Ontdek Onze Nieuwe Koffie: El Panal uit Guatemala!

Ontdek Onze Nieuwe Koffie: El Panal uit Guatemala!

We zijn super enthousiast om onze nieuwste koffie, El Panal uit Guatemala, met jullie te delen. Het is niet zomaar een koffie, het is een hele belevenis in elke slok.

Dus, laten we het hebben over de bron van deze heerlijke koffie - Finca Las Camelias. Picture this: een afgelegen boerderij gelegen in La Libertad, Huehuetenango, Guatemala. Op een hoogte van ongeveer 1.790 meter boven zeeniveau, bevindt deze boerderij zich op een terrein van 15 hectare. Hier groeien voornamelijk de Caturra, Catuai en Bourbon variëteiten, wat de koffie een uniek karakter geeft.

Wat El Panal echt bijzonder maakt, is het gebruik van anaerobe fermentatie. Na het plukken worden de rijpe kersen 36 uur lang in tanks zonder water gefermenteerd. Vervolgens worden ze verspreid op Afrikaanse bedden en krijgen ze 20 dagen de tijd om te drogen. Gedurende deze periode wordt de koffie vijf keer per dag verplaatst, afhankelijk van het weer, en 's nachts bedekt om het te beschermen.

En wie is de visionaire achter dit alles? Juan José Ariano, de trotse eigenaar van Finca Las Camelias en Los Pinos. Hij zet de koffietraditie voort die zijn grootvader, Jorge Vides, in 1958 begon op Finca La Bolsa. Juan's moeder, Maria Elena Vides, zorgt voor de kwaliteitscontrole in het laboratorium en is betrokken bij projecten voor vrouwen in de koffie-industrie. Zelfs Juan's zonen zijn betrokken bij het familiebedrijf en de kwaliteitscontrole, klaar om op een dag de boerderijen over te nemen.

Juan geeft zijn team de nodige begeleiding en tools voor het plukken van de kersen. Alles wordt zorgvuldig geëvalueerd in de on-site drogerij, waar de beste kersen worden geselecteerd voor verdere verwerking. Na natte verwerking wordt met toewijding op het terras de koffie gedroogd en worden batches genaamd 'partidas' zorgvuldig gescheiden. Eenmaal klaar, gaan samples naar een kwaliteitscontrolefaciliteit in Guatemala City, waar cupping-evaluaties worden uitgevoerd.

Dus, als je een kopje El Panal proeft, proef je niet alleen koffie; je proeft het verhaal van een toegewijde familie en de prachtige Guatemalteekse koffietraditie. Geniet ervan en laat ons weten wat je ervan vindt! ☕️🌱