Log-in
Stel wachtwoord opnieuw in
We sturen je een e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Wauw, wauw, wauw! Als specialty koffiebranderij hadden we een droom en dat is ooit onze eigen Keniaanse koffie kunnen inkopen en branden.
Natuurlijk kon dit al eerder, maar Keniaanse koffie is best prijzig en complex in smaak. We wilden er dus helemaal klaar voor zijn. Nu is het moment!
De titel van deze blog zegt misschien al genoeg. De koffiebonen uit deze specifieke regio, Nyeri County in Kenia, wordt door de founder van onze importerende partner Trabocca ook wel de champagneregio van de koffiewereld genoemd.
Keniaanse specialty coffee staat bekend om zijn explosieve fruitige smaken. Als je een goede Keniaanse koffie tegenkomt, kun je smaaktonen vinden van stroperige zwarte bessen en de helderste maar meest intense aciditeit die je in koffieland tegen kan komen.
Onze importerende partner, Trabocca, werkt samen met de best betaalde telers in Kenia. De telers uit Nyeri noemen deze samenwerking de Keniaanse koffierevolutie, omdat deze beweging de Keniaanse markt op z'n kop heeft gezet en het begin is geweest van iets heel moois.
Naast een record netto prijs die is betaald in de geschiedenis van Keniaanse koffie, heeft onze partner ook de focus op nog betere kwaliteit. Ze werken samen met een agronoom die alle telers de 'best practices' leert.
Ze leren hoe ze hun koffieblad kunnen beheren, de bodemvruchtbaarheid onder controle kunnen houden en de impact van koffieziekten kunnen verminderen.
Net als in Ethiopië spelen er veel kleine koffieboeren mee. In totaal leveren ongeveer 1000 kleine boeren aan het verwerkingsstation van deze koffie, die gemiddeld ongeveer 0,1 ha land bezitten waar ze ook voedselgewassen verbouwen zoals mais en bonen voor hun eigen levensonderhoud.
De bonen zijn volledig 'washed', de koffieboeren plukken alleen de rijpe bessen en worden dezelfde dag nog bij het verwerkingsstation afgeleverd voor verwerking. Het verwijderen van onrijpe, zieke en overrijpe bessen vindt vooraf plaats om ervoor te zorgen dat alleen de rijpe bessen worden aangevoerd.
Het verpulveren gebeurt met zoet water uit de nabijgelegen Kibirigwi-rivier.
Benieuwd? Bestel dan hier snel een zakje van deze unieke koffie!