INTERNATIONAL COFFEE DAY 2021 - Focus: Coffee's Next Generation

INTERNATIONAL COFFEE DAY 2021 - Focus: Coffee's Next Generation

Photo credits: Grounds Costa Rica & Gaia Artisan Coffee. 

Het is bijna weer zover, de internationale dag van de koffie op 1 oktober. Vorig jaar vertelde ik jullie in deze blog over het tot stand komen van deze dag, en dat er elk jaar een ander aandachtspunt wordt gekozen door de organisatie.

Het leek mij leuk om daar dit jaar verder op door te gaan!

Dit jaar.

Dit jaar staat de dag volledig in het teken van de nieuwe generatie in koffieland: Coffee's Next Generation. Hierover schrijft de organisatie het volgende (bron: https://www.internationalcoffeeday.org/copy-of-about):

"De covid-19-pandemie is een wereldwijde gezondheidscrisis met extreme economische gevolgen die ook een ongekende situatie in de koffiesector heeft gecreëerd, met voor het eerst een negatieve invloed op zowel vraag als aanbod. Zelfs vóór covid-19 hadden boeren het al moeilijk vanwege de lage koffieprijzen en wereldwijde en ecologische uitdagingen en bedreigingen.

In het licht van de cumulatieve effecten van de crisis omtrent koffieprijzen én de covid-19-pandemie, is er niet alleen een ernstige bedreiging voor het levensonderhoud van koffieboeren vandaag, maar ook een dramatisch risico voor de toekomst van koffie van morgen. Een toenemend aantal jongeren in koffieboeren-families verschuift al van het familiebedrijf naar andere banen die zij als vooruitstrevender en lucratiever zien voor hun toekomst. Bovendien zijn veel van de banen die vaak door jonge mensen in koffiewereld worden bezet de laatste tijd verloren gegaan."

De organisatie achter International Coffee Day grijpt jaarlijks de gelegenheid aan om koffie in zijn geheel te vieren als de meest populaire drank in de wereld.

Het is voor hun meteen een mooie kans om duurzame initiatieven in de koffiewereld te promoten en mensen meer bewustzijn bij te brengen over de lastige situaties waar koffietelers vaak in verkeren. 

Wat willen zij hier concreet in betekenen?

Zij willen vooral investeren in jongeren. Dit zal zowel innovatieve als duurzame oplossingen voor de koffiesector opleveren, wat bijdraagt ​​aan de opbouw van een betere, eerlijkere en welvarendere koffiesector.

Ook zal het helpen bij het herstel van de covid-19-crisis. Daarnaast zal het ook de betrokkenheid van jongeren bij de koffieteelt vergroten.

"Om deze jonge vrouwen en mannen in staat te stellen een welvarende en duurzame toekomst op te bouwen, wil dit initiatief hen toegang geven tot financiering en kennis, ontwikkeling van vaardigheden, coaching en training en tot netwerken. 'Coffee's Next Generation' is bedoeld om ICO-leden en alle belanghebbenden op het gebied van koffie te betrekken bij de samenwerking met jongerenorganisaties, marktleiders en verenigingen, internationale organisaties, ontwikkelings- en financiële partners en koffieconsumenten, om in de jeugd te investeren en hun innovatieve ideeën tot leven te brengen. en enthousiasme om de hele koffiegemeenschap ten goede te komen en te herstellen van de pandemie en een meer welvarende toekomst op te bouwen."

Wil je betrokken raken bij deze mooie stichting of doneren? Kijk dan hier eens op hun website: https://www.internationalcoffeeday.org/copy-2-of-about