Nieuwe special uit Ethiopië

Nieuwe special uit Ethiopië

Single estate lot van Mr. Mansur al Hiykam

Stay tuned want in oktober lanceren wij onze nieuwste special van Mr. Mansur al Hiykam uit Limu, Ethiopië. Deze natural processed koffie is oprecht spannend met smaaktonen van carambola, meloen melkchocolade en bruine suiker.

Kwaliteit en herkomst

Mr. Mansur al Hiykam is als onafhankelijke koffieboer onderdeel van de Tokuma Group in Limu, Ethiopië. Deze koepelorganisatie helpt boeren zoals Mr. Mansur met het verder ontwikkelen van hun productie de verwerking en het exporteren van de koffie. Zo proberen we met zijn alleen ieder jaar een betere koffie te kunnen neerzetten. Met maar liefst 86,75 is de koffie afkomstig van Lot 5 een echt pareltje.

Cup of Excellence

In 2020 is er voor het eerst in de koffie geschiedenis een Cup of Excellence georganiseerd in het land waar het ooit allemaal begonnen is. Een unieke kans voor specialty koffie boeren om nog mooiere koffie’s te produceren. De grote vraag naar specialty coffee en de aanwezigheid van de CoE worden met beide handen aangegrepen om de sociale ongelijkheid in het land te verkleinen.

Nieuwsgierig? Probeer nu de nieuwe Ethiopië mr. Mansur al Hiykam.

Gerelateerd: Nieuwe special uit Costa Rica


Geef een reactie