Het Verhaal Achter Onze 'Colombia Los Jovenes' - Jong Ondernemerschap en Koffie met een Missie

Los Jovenes Colombia Jov Coffee

Photo credits: The Coffee Quest

De koffieboon kent een lange reis voordat het in onze kopjes belandt. En het verhaal achter onze 'Colombia Los Jovenes' koffie is één die zowel inspirerend als hartverwarmend is.

In de prachtige heuvels van Ciudad Bolívar, Antioquia, Colombia, vinden we de bron van deze buitengewone koffie. Hier werken vijf jonge boeren gepassioneerd samen onder de naam Jov Coffee, een samenwerking met als doel een verschil te maken in de wereld van specialty coffee!

Een Hoopvol Begin

Jov Coffee is ontstaan uit een regeringsinitiatief dat zich richtte op het promoten van specialty coffee in de regio Antioquia tussen 2012 en 2016. Jov Coffee, opgezet door deze vijf boeren in 2015, zag een kans om de koffie-industrie van binnenuit te veranderen.

De andere aangesloten boeren, waaronder acht vrouwen en vijf jonge koffieproducenten, hebben het unieke voordeel om koffie het hele jaar door te kunnen produceren. Hun samensmelting van kennis, gedrevenheid en de wens om betere kansen te creëren heeft geleid tot een beweging die verder gaat dan alleen koffie telen.

Innovatie met Hart

De samenwerking gaat verder dan puur de aansluiting van een gemiddelde koffieboer. Een van de leiders, Juan David Cardona (26 jaar), nam het gedurfde besluit om twee jaar in Brazilië mee te lopen om te leren en uiteindelijk de Colombiaanse verwerkingsmethoden te innoveren. Zijn terugkeer naar Colombia markeerde een cruciale verandering in hun proces, met een focus op natural koffieproductie.

Hun toewijding gaat diep, met uitgebreide experimenten variërend van anaerobe fermentatie tot uitgebreide fermentatieperioden tot wel 300 uur. Dit alles om een perfecte boon te produceren. Ook heeft het team een standardized drying curve ontwikkeld om de uitdagingen van Colombia's hoge luchtvochtigheid te overwinnen.

Duurzaamheid en Groei

Wat Jov Coffee echt onderscheidt, is hun 4C-certificering, die hun toewijding aan economische, sociale en ecologische duurzaamheid benadrukt.

Een Koffie met een Missie

'Colombia Los Jovenes' is een koffie met een missie. Een missie van passie, innovatie en gemeenschapszin. Bij het nippen van deze koffie, proef je niet alleen de rijke en complexe smaken, maar ook de liefde en toewijding die in elke boon zit. Deze funky espressoboon is voor de echte koffie liefhebbers en avonturiers. Niet helemaal geschikt voor de klassieke koffiedrinker dus :-)

Bij Zwarte Roes zijn we trots om deel uit te maken van dit verhaal en we nodigen je uit om samen met ons te genieten van de onvergetelijke smaak van 'Colombia Los Jovenes'. Proost op koffie die verder gaat dan het kopje!