5 beste bodemloze 58 mm portafilters

bodemloze portafilter

Het kiezen van de beste bodemloze 58 mm portafilters kan een uitdaging zijn. Als koffieliefhebber wil je het lekkerste kopje zetten, en het gebruik van de juiste portafilter speelt hierbij een cruciale rol. 

Heb je haast? Onze topkeuze is Normcore 58 mm Bodemloze Zeefhouder

In deze blog gaan we dieper in op de top 5 beste bodemloze 58 mm portafilters die momenteel op de markt zijn. In koffiekringen wordt een bodemloze portafilter ook wel een 'naked' portafilter genoemd. Deze term zal gedurende deze blog regelmatig voorbijkomen.

Een naked portafilter biedt een direct zicht op de extractie terwijl het plaatsvindt, wat een nuttig hulpmiddel kan zijn voor het verfijnen van je techniek. Blijf lezen terwijl we de kenmerken, voordelen en nadelen van elk model bespreken.

We hopen je te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze, zodat je kunt genieten van de ultieme koffie-ervaring.

Voordat je koopt: 6 dingen die je moet weten voordat je een 58 mm bodemloze portafilter aanschaft

Voordat we verder gaan met de specifieke 58mm bodemloze portafilters in onze top 5, willen we enkele cruciale aspecten belichten die je in overweging moet nemen voordat je een portafilter aanschaft.

 • Kwaliteit van het materiaal: De kwaliteit van het materiaal van de portafilter is van fundamenteel belang voor de duurzaamheid en functionaliteit. Meestal wordt roestvrij staal aanbevolen vanwege de sterkte en corrosiebestendigheid. In dit overzicht hebben we enkel portafilters geselecteerd die van roestvrij staal zijn gemaakt.
 • Ontwerp: Een goed ontworpen bodemloze portafilter maakt de extractie van de koffie gelijkmatiger en zichtbaarder. Let op de vorm, de handgreep en de algehele ergonomie.
 • Prijs: Zoals bij elk product, is het belangrijk om een balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Je hoeft niet altijd voor het duurste product te kiezen, maar zorg ervoor dat je een portafilter kiest die zijn prijs waard is.
 • Gebruiksgemak: Een goede portafilter moet eenvoudig in gebruik zijn. Overweeg factoren zoals het gewicht van de portafilter en of het comfortabel in de hand ligt.
 • De grootte: Elk portafilter is gemaakt voor een specifieke maat van een filterhouder. Deze blog gaat specifiek over een 58mm naked portafilter, maar zorg ervoor dat je de juiste maat portafilter kiest voor jouw espressomachine.
 • Klantbeoordelingen: Klantbeoordelingen kunnen waardevolle informatie bieden over de prestaties van een product. Lees de beoordelingen om te zien wat andere gebruikers te zeggen hebben over de portafilters die je overweegt.


Het maken van de juiste keuze voor een 58mm bodemloze naked portafilter kan een aanzienlijk verschil maken in je koffie-ervaring. Door rekening te houden met deze factoren, kan je een portafilter vinden die perfect aan jouw behoeften voldoet.

Hoewel 58mm naked portafilters misschien niet overal gemakkelijk te vinden zijn, biedt Amazon een uitgebreid assortiment. We hebben 5 top portafilters geselecteerd die allemaal op Amazon verkrijgbaar zijn. Op dit platform kun je ook gemakkelijk filteren op klantbeoordelingen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze.

Product 1 - Normcore 58 mm Bodemloze Zeefhouder

normcore bottomless

Unieke kenmerken:

 • 58 mm diameter: De Normcore 58 mm Bodemloze Zeefhouder is ontworpen voor filterbakjes met een diameter van 58 mm, waardoor hij volledig compatibel is met vele espressomachines voor E61, Flair 58, ECM, Rocket, Sanremo, Synesso, Slayer, VBM enz.
 • Nauwkeurig en inzichtelijk: Deze naked portafilter biedt een transparant beeld van het extractieproces van de espresso, waarmee problemen bij de extractie eenvoudig gediagnosticeerd kunnen worden.
 • Ergonomisch en veelzijdig: De zeefhouder is ergonomisch ontworpen, licht en glad, en past goed in de hand. De ontbrekende basis zorgt ervoor dat het formaat van het filterbakje dat je kunt gebruiken niet beperkt is.

Overzicht:

Ik heb de Normcore 58 mm Bodemloze Zeefhouder zelf in gebruik genomen en getest. Op het eerste gezicht is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de productie van dit artikel.

De portafilter is fraai geanodiseerd, ligt prettig in de hand en heeft een goede balans. De 58mm diameter is een veelgebruikte standaard en past op een groot aantal espressomachines, wat deze zeefhouder tot een veelzijdige optie maakt.

Het feit dat je het volledige extractieproces kunt observeren is een groot pluspunt. Dit is niet alleen fascinerend om naar te kijken, maar het helpt ook om de kwaliteit van de espresso te verbeteren.

Gebruikers hebben veel positieve reviews gegeven voor dit product. Bij het testen van dit product vond ik echter een paar punten die beter kunnen. Hoewel de naked portafilter een ergonomische vorm heeft, kan het gewicht na een tijdje zwaar aanvoelen.

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de prijs van dit product met 60 euro aan de hoge kant ligt. Daarnaast zijn er meldingen gemaakt dat de portafilter niet in alle machines past, maar dit kan mogelijk een uitzondering zijn.

Voordelen:

 • Inzicht in extractieproces: Door het bodemloze design kun je het extractieproces nauwkeurig volgen en eventuele problemen snel opsporen.
 • Veelzijdig: De 58mm diameter maakt de portafilter compatibel met een groot aantal espressomachines.

Nadelen:

 • Kan zwaar aanvoelen: Hoewel het ontwerp ergonomisch is, kan het gewicht na een tijdje zwaar aanvoelen.
 • Duur: De prijs-kwaliteit verhouding is in principe goed in mijn ogen, maar de portafilter is niet goedkoop. Er zijn goedkopere portafilters op de markt.

Kort gezegd:

De Normcore 58 mm Bodemloze Zeefhouder is een solide en veelzijdige keuze voor de barista die op zoek is naar meer inzicht in het extractieproces. Het product heeft een paar kleine nadelen, maar de voordelen - zoals de mogelijkheid om het extractieproces te observeren en de compatibiliteit met een groot aantal espressomachines - wegen zwaarder. Over het geheel genomen is dit een van de beste bodemloze 58 mm portafilters die er zijn.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

8,5

Bekijk deze portafilter op Amazon.nl

Product 2 - Edesia Espress 58 mm Naked Portafilter

edesia

Unieke Kenmerken:

 • Bodemloos ontwerp: De Edesia Espress 58 mm Naked Portafilter maakt een grondige inspectie van het extractieproces mogelijk, waardoor je je techniek kunt verbeteren.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Met een prijskaartje van rond de 35 euro, is dit product aanzienlijk goedkoper dan veel concurrenten.
 • Inclusief 21 gram filterbakje: Dit biedt de mogelijkheid om een intensere espresso te zetten.

Overzicht:

Na het uitproberen van de Edesia Espress 58 mm Naked Portafilter, kan ik zeggen dat ik een beetje gemengde gevoelens heb. Allereerst de prijs, die rond de 35 euro ligt. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de Normcore 58 mm Bodemloze Zeefhouder. Maar is goedkoop ook duurkoop?

Een verschil dat ik merkte, is dat de portafilter van Edesia wat goedkoop aanvoelt. Ik merkte dat ik de afwerking van het product een beetje miste. Het heeft wel een verwijderbare verchroomde eindkap, wel hygiënisch, maar ondanks dat voelde het nog steeds een beetje goedkoop.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat er tijdens het zetten van de koffie veel uitsproeiing was. Dit zou aan andere factoren kunnen liggen, maar ik heb het idee dat ik deze feedback vaker teruglas dan bij andere portafilters.

Ondanks deze kritiekpunten, heeft de Edesia Espress 58 mm Naked Portafilter wel enkele goede kanten. Het bodemloze ontwerp is geweldig voor het volgen van het extractieproces, en de 21g shot filterbakje is een leuke toevoeging.

Voordelen:

 • Prijs: Als je op zoek bent naar een betaalbare bodemloze portafilter, is dit een goede optie.
 • Inclusief 21 gram filterbakje: Dit vergroot de veelzijdigheid van het product.

Nadelen:

 • Goedkope afwerking: Sommige gebruikers meldden dat de portafilter goedkoop aanvoelde.
 • Veel uitsproeiing: Er is rapportage van overmatig spatten tijdens het zetten van de koffie.

Kort Gezegd:

De Edesia Espress 58 mm Naked Portafilter is een betaalbare optie voor de prijsbewuste barista, maar het goedkopere prijskaartje komt met enkele trade-offs op het gebied van bouwkwaliteit en consistentie.

Echter, met zijn bodemloos ontwerp en inclusief 21g shot filterbakje, biedt het nog steeds een goede waarde om eens te proberen.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

7,5

Bekijk deze portafilter op Amazon.nl

Product 3 - OEM Gaggia Bottomless Portafilter 58mm

gaggia bottomless

Unieke Kenmerken:

 • Perfecte maat - Deze 58mm portafilter is een essentieel hulpmiddel voor elke serieuze barista, waardoor je het perfecte koffie-extractieproces kunt observeren.
 • Prima kwaliteit - Gemaakt van professionele kwaliteit, verchroomd messing en precisie machinaal afgewerkte zijwanden.
 • Gemaakt in Italië - Een essentiële toevoeging aan je arsenaal van Gaggia accessoires en vervangende onderdelen.

Overzicht:

Als we praten over de beste bodemloze 58 mm portafilters, dan is het OEM Gaggia Bottomless Portafilter 58mm een sterke kanshebber.

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te vermelden dat de prijs van dit product, rond de 45 euro, ligt in het medium segment, dus het vergelijken met de nummer 1 en 2 heeft weinig zin aangezien die beiden in een andere prijsklasse vallen.

Dat gezegd hebbende, ben ik behoorlijk onder de indruk van de kwaliteit van dit product. Het is gemaakt van professionele kwaliteit, verchroomd messing en de precisie machinaal afgewerkte zijwanden voelen redelijk stevig en duurzaam.

Ik heb ook gemerkt dat het beschikt over een kenmerk dat zeldzaam is in deze prijsklasse; het is gemaakt in Italië, het hart van de koffiewereld.

Het koffie extractieproces is goed te volgen dankzij het bodemloze, 'naked' ontwerp van de portafilter. Het geeft je de mogelijkheid om de objectieve kant van de koffie-extractie te observeren.

Er waren echter enkele klachten over overmatig uitsproeien van koffie tijdens het zetten, wat zou kunnen wijzen op een slechte vacuüm. Maar dit zou ook aan een slechte techniek kunnen liggen. Dat is voor mij nu lastig beoordelen.

Voordelen:

 • Materiaal en bouwkwaliteit - Het verchroomde messing en de precisie van de afwerking lijken bovengemiddeld kwalitatief.
 • Gemaakt in Italië - Voor de authentieke Italiaanse espresso-ervaring is dit een groot pluspunt. Er zijn steeds meer mensen die bewust kiezen voor een product dat not made in China is. Een perfect product in dat geval dus.

Nadelen:

 • Veel uitsproeiing - Er zijn klachten over overmatig uitsproeiing tijdens het zetten van de koffie.
 • Prijs - Hoewel de prijs redelijk is voor de aangeboden kwaliteit, kan het voor sommige gebruikers nog steeds aan de hoge kant zijn.

Kort Gezegd:

De OEM Gaggia Bottomless Portafilter 58mm is een degelijke keuze voor de serieuze barista.

Ondanks enkele meldingen van overmatige uitsproeiing, biedt deze portafilter veel waar voor zijn geld, vooral met zijn hoge bouwkwaliteit en authentieke Italiaanse afkomst. Dit is een aankoop waar je geen spijt van zult hebben.

Tip: Let wel even goed op de compatibiliteit.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

8

Product 4 - YMWVH Bottomless Naked Portafilter 58 mm

yhmc

Unieke Kenmerken:

 • 58mm Diameter - Ook deze portafilter is ontworpen om perfect te passen in espressomachine filterbakjes van 58mm.
 • Premium Kwaliteit - Handgedraaide geanodiseerde aluminium handvatten voor een mooie afwerking en comfort.
 • Natuurlijk hout - de walnoot houten handgreep geeft een leuk natuurlijk effect aan deze prijzige portafilter
 • Duur - ik noemde het al even; deze portafilter is ontzettend prijzig. Of de YMWVH zijn geld waard is weet ik nog niet zeker.

Overzicht:

Vanaf mijn luie stoel, terwijl ik naar de YMWVH Bottomless Naked Portafilter kijk, is het meteen duidelijk dat dit een product van ongelooflijk goede kwaliteit is.

Het kost weliswaar een flinke duit, ruim 200 euro om precies te zijn, maar het overtreft de portafilters op de eerste, tweede en derde plaats wat betreft de prijs. Maar is die hoge prijs het waard? Daar ben ik nog niet over uit.

De comfortabele en lichte grip in combinatie met de hoogwaardige afwerking maakt het tot een waar genot voor elke gepassioneerde barista, ondanks de ietwat hoge prijs.

De portafilter heeft een ideale diameter van 58 mm, perfect voor veel modellen zoals de E61, ECM, Rocket en andere topmerken. Helaas, voor o.a. degenen onder jullie met een LaMarzocco espressomachine, is deze portafilter niet compatibel.

Wat betreft de beoordelingen, laten we daar eens kritisch naar kijken. Hoewel er nog niet heel veel recensies zijn, moeten we ons afvragen hoeveel waarde we daaraan moeten hechten.

Het zou kunnen dat dit product relatief nieuw is op de markt, waardoor er nog niet zoveel mensen de kans hebben gehad om het uit te proberen.

Maar laten we eerlijk zijn, het ziet er gewoon ontzettend leuk uit met zijn stijlvolle houten handgreep. Dus hoewel we misschien nog wat meer beoordelingen willen zien voordat we onze definitieve conclusie trekken, kunnen we niet ontkennen dat dit product er veelbelovend uitziet.

Voordelen:

 • Hoogwaardige Bouwkwaliteit - De handvatten van geanodiseerd aluminium zijn handmatig gedraaid voor een premium afwerking.
 • Houten handvat - ik vind het walnoot houten handvat een erg leuk detail aan een portafilter. 

Nadelen:

 • Hoge Prijs - Met een prijs van ruim 200 euro is deze portafilter aanzienlijk duurder dan de alternatieven.
 • Compatibiliteit - Helaas, deze portafilter is niet compatibel met bepaalde populaire espressomachines zoals de LaMarzocco Gaggia en Rancilia Silvia.

Kort Gezegd:

De YMWVH Bottomless Naked Portafilter 58mm is een luxe keuze voor de serieuze barista.

Hoewel het een flinke investering is, als je de financiën hebt en op zoek bent naar een premium, comfortabele en handig diagnose tool, dan is deze portafilter het zeker waard.

Let wel op de compatibiliteit met je espressomachine.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

7

Bekijk deze portafilter op Amazon.nl

Product 5 - CREMA COFFEE PRODUCTS 58 mm bodemloze portafilter voor Sage Breville (Oracle touch)

crema bottomless

Unieke kenmerken:

 • Perfecte Extractie - Met dit product is de volledige extractie visueel controleerbaar, waardoor eventuele problemen beter gedetecteerd en aangepakt kunnen worden.
 • Speciaal voor Breville/Sage Machines - Ontworpen specifiek voor de Breville/Sage Dual Boiler, Oracle en de Oracle Touch.
 • Hoge Duurzaamheid - Het product is gemaakt uit 304 roestvrij staal en massief geanodiseerd aluminium.
 • Uniek wit - deze naked portafilter valt enorm op, you hate it or you love it!

Overzicht:

Bij het nemen van de beslissing van beste bodemloze 58 mm portafilters, duikt onvermijdelijk de 58mm bodemloze portafilter van CREMA op.

Dit product, specifiek ontworpen voor de Sage/Breville modellen: Dual Boiler, Oracle en Oracle Touch, is een juweel voor de ware koffiekenner.

Onder de unieke kenmerken vallen de mogelijkheid om het volledige extractieproces visueel te controleren en de hoge duurzaamheid.

Hoewel het product met een prijs van bijna 300 euro een stuk duurder is dan de producten uit de nummers 1 tot en met 4, krijgt deze portafilter ruim 350 positieve reviews wat aantoont dat velen het de investering waard vinden.

Er zijn echter enkele meldingen dat de verflaag loslaat, maar deze lijken eerder uitzonderingen te zijn.

Voordelen:

 • Uitstekende Kwaliteit - De portafilter is gemaakt van hoge kwaliteit materialen waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.
 • Positieve Reviews - Met meer dan 350 positieve beoordelingen, wordt dit product goed ontvangen door de gebruikers.

Nadelen:

 • Hoge Prijs - Met een prijs van bijna 300 euro is dit product duidelijk duurder dan zijn concurrenten.
 • Verf kan Loslaten - Er zijn enkele meldingen dat de verflaag los kan laten, hoewel dit eerder uitzonderingen lijken te zijn.

Kort gezegd:

De 58mm bodemloze portafilter van CREMA is een echte kwaliteitsinvestering. Ondanks de hogere prijs, zijn de uitmuntende specificaties en positieve beoordelingen overtuigend. Dit product is een waardevolle aanwinst voor elke liefhebber van een opvallende witte portafilter, speciaal en alleen voor de Sage/Breville modellen: Dual Boiler, Oracle, Oracle Touch.

Onze score [prestaties, functies, prijs-kwaliteitverhouding]:

7

Bekijk deze portafilter op Amazon.nl

Hoe we deze producten hebben gekozen

Het is voorstelbaar dat je benieuwd bent hoe we de beste bodemloze 58mm portafilters hebben uitgekozen voor onze vergelijking. Waarom staat de ene portafilter in onze selectie van de beste en de andere niet?

Het antwoord is in feite vrij ongecompliceerd. Op basis van het huidige marktaanbod, gecombineerd met onze eigen ervaringen en feedback van gebruikers, hebben we met zorg onze keuzes gemaakt.

Het vaststellen van de beste bodemloze 58mm portafilter is niet alleen gebaseerd op onze deskundigheid, maar ook op de waardevolle gebruikerservaringen die we hebben verzameld.

Veel van onze klanten gebruiken deze portafilters, dus de gebruikservaring in combinatie met verschillende soorten espresso speelt absoluut een rol. Daarnaast hebben we ook rekening gehouden met modellen die in de wereld van de barista veel lof hebben ontvangen vanwege hun uitstekende prestaties.

We hebben gelet op factoren zoals duurzaamheid, ontwerp, prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak om je een uitgebreid overzicht te geven van de beste bodemloze 58mm portafilters die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Veelgestelde vragen

1. Is de kwaliteit van de koffiemolen van grote invloed op de extractie?

Ja, de kwaliteit van de koffiemolen is cruciaal voor de extractie van de koffie. Met name een burr grinder is aan te raden. De beste burr grinders malen de bonen tot een consistent formaat, wat leidt tot een gelijkmatige extractie en een superieure smaak van de koffie.

2. Wat kost een goede naked 58mm portafilter?

De prijs van een kwalitatieve naked 58mm portafilter varieert, maar je kunt een degelijk model verwachten voor een prijs tussen de €35 en €300. De prijs is afhankelijk van het merk, de kwaliteit van de materialen en het ontwerp.

3. Waar kan ik een goede naked 58mm portafilter kopen?

Naked 58mm portafilters zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde koffiewinkels, zowel fysiek als online. Je kunt ze ook vinden op algemene e-commerce websites zoals Amazon en Bol.com. Zorg ervoor dat je bij een betrouwbare leverancier koopt om de kwaliteit en authenticiteit van het product te waarborgen. Omdat het grootste aanbod te vinden is op het platform Amazon en je hier ook goed kan filteren op gebruikerservaringen hebben wij een selectie gemaakt van bodemloze portafilters die op Amazon te koop zijn.

4. Waarom zou ik een bodemloze of naked portafilter willen aanschaffen?

Een bodemloze of naked portafilter stelt je in staat om het extractieproces van dichtbij te bekijken. Het biedt je de mogelijkheid om eventuele onregelmatigheden in de koffie puck snel te identificeren en je techniek te verbeteren.

5. Waarom moet ik goed op de maat letten?

Elke espressomachine vereist een specifieke portafiltermaat om de beste resultaten te behalen. Een niet-passende portafilter zal niet goed afdichten, wat leidt tot een ongelijkmatige extractie. De 58mm maat is een standaardmaat, maar controleer altijd de specificaties van je machine om zeker te zijn.

Conclusie

In afsluiting kan worden gesteld dat de aankoop van de beste 58mm bodemloze portafilter een waardevolle aanvulling is op je koffiebereidingsproces. Het stelt je in staat om het extractieproces te controleren en te perfectioneren, wat essentieel is voor het maken van de hoogste kwaliteit espresso.

Hoewel het aanbod van 58mm bodemloze portafilters groot en gevarieerd is, is het belangrijk om de maat te controleren en te kopen bij een betrouwbare leverancier. De prijs kan variëren, maar investeren in een kwalitatief hoogwaardige portafilter kan je koffie-ervaring aanzienlijk verbeteren.

Zorg er daarom voor dat je grondig onderzoek doet en overweeg gebruikersbeoordelingen voordat je jouw keuze maakt. Vergeet niet dat de beste 58mm bodemloze portafilter er een is die past bij jouw specifieke behoeften en espressomachine.

Disclaimer: Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld op basis van verschillende bronnen en eigen ervaringen, maar er kunnen menselijke fouten en tussentijdse technische aanpassingen aan de producten voorkomen. Het is raadzaam om voorafgaand aan de aankoop contact op te nemen met de verkoper om te controleren of de gewenste functionaliteit daadwerkelijk beschikbaar is voor het specifieke model portafilter.