Ontdek El Ridículo: De Limited Edition Koffie uit Colombia voor de Feestdagen

el ridiculo

Photo credits: The Coffee Quest

De koffie die we vandaag met jullie delen, heeft een verhaal dat net zo inspirerend en hartverwarmend is als de smaak ervan. Maak kennis met "El Ridículo" uit Colombia, een Limited Edition koffie die de komende feestdagen nog specialer zal maken.

Diepgaande Wortels in Colombia

Onze El Ridículo koffie heeft zijn oorsprong in de adembenemende regio Pitalito, Huila, Colombia. Het wordt met liefde en toewijding beheerd door Flor Marina Betancourt en haar familie op hun Finca Cataluña. Dit koffieparadijs ligt op een hoogte van 1.700 meter boven zeeniveau en beslaat 6,5 hectare, waar zich heel veel koffieplanten bevinden.

It's a family affair

Het verhaal van Finca Cataluña begon met Flor, die alles wat ze weet over koffie leerde op de boerderij van haar vader. Na haar huwelijk moedigde ze haar man aan om koffie te gaan verbouwen op het land dat hij van zijn vader had geërfd. De afgelopen drieëntwintig jaar hebben Flor, haar man en hun twee zonen, nu 30 en 29 jaar oud, de boerderij tot hun levenswerk gemaakt.

Duurzaamheid centraal

Finca Cataluña is niet alleen een plek waar koffie wordt verbouwd; het is een levenswijze. De familie is trots op hun duurzame praktijken. Ze fermenteren de rijpe bessen gedurende 12 uur, verwijderen de pulp en fermenteren nog eens 40 uur. Na het wassen van de koffiebonen, drogen ze ze in een goed geventileerde kas gedurende 8 tot 12 dagen, afhankelijk van het weer.

De boerderij is Rainforest en UTZ gecertificeerd en maakt optimaal gebruik van organisch afval uit de koffieproductie, dat wordt omgezet in vruchtbare compost om de koffieplanten te voeden. Bovendien koesteren ze ongeveer een half hectare natuurreservaat in het hoogste deel van hun boerderij, dat aansluit op een groter natuurreservaat. Hierdoor vinden ze vaak armadillo's, capibara's, herten, adelaars en valken in hun omgeving.

Proef de Ridiculiteit

El Ridículo zal bekend staan om zijn unieke smaakprofiel. Bij elke slok ervaar je de smaak van marsepein, de zoetheid van snoepjes en de verfrissing van limonade. Deze smaken nemen je mee op een reis door de Colombiaanse koffiecultuur.

Deze Limited Edition koffie wordt gepresenteerd in een speciale verpakking, waardoor het ook het perfecte cadeau is voor de komende feestdagen.

El Ridículo is niet zomaar koffie; het is een ervaring, een erfenis en een viering van familie en duurzaamheid. Proef 'm snel, je vindt de koffie hier.