Colombia L'aroma: Hoop en Harmonie uit de Vulkanische Bodem

colombia l'aroma koffie

Photo credits: The Coffee Quest

Als je ooit de kans hebt gehad om te genieten van onze Colombia L’aroma, heb je iets geproefd dat veel dieper gaat dan een eenvoudige koffie. L’aroma is niet zomaar een koffie; het is een symbool van hoop, een middel om vrede te bevorderen en een manier om levens te verbeteren. Hier willen we graag met jou het verhaal delen achter deze bijzondere koffie, rechtstreeks van onze partner The Coffee Quest die ons deze groene bonen levert.

Van de Fazenda naar je Kopje Koffie

L’aroma is samengesteld uit koffiebonen die afkomstig zijn van kleine boeren in de Nariño-regio, met name uit Buesaco en Tablon de Gomez. Het verleden in dit gebied was niet altijd rooskleurig, maar koffieproductie heeft gezorgd voor stabiliteit en zekerheid.

Een van de trotse boeren die bijdragen aan deze groepslot is Ideon Muñoz. Zijn finca, El Limón, is het levende bewijs van hoe koffie niet alleen een product is maar ook een leven verandert. “Mijn koffieplanten hebben me de kans gegeven om voor mijn gezin te zorgen en mijn dochter naar de universiteit te sturen in de stad," vertelt Ideon met een oprechte glimlach.

Een Proces van Zorg en Toewijding

Het telen van deze koffiebonen is een nauwkeurig proces. De hoogte varieert van 1.700 tot 2.100 meter boven zeeniveau en de variëteiten die in de L’aroma Nariño Honey worden gebruikt, zijn voornamelijk Caturra, Colombia en Castillo. Het honey verwerkingsproces, dat de bonen hun unieke smaak geeft, is een zorgvuldige balans van fermentatie en droging.

Onze partner, The Coffee Quest, is uiterst nauwgezet in het creëren van deze groepslots. Het team in Colombia zorgt ervoor dat alleen de bonen die 85+ scoren (op SCA schaal) worden geselecteerd. Er is een strenge controle om de consistentie te waarborgen, en pas na de laatste goedkeuring is de koffie klaar voor verzending.

Een Streven naar Eerlijkheid en Transparantie

L’aroma is meer dan een smaakvolle koffie; het is een representatie van hardwerkende boeren die niet per se micro-lot kwaliteit streven te bereiken, maar toch een zuivere en zeer aangename kop koffie bieden. Het pad van de koffieboer in Colombia is nog steeds complex, en eerlijke prijzen zijn helaas nog steeds niet de norm. Dit is waarom onze partner zich focust op het belonen van hun inspanningen en transparantie in prijscommunicatie.

Met ongeveer 2.500 kleine producenten in de Tablón de Gomez-regio alleen al, genieten de boeren van de minerale rijke gronden dankzij de vulkanische keten van de Coconucos. Deze 12 op een rij gelegen vulkanen bieden uitzonderlijke omstandigheden voor de groei van koffiebonen. Dit hoor je wel vaker over heerlijke koffies!

Conclusie

L’aroma is niet zomaar een koffie. Het is een verhaal van hoop, inspanning, en liefde voor het vak. Bij elke slok Colombia L’aroma, proef je de passie en toewijding van de mensen zoals Ideon, die hun hart en ziel in deze bonen leggen. Probeer het zelf en maak deel uit van dit buitengewone verhaal. Proost! 🍵

Bekijk het product Colombia L'aroma nu hier.