Koffie uit Costa Rica Gaia Artisan Coffee

Costa Rica Juicy Lucy - Het verhaal achter de koffie

ūüď∑¬†Grounds Costa Rica en Gaia Artisan Coffee.

ÔĽŅJa,¬†er is weer een mooie espresso-roast toegevoegd aan het assortiment, van de boerderij van Fernando en Angie; Finca (boerderij) Sebastian uit Costa Rica.

Deze boerderij ligt in de regio Naranjo, in de Westelijke vallei van Costa Rica. Deze regio staat bekend om zijn uitzonderlijke productie van Specialty Coffee.

Precies waar we naar op zoek zijn natuurlijk! 

Een handig persoon

Annelise van Grounds Costa Rica, onze nieuwe partner, benaderde ons een tijdje terug voor deze mooie koffies. Annelise is zelf half Nederlands en half Costa Ricaans en handelt de internationale verkoop voor de koffieboerderij.

Deze koffie is daarmee ook het gevolg van 'direct trade' met behulp van een handig persoon: Annelise! De koffieboer krijgt daarmee een veel betere prijs voor zijn koffie, en dat mag natuurlijk want het zijn echt weer pareltjes van koffies waar we heel blij mij zijn.

Alle koffies zijn 'single estate' van micro-lots die zorgvuldig zijn geselecteerd en verwerkt. Koffie van de hoogste kwaliteit, rechtstreeks uit de handen van de boer in jouw kopje.

De regio

Ik noemde eerder al dat deze regio bekend staat om zijn mooie productie aan Specialty Coffee, maar deze regio staat ook bekend om zijn complexe microklimaten.

Fernando en Angie hebben te maken met: ochtendzon, middagregen, vulkanische bodems en grote hoogten (1800 m boven zeeniveau), maar wel zonder vorst!

Zowel een uitdaging als een paradijs voor koffieteelt. Niet voor niks dus dat deze regio een relatief hoog percentage aan Cup of Excellence-winnaars voort brengt!

Fernando en Angie

Fernando is een landbouwingenieur en heeft¬†succesvol nieuwe koffievari√ęteiten¬†ontwikkeld.¬†

Deze rassen zijn beter in staat om tegen de klimaatverandering en ziektes op te kunnen boksen dan traditionele koffievari√ęteiten.

Angie is onlangs gecertificeerd geworden als Q-grader (dit is echt NIET makkelijk).

Deze combinatie zorgt ervoor dat ze zichzelf en hun koffies jaarlijks kunnen blijven verbeteren, ze weten immers waar ze naar moeten streven! 

De koffie

En dat proef je terug. Deze mooie red honey verwerkte koffie heeft een SCA score van 87 punten en in je kopje koffie kan je smaken terugproeven als abrikoos, honing en karamel. Jammie, toch?

Lees meer over Gaia Artisan Coffee: https://www.groundscostarica.com/about-the-farmer