankbereiding, aangezien het LatteGo-melksysteem moeiteloos en snel heerlijke melkvarianten levert.

Koffiegenieters die waarde hechten aan een rijke koffiesmaak, dankzij het Aroma Extract System dat zorgt voor een gelijkmatige extractie van de koffiebonen.

Opvallende kenmerken:

 • LatteGo-melksysteem
 • Aroma Extract System
 • 12 maalinstellingen

Overzicht:

De Philips 3200 Series EP3246/70 biedt niet alleen gemak met zijn LatteGo-melksysteem, maar ook een uitstekende smaakervaring dankzij het Aroma Extract System. Het apparaat is ontworpen met het oog op eenvoud en gebruiksgemak, wat het ideaal maakt voor zowel thuis als op kantoor.

Met 12 verschillende maalinstellingen kunnen gebruikers de koffie aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur, waardoor een veelzijdige koffie-ervaring ontstaat.

Hoewel het misschien niet de geavanceerde technologieën van duurdere modellen biedt, zoals koude koffiemogelijkheden, blinkt de Philips 3200 Series EP3246/70 uit in zijn vermogen om hoogwaardige koffie te leveren met minimale inspanning.

Wat onderscheidt het van de rest:

De Philips 3200 Series EP3246/70 valt op door zijn eenvoudige melkdrankbereiding met het LatteGo-melksysteem, wat een pluspunt is voor gebruikers die genieten van melkvarianten zonder gedoe.

Daarnaast biedt het Aroma Extract System een consistente extractie van de koffie, wat resulteert in een rijke en smaakvolle kop koffie.

Waar het tekortschiet in vergelijking met anderen:

In vergelijking met duurdere modellen zoals de Jura Z10 mist de Philips 3200 Series EP3246/70 geavanceerde functies zoals een cold extraction process en 3D-brouwtechnologie, waardoor het mogelijk minder aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar hoogwaardige koude koffieopties.

Pro-tip

Experimenteer met de verschillende maalinstellingen om de perfecte kop koffie te vinden die aan jouw voorkeuren voldoet.

Pluspunten:

 • Eenvoudige melkdrankbereiding met LatteGo-melksysteem
 • Consistente extractie van koffie met Aroma Extract System

Nadelen:

Mist geavanceerde functies zoals cold extraction process en 3D-brouwtechnologie

Kort gezegd:

De Philips 3200 Series EP3246/70 biedt gebruikers gemak en een uitstekende smaakervaring dankzij het LatteGo-melksysteem en Aroma Extract System. Hoewel het niet de geavanceerde functies van duurdere modellen biedt, is het een goede keuze voor individuen die op zoek zijn naar hoogwaardige koffie met minimale inspanning.

Onze score: 8/10 - voor zijn gebruiksgemak en kwaliteit van de koffie.

Bekijk deze machine op Amazon.nl

Productanalyse: De'Longhi PrimaDonna Soul

Unieke kenmerken:

 • Bean Adapt Technology - Past automatisch de maalinstellingen aan op basis van de geselecteerde koffieboonsoort voor een optimale extractie.
 • LatteCrema System - Produceert zijdezachte melkschuim voor perfecte melkdrankjes zoals cappuccino en latte macchiato.
 • Smart Coffee Link App - Biedt gebruikers de mogelijkheid om hun koffievoorkeuren aan te passen en de machine op afstand te bedienen via een mobiele app.

De beste koffiemachine voor:

Koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een volledig aanpasbare koffie-ervaring, dankzij de Bean Adapt Technology en de mogelijkheid om via de Smart Coffee Link App persoonlijke voorkeuren in te stellen. Individuen die genieten van melkdranken van hoge kwaliteit, aangezien het LatteCrema System zorgt voor zijdezacht melkschuim voor perfecte melkdrankjes.

Opvallende kenmerken:

 • Bean Adapt Technology
 • LatteCrema System
 • Smart Coffee Link App

Overzicht:

De De'Longhi PrimaDonna Soul biedt een ongeëvenaarde koffie-ervaring met zijn geavanceerde technologieën en aanpasbaarheid. Met de Bean Adapt Technology past de machine automatisch de maalinstellingen aan op basis van de geselecteerde koffieboonsoort, waardoor een optimale extractie wordt gegarandeerd voor elke kop koffie.

Het LatteCrema System levert zijdezacht melkschuim voor perfecte melkdrankjes, waardoor gebruikers kunnen genieten van authentieke cappuccino's en latte macchiato's. De mogelijkheid om de machine op afstand te bedienen en persoonlijke voorkeuren in te stellen via de Smart Coffee Link App voegt nog een laag van gemak toe aan deze hoogwaardige koffiemachine.

Wat onderscheidt het van de rest:

De De'Longhi PrimaDonna Soul onderscheidt zich door zijn geavanceerde technologieën zoals de Bean Adapt Technology en Smart Coffee Link App, waardoor gebruikers een volledig aanpasbare koffie-ervaring krijgen.

Het LatteCrema System zorgt ook voor hoogwaardige melkdrankjes, waardoor het een favoriet is onder liefhebbers van cappuccino's en latte macchiato's.

Waar het tekortschiet in vergelijking met anderen:

Hoewel de De'Longhi PrimaDonna Soul veel geavanceerde functies biedt, kan de complexiteit van de machine overweldigend zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer eenvoudige koffie-ervaring zonder al te veel technologie.

Pro-tip:

Maak gebruik van de Bean Adapt Technology om de maalinstellingen aan te passen aan de specifieke koffieboonsoort voor een optimale extractie van smaken.

Pluspunten:

Volledig aanpasbare koffie-ervaring met Bean Adapt Technology en Smart Coffee Link App
Hoogwaardig melkschuim met LatteCrema System

Nadelen:

Complexiteit kan overweldigend zijn voor sommige gebruikers

Kort gezegd:

De De'Longhi PrimaDonna Soul biedt een ongeëvenaarde koffie-ervaring met zijn geavanceerde technologieën en aanpasbaarheid. Hoewel de complexiteit van de machine intimiderend kan zijn voor sommige gebruikers, zullen liefhebbers van hoogwaardige koffie en melkdrankjes de vele functies en mogelijkheden van deze machine waarderen.

Onze score: 9/10 - voor zijn geavanceerde technologieën en hoogwaardige koffie- en melkdrankjes.

Bekijk deze machine op Amazon.nl

Productanalyse: Sage The Barista Touch

Unieke kenmerken:

 • Touchscreen Display - Biedt intuïtieve bediening en eenvoudige aanpassing van koffie-instellingen.
 • Automatische melktexturering - Maakt het mogelijk om moeiteloos zijdezacht melkschuim te creëren voor een scala aan melkdrankjes.
 • Geïntegreerde molen met maalcontrole - Zorgt voor versgemalen koffiebonen en de mogelijkheid om de maalgraad aan te passen aan individuele voorkeuren.

De beste koffiemachine voor:

Individuen die op zoek zijn naar een combinatie van gebruiksgemak en aanpasbaarheid, dankzij het intuïtieve touchscreen display en de mogelijkheid om koffie-instellingen aan te passen.
Liefhebbers van melkdranken die willen genieten van zijdezacht melkschuim zonder gedoe, dankzij de automatische melktexturering van de Sage The Barista Touch.

Opvallende kenmerken:

 • Touchscreen Display
 • Automatische melktexturering
 • Geïntegreerde molen met maalcontrole

Overzicht:

Sage The Barista Touch biedt een combinatie van gebruiksgemak en aanpasbaarheid, waardoor het de perfecte koffiemachine is voor zowel beginners als ervaren koffieliefhebbers. Het touchscreen display maakt het eenvoudig om koffie-instellingen aan te passen en verschillende koffievarianten te selecteren met slechts een paar tikken.

De automatische melktexturering zorgt voor moeiteloos zijdezacht melkschuim, waardoor gebruikers kunnen genieten van heerlijke melkdrankjes zoals cappuccino's en lattes. Met de geïntegreerde molen kunnen gebruikers genieten van versgemalen koffiebonen en de maalgraad aanpassen aan hun individuele voorkeuren, wat resulteert in een gepersonaliseerde koffie-ervaring.

Wat onderscheidt het van de rest:

Sage The Barista Touch onderscheidt zich door zijn combinatie van gebruiksgemak en aanpasbaarheid. Het touchscreen display maakt het eenvoudig om koffie-instellingen aan te passen, terwijl de automatische melktexturering gebruikers in staat stelt om zijdezacht melkschuim te creëren zonder gedoe. De geïntegreerde molen met maalcontrole voegt nog een laag van aanpasbaarheid toe, waardoor gebruikers de perfecte maalgraad kunnen kiezen voor hun koffie.

Waar het tekortschiet in vergelijking met anderen:

Hoewel Sage The Barista Touch een uitstekende combinatie van functies biedt, kan het gebrek aan geavanceerde technologieën zoals app-connectiviteit en geautomatiseerde koffiebereiding sommige gebruikers teleurstellen.

Pro-tip

Experimenteer met verschillende koffie-instellingen en maalgraden om jouw perfecte kopje koffie te ontdekken.

Pluspunten:

 • Combinate van gebruiksgemak en aanpasbaarheid
 • Automatische melktexturering voor zijdezacht melkschuim
 • Geïntegreerde molen met maalcontrole voor versgemalen koffiebonen

Nadelen:

 • Gebrek aan geavanceerde technologieën zoals app-connectiviteit

Kort gezegd:

Sage The Barista Touch biedt een gebruiksvriendelijke en aanpasbare koffie-ervaring voor zowel beginners als ervaren koffieliefhebbers. Met zijn touchscreen display, automatische melktexturering en geïntegreerde molen met maalcontrole, kunnen gebruikers genieten van heerlijke koffie en melkdrankjes op maat gemaakt naar hun smaak.

Onze score: 8.5/10 - voor zijn gebruiksgemak, aanpasbaarheid en kwaliteit van de koffie.

Bekijk deze machine op Amazon.nl

Productanalyse: Jura GIGA X8c

Unieke kenmerken:

 • Twin Fluid System - Zorgt voor een perfecte bereiding van espresso en melkspecialiteiten met twee aparte circuits voor koffie en melk.
 • One-Touch-functie - Maakt het mogelijk om met één druk op de knop een breed scala aan koffie- en melkdranken te bereiden.
 • GIGA Rotary Switch - Biedt intuïtieve navigatie en eenvoudige selectie van koffieopties.

De beste koffiemachine voor:

Koffieprofessionals die op zoek zijn naar een geavanceerde en hoogwaardige koffiemachine met professionele functionaliteiten. Bedrijven en kantoren die een breed scala aan koffie- en melkdranken willen aanbieden met minimale inspanning dankzij de One-Touch-functie.

Opvallende kenmerken:

 • Twin Fluid System
 • One-Touch-functie
 • GIGA Rotary Switch

Overzicht:

De Jura GIGA X8c is een geavanceerde koffiemachine die perfect is voor koffieprofessionals en commerciële omgevingen. Het Twin Fluid System zorgt voor een perfecte bereiding van espresso en melkspecialiteiten door gebruik te maken van twee aparte circuits voor koffie en melk, waardoor de smaken niet worden vermengd.

Met de One-Touch-functie kunnen gebruikers met slechts één druk op de knop een breed scala aan koffie- en melkdranken bereiden, waardoor het ideaal is voor drukke kantoren en bedrijven. De GIGA Rotary Switch biedt intuïtieve navigatie en eenvoudige selectie van koffieopties, waardoor het gebruiksgemak wordt gemaximaliseerd

Wat onderscheidt het van de rest:

De Jura GIGA X8c onderscheidt zich door zijn professionele functionaliteiten en geavanceerde technologieën, zoals het Twin Fluid System en de One-Touch-functie. Deze functies maken het ideaal voor gebruik in commerciële omgevingen waar kwaliteit, snelheid en gemak essentieel zijn.

Waar het tekortschiet in vergelijking met anderen:

Hoewel de Jura GIGA X8c uitblinkt in zijn professionele functionaliteiten, kan de complexiteit van de machine overweldigend zijn voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een meer eenvoudige koffie-ervaring.

Pro-tip:

Maak gebruik van de One-Touch-functie om snel en gemakkelijk een breed scala aan koffie- en melkdranken te bereiden, zelfs tijdens drukke momenten.

Pluspunten:

 • Professionele functionaliteiten voor perfecte koffie- en melkspecialiteiten
 • One-Touch-functie voor eenvoudige bereiding van dranken
 • GIGA Rotary Switch voor intuïtieve navigatie

Nadelen:

 • Complexiteit kan overweldigend zijn voor thuisgebruikers

Kort gezegd:

De Jura GIGA X8c is een geavanceerde koffiemachine die perfect is voor koffieprofessionals en commerciële omgevingen. Met zijn professionele functionaliteiten, zoals het Twin Fluid System en de One-Touch-functie, kunnen gebruikers genieten van perfecte koffie- en melkspecialiteiten met minimale inspanning. Onze score: 9/10 - voor zijn professionele functionaliteiten, gebruiksgemak en kwaliteit van de koffie.

Bekijk deze machine op Bol.com

Hoe we deze producten hebben gekozen

In onze zoektocht naar de beste espressomachines voor op kantoor hebben we gekeken naar factoren zoals gebruiksvriendelijkheid, snelheid, kwaliteit van de koffie, en natuurlijk duurzaamheid. We wilden machines die niet alleen fantastische koffie konden zetten, maar ook tegen een stootje kunnen in een drukke kantooromgeving. Na talloze reviews, klantfeedback en persoonlijke tests, hebben we onze lijst samengesteld.

 1. Jura Z10 - Wat maakt de Jura Z10 zo speciaal? Deze machine staat bovenaan onze lijst vanwege zijn indrukwekkende veelzijdigheid en de revolutionaire Cold Extraction Process technologie, waardoor gebruikers kunnen genieten van zowel hete als koude koffievariaties met één druk op de knop. De Jura Z10 blinkt niet alleen uit in zijn breed assortiment aan koffiespecialiteiten maar is ook ontworpen voor eenvoud, waardoor het de perfecte aanvulling is op elke kantoorkitchenette. Duurzaamheid gecombineerd met gebruiksgemak maakte dit onze onbetwiste topkeuze.
 2. Philips 3200 Series EP3246/70: Deze compacte machine is perfect voor kleinere kantoren en biedt toch de mogelijkheid om verschillende koffiespecialiteiten te zetten. Met de handige One-Touch functie en het AquaClean filter, is deze machine niet alleen gebruiksvriendelijk maar ook erg onderhoudsvriendelijk. De hoogwaardige keramische maalschijven garanderen een perfecte maling voor elke kop koffie.
 3. De'Longhi PrimaDonna Soul: Met een elegant en modern design is deze machine een blikvanger in elke kantoorruimte. De De'Longhi PrimaDonna Soul heeft een intuïtief touchscreen en de mogelijkheid om gepersonaliseerde koffieprofielen op te slaan, waardoor het perfect is voor kantoren met meerdere koffieliefhebbers. Daarnaast zorgt het geavanceerde LatteCrema systeem voor de perfecte melkschuimlaag voor elke cappuccino of latte macchiato.
 4. Sage The Barista Touch: Deze handige espressomachine heeft een ingebouwde koffiemolen en een automatische melkopschuimer, waardoor het perfect is voor kantoren waar snelheid en gemak belangrijk zijn. Met de Barista Touch maak je met één druk op de knop professionele espresso's, cappuccino's of zelfs latte art creaties. De machine heeft ook een automatisch reinigingsprogramma, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.
 5. Jura GIGA X8c: Voor grote kantoren met veel koffiedrinkers is de Jura GIGA X8c perfect. Met twee bonenreservoirs en twee molens, kunnen er tegelijkertijd twee verschillende soorten koffie gezet worden. Daarnaast heeft deze machine een automatische reinigings- en ontkalkingsfunctie, wat het onderhoud nog makkelijker maakt. En dankzij het grote touchscreen display, is deze machine ook nog eens eenvoudig te bedienen.

Veelgestelde vragen

Q: Kan ik mijn eigen bonen gebruiken in deze machines?

A: Absoluut! De meeste van deze machines geven je de vrijheid om te experimenteren met verschillende koffiebonen.

Q: Hoe vaak moet ik een koffiemachine schoonmaken?

A: Dit varieert per machine, maar een goede vuistregel is om de basis schoonmaak na elke gebruiksdag te doen en grondiger onderhoud wekelijks of maandelijks, afhankelijk van het gebruik. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke machine voor de aanbevolen schoonmaakfrequentie.

Q: Kan ik melk opschuimen met deze machines?

A: Ja, bijna alle machines in deze categorie hebben een ingebouwde melkopschuimer om jouw favoriete koffiedranken met melk te maken. Sommige modellen bieden zelfs de mogelijkheid om verschillende soorten schuimconsistenties te kiezen.

Q: Is het mogelijk om meerdere gebruikersprofielen op te slaan?

A: Ja, sommige geavanceerde machines hebben de optie om meerdere gebruikersprofielen op te slaan, zodat elke werknemer zijn of haar favoriete koffievoorkeuren kan instellen en gemakkelijk kan oproepen. Dit bespaart tijd en moeite bij het elke keer opnieuw handmatig instellen van de machine.

Conclusie

Een goede espressomachine op kantoor kan echt het verschil maken - niet alleen voor de sfeer, maar het kan ook de productiviteit stimuleren, creativiteit aanwakkeren en hey, het is gewoon ontzettend leuk om een goede kop koffie bij de hand te hebben. Nu je gewapend bent met alle informatie, hoog tijd om jouw team te verrassen met iets speciaals. Proost! Op veel productieve, cafeïnerijke werkdagen!